Yeni bitkili tanka tavsiye


money1073Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 15
money1073Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2009 22:16
Merhaba Arkadaşlar
Ben bu forumdaki bitkili akvaryumları görüp heveslenen vede akvaryumuna yeni bitki koyan biriyim ,ancak bu konu hakkında yaptığım araştırmalar kafamda bazı soru işaretleri oluşturdu .Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
İlk olarak benim tankın özelliklerini anlatayım
65 lt canlı doguran 13 adet çeşitli balık iç filtre
Ben bitkileri yine bu forumdan bulduğum yerlibitki.com adresinden Hasan beyden sipariş ettim vede aldım kendisi bana lav kırığı kumu da verdi 3 kg kadar sadece bitkileri diktiğim bölüme yaydım kumları bitkilerse yine onun tavsiyeleri üzerine 4 kök kadar zeytin 3 , 4 kök bacopa australis (umarım doğru yazmışımdır)3,4 kök gül 3,4 kök burgulu saz 7 kök kadar normal saz ben bu sisteme mayalı sistem co 2 de yaptım ucuna bir hava taşı takarak bitkilerin olduğu bölüme koydum anacak sorunlarımda burda başlıyor.
1. Bu sisteme oksijen vermek için iç filtreyi açıyımmı yoksa bitkilerden gelen  Oksijen yetermi yada CO 2 fazlalığı olurmu özellikle akşamları
2. Bu sisteme gübre takviyesi yapmam gereklimi Tunç bey ve Hasan bey sadece bir sıvı gübrenin tank küçük olduğu için yeterli olacağını söyledi bendede daha önceki deneyimlerimden kalma sera  florena vardı şimdilik onunla yetinelim dedim acaba doğrumu yaptım
Ayrıca slyviana grolüx 32w t 8 var aydınlatma için lütfen yardımcı olun şimdiden teşekürler .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaerdogarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
Kayıt: 13/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 2469
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2009 23:35
Forumda ve yeni baslayan arkadaslarda malesef yanlis bir genel kani soz konusu: bitki yetistiriyorsak CO2 kullanmak isleri kolaylastirir, sorunlari azaltir diye dusunuyorlar... Dogrusu ise bunun tam tersi; en azindan yeni baslayanlar icin. CO2 kullanmak riskli bir istir ve bitki yetistirmeninde olmazsa olmazi degildir. Ayrica CO2, test ve olcum yapilmadan hayata gecirilmemesi gereken bir uygulamadir; bununla birlikte iyi bir gozlemcide olmak gerekir. Buna ragmen problem yasama olasiligi herzaman vardir.
 
Bir diger tam kavranamadigini dusundugum konu ise bitki akvaryumunun butunuyle bir sistem oldugu (aslinda her akvaryum icin bu boyledir ama bitki akvaryumunda bu konu dahada onemli hale geliyor cunku daha hassas dengeler soz konusu). Sistemin ne oldugunu, sistemin parcalarinin neler oldugunu, islevlerini, bu parcalardan birinin bile eksik yada uyumsuz oldugunda tum sistemi nasil etkileyecegini kavramak (en azindan kavramaya calismak) gerek. Bu nedenle akvaryumun isigini filtresini, balik miktarini ve daha bircok konuyu tek tek ve uyumlu olacak sekilde ele alip bir araya getirmek gerek. Elde olanlar varsa iyi olcup tartip oyle kullanmak ve eksikleri ona gore tamamlamak gerek.
 
Benim size tavsiyem baslangic icin sabit konulardaki yazimi inceleyin ve orada yazanlari uygulayin. Daha karmasik sistemleri cozmede sorun yasamiyorsaniz veya bir sekilde konuya asina iseniz dogrudan Tunc Bey' in basligi ile ise baslayin.
 
Birde dikkatimi cekti: T8 tipi florasanlarda 32W hic duymadim. 30 yada 36W olur; yada T8 degildir, power compact vs. olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

money1073Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 15
money1073Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2009 23:59
Teşekürler Mustafa bey
Zaten sizin başlığınızı  genel olarak okudum . Daha ayrıntılı okumak için yazıcıdan çıktı aldım sürekli bilgisayar başında olamadığım için ama p.ertesileri çok yoğun olduğum için okuyamadım en kısa zamanda ayrıntılı şekilde inceleyeceğim aynı şekilde Tunç beyin makelesinide ayrıntılı şekilde okuyacağım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

programmerÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Içel
Mesaj: 992
programmerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2009 16:48
Keşke acele etmeyip önce bitkileri dikip en az 3-4 hafta gelişimlerini takip edip sistemi oturtmaya çalışıp ardından canlı ekleseydiniz. Bitki ölürse problem değil, ama balıklar ve diğer canlılar etkilenirse üzülürsünüz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

money1073Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 15
money1073Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2009 14:41
[QUOTE=programmer]Keşke acele etmeyip önce bitkileri dikip en az 3-4 hafta gelişimlerini takip edip sistemi oturtmaya çalışıp ardından canlı ekleseydiniz. Bitki ölürse problem değil, ama balıklar ve diğer canlılar etkilenirse üzülürsünüz.[/QUOTE]
Dediğim gibi biraz heves çokca acemilikten oldu bu durum gerçi benim akvaryumum kurulu idi sadece bitkileri yeni ekledim umarım sorun çıkmaz biraz plansız oldu  ilginize teşekkür ederim .
money10732009-10-29 23:56:42

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir