Yeni dizayn yeni resimler 2. sayfada.


EstellaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Samsun
Mesaj: 109
EstellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 21:29
Benim akintidan pek sikayetim yok. Hatta o dalganin ışıkta efekti hosuma bile gidiyor. Sıkıntı akvaryumdaki co2 kabarciklari. Tamamen sarmış durumda...1 gundur calisiyor indicator hala yesil.. damla 1.5 saniyede 1 damla su an. ..neyse bakalim belki bir sonraki su degisiminde bi yer değişikliği denerim. Cok stress yaptim baliklara bu aralar dokunmayim...cevap icin tesekkurler

Bu arada aklima gelmisken..aslinda bu konuyu daha once malawilerime bakarken bi yerde okumustum. .bitkili dis filtre malzemesi turleri...bitkiliye gecis heyecaniyla ben o konuyu unuttum. Co2 di gubreydi bitkiydi derken...dis filtre de olmasi gerekenler hangileri acaba yada cikarilmasi gerekenler. Sepet duzenim şöyle

En altta karbon var...ki galiba su an hatam var olmamasi lazim..
2. Sepette makarna dedigimiz malzeme var ustunde bio sunger etrafinda da eheim markanin adini bilmedigim siyah kucuk yuzuklere benzer malzemesi var. Tirtirli kucuk siyah borular.

En ustte kalin bio sunger ve üstünde elyaf var.bu konuda da bi fikir verirseniz sevinirim.degisim yapacaksamda hangi yontemle yapmaliyim filtredeki bakterileri cok oldurmeden.Estella2015-01-22 21:39:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ademayazliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/11/2014
İl: Erzincan
Mesaj: 177
ademayazliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2015 23:53
Sizin de söylediğiniz gibi karbonu çıkarabilirsiniz.  Sepet içine zeolit, lav kırığı, seramik halkalar, bioball,  kullanabilirsiniz. Ayrıca henüz bende kullanmadım ama seachem purigen diye bir malzeme var, epeydir araştırıyorum. Kullanan herkes çok memnun kaldığını söylüyor. Suyun içindeki bitkilerin besin olarak kullanmadığı küçük partikülleri tutuyormuş. Kristal berraklığında su oluşturuyormuş. 

Yakın zamanda alıp deniycem. Şuana kadar kötü hiçbir yorumla karşilaşmadım.


Dış filitrede bana göre biyolojik döngüyü sağlayan asıl madde bio süngerler. En çok yüzey alanı bio süngerde mevcut. Tabiki fiziksel temizlik için de elyaflar epey bir iş görüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EstellaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Samsun
Mesaj: 109
EstellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2015 22:51
      Herkese selamlar, 
Bugün itibariyle kurulumdan itibaren hemen hemen 11 gün oldu. Bitki gelişimleri gayet güzel gidiyor. Subulatalar coşmuş durumda. Forumda yazanların da dediği gibi ön plan bitkisi olmaktan çıkıp şu an orta plan bitkisi haline geldiler hatta bazıları abartıp arka plan boyunda sürgünler vermeye başladı. Subulata budanır mı? budanır sa nasıl bi yöntem uygulanır. Bu konuda fikri olan var mı acaba arkadaşlar. 
Ön tarafa bir tutam sp.mini eklendi. Zor büyüyen bir bitki. o yüzden çok hızlı bir gelişim beklemiyorum. mayalı sisteme geçeli 4-5 gün oldu. 24 saat açık. seviyeler şimdilik normal. Fakat hiç bir bitkide fotosenteze rastlamıyorum. Türlerinden mi acaba? Ne Sessifloralar ne subulatalar ne sp. mini ne de moss .. hiçbiri görülür şekilde fotosentez yapmıyor.
Su değişimine çok belirgin şekilde tepki gösteriyorlar. su değişiminden sonraki gün akvaryum hem balıklar hem bitkiler yönünden harika görünüyor. hala 3 günde bir değişime devam. 
Negatif bir durum şimdilik yok. .ya da varsa bile ben göremiyorum. MAlum çoğu ince ayrıntıyı fark edecek kadar tecrübeli değiliz.   Video ve yeni fotoğraf eklendi.

Sağlıklı hobiler herkese.  






VİDEO

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=d9ZUZCZrpy4[/VID]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EstellaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Samsun
Mesaj: 109
EstellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 00:19
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba arkadaşlar. 
ÖNCELİKLE resimlerdeki bulanık görüntü için özür dilerim. gene ne yaptıysam o parlamayı yok edemiyorum. 

Akvaryumumda dizayn ve bitki değişikliğine gittim. Kum seviyem biraz alçaktı. Üzerine farklı bir yerden Hagen aqua sipariş verdim. Fakat ne hikmetse forumda da okuduğum bazı konularda olduğu gibi bana da farklı hagen geldi. Henüz tam anlamıyla da hangisi gerçek hagen bilen yok gibi. ilerleyen zamanlarda sanırım daha kolay anlayabilirim belki. Çünkü kumu karıstırmadan üzerine ekledim. bitki gelişiminde bi farklılık olursa ki eski kumumdan bi şikayetim yoktu hatta bitkilerin kökleri harikaydı. bakıcaaz artık...

Öncelikle ne kadar sağlıklı olsalarda subulataları görüntü kirliliğinden dolayı çıkardım. Zaten ilk denemem olduğu için eklemiştim. kesinlikle ön plan değil tam bir orta plan bitkisi hatta bazıları Sessifloraların boyunu geçmişti demiştim.

kuma biraz eğim verdim ve 3 saksı parvula ekledim. 3 parçaya böldüğüm JBL misket gübreleri sırasıyla diplerine ekledim. Subulatalarda çok faydasını gördüm bu misket gübrelerin. kökler olduğu gibi sarmışlardı. 


Kütüğe bağladığım spiky moss da gayet guzel gelişti. neredeyse küçük bir agac görüntüsünü aldı. Geldiği günkü  saçaklı bir görüntüsü olan ilk halini hatırlayınca bu daha güzel doğrusu:)

CO2 mayalı sisteme devam. 24 saat veriyorum. co2 kontrol biraz sarıya yakın gibi ama malum mayalı sistemde co2 aksını kesemiyorum. tek yapmamam gereken sistemin gücü azaldığında üşenmeden yenisini kurmalıyım. 1-2 gün erteleyince co2 tamamen düşünce kanımca ph dalgalanması oluyor buda camlarda yesil yosun yapıyor. Tabi bu benim tahminim.

parvulayı buradan ve internetten uzun süredir takip ediyorum. çok begeniyorum. insallah basarılı bir ekim yapmısımdır ve tutturabilirim. Bu arada dolu akvaryuma 3 saksı parvulayı o saksılardan ayırıp dikmek ...bilmiyorum. bi daha yapmam herhalde.

Oglumun fanusta beslediği bettaya her gun üzülüyordum. dayanamadım ve denemeye deger dedim akvaryuma aldım. Hiç mi hiç uyum sorunu çekmedi maşallah. yan yana ramirezilerle labio ile yem yiyorlar :) Kırmızı burun tetra sayımı artırdım. Diğer balıkları almamıs olsaydım kesinlikle tek tür kırmızı burun bakardım. neon, limon tetra, penguen tetra hepsi bir yana kırmızı burunlar harika bir sürü balığı. köseye yeni yaptığım sık orman görünümlü Sessiflora yıgını tamamen yuvaları oldu. bazen neredeyse ortalıkta kırmızı burun yok :) hepsi içinde geziyor. Bazen ise volta atarcasına bir oyana bir buyanalar. harikalar. 

Su değişimlerim aynen devam ediyor. 3 günde 1 20 lt lik damacana ile cekiyor ve ekliyorum. eklediğim su damacanasına bazen 10 bazen 15 ml JBL sıvı gübresi + 5 ml NPK DIY gübre ekliyor ve suyu akvaryuma  bosaltıyorum. Aydınlatmam 1 aquastar 1 grolux 1 hoparın 5000 k lık florasanı ile 39watt  4 sabah 4 aksam gunde 8 saat aynen devam. 

Bu düzenle Şimdiye kadar çok şükür eski dizaynda alışma süreci hariç ne bitki erimesi ne de canlı kaybı yasadım. (yukardan atlayan 2 kırmızı burunu saymazsak :) )  

Sadece 15 tatil sürecinde misafirlerim oldugu icin 1 hafta su degisimini ve co2 mayalı sistemi erteledim. camlarımda cok yaklasınca gorulebilecek yesil yosun  olustu. sistemi yeniledim suyu degiştirdim ve camları temizledim. 2 sae ekledim. su an takip ediyorum. umarım düzeni bozmamısımdır. camlardaki yosun olşumuna sasırdım. gercekten cok hızlı tepki gösterdi.

Herkes doğadan taş bulup iwagumi deniyor. ne ettiysem taş bulamadım :) bide taşlarda olusabilecek yosun beni korkutuyor. Malum acemiyiz :) Ben de bu dizaynı Köklerimle denedim :) umarım begenmişsinizdir. Sess floralardan vazgecemedim. çok severek aldıgım ve hala hayran oldugum bir bitki. gelişimi harika. budamaya 2 gün içerisinde yeni filizlerle tepki veriyor. çok arkadaşımı da sevindirme imkanım oldu :) ben de hepsni bir öbek şeklinde toplayarak sol tarafa filtre borularını ve ısıtıcı difuzor vs gizlemek için kullandım. ama bilmeden tetra vatoz vs balıklarım için harika bir oyun alanı yapmısım :) penguen tetraların bile o öbek içerisinde kurlaştığına şahit oldum. 

parvulaların gelişimini yaşatabilirsem paylaşmaya devam edeceğim. yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.


DİZAYN DEĞİŞİKLİĞİNDEN ÖNCEKİ SON HALİ



DEĞİŞİKLİKTEN ÖNCE SAĞLIKLI SUBULATALARIM VE RAMİREZİLERİM









YENİ HALİ


YENİ HALİ. KÖKLERLE IWAGUMI ANCAK BU KADAR OLDU :)



AKVARYUMUN YENİ SAKİNİ. UYUMLU BETTAMIZ VE MOSS AGACIM






Ve son olarak camda 1 haftadır beliren çok küçük yeşil nokta yosunlarıyla mücadelem sürüyor. Şimdilik fazla değiller ve temizlemesi kolay. umarım artmazlar


Estella2015-02-22 00:20:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.E.DÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 264
M.E.DÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 12:25
 Merhaba, 

 Yeni dekor gerçekten çok hoş olmuş. Parvulalar zemini kapladıklarında harika bir akvaryum olacağından eminim. Acemiliği çok çabuk atlatmışsınız. Tebrikler. Camdaki nokta yosunlardan kurtulmak için nerite salyangoz ekleyebilirsiniz.

 Sağlıklı hobiler dilerim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EstellaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Samsun
Mesaj: 109
EstellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2015 13:49
[QUOTE=M.E.D] Merhaba, 

 Yeni dekor gerçekten çok hoş olmuş. Parvulalar zemini kapladıklarında harika bir akvaryum olacağından eminim. Acemiliği çok çabuk atlatmışsınız. Tebrikler. Camdaki nokta yosunlardan kurtulmak için nerite salyangoz ekleyebilirsiniz.

 Sağlıklı hobiler dilerim. 
[/QUOTE]

Yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim Emre bey. Salyangozdan acıkcası korkuyorum yada akvaryumda sevmiyorum. Çok bilgim yok ama hızlı ürediklerini okuyordum. Gerçi hangi türler oldugunu da hatırlamıyorum. ama sırf bu camlar için 2-3 tane üremeyen sadece temizlik işini üstlenen bir tür olsa hiç fena olmazdı. Neriteler bu sınıfa mı giriyor? Şu yumurtaları deniz suyunda açılabilen salyangoz sanırım değil mi? Pek sık bulunan bir tür değil galiba. Pet shop sitelerinde genelde stoklarda yok. Elden almak için Samsunda da hobici ilanlarını kontrol ettim. genelde elma ve katil salyangoz türleri var. Nereden temin edebilirm acaba? Şimdilik camları silmekle devam.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nasreddinÇevrim Dışı

Kayıt: 16/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 254
nasreddinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 16:23
Bir zamanlar ben de çok kırmızı burun ve limon tetra beslemiştim. İzlemesi güzel olan türlerdir. Karidese geçtikten sonra istemeyerek de olsa elimden çıkartmıştım.

Penguen tetralarda akvaryuma başladığım ilk yıllarda beslediğim inanılmaz dayanıklı balıklardı. Şartları ne kadar zorlasam zorlayayım hiç kayıp vermemiştim. Penguen tetraların rasboralara saldırdıklarını ve karidesleri inanılmaz şekilde avladıklarını görünce vazgeçmiştim bu türden de.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EstellaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2013
İl: Samsun
Mesaj: 109
EstellaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 17:44
[QUOTE=nasreddin] Bir zamanlar ben de çok kırmızı burun ve limon tetra beslemiştim. İzlemesi güzel olan türlerdir. Karidese geçtikten sonra istemeyerek de olsa elimden çıkartmıştım.

Penguen tetralarda akvaryuma başladığım ilk yıllarda beslediğim inanılmaz dayanıklı balıklardı. Şartları ne kadar zorlasam zorlayayım hiç kayıp vermemiştim. Penguen tetraların rasboralara saldırdıklarını ve karidesleri inanılmaz şekilde avladıklarını görünce vazgeçmiştim bu türden de.
[/QUOTE]

Yorumunuz icin tesekkurler. Bikac basarisiz neon tetra alımından sonra tetralardan sogumustum...ama tabiki sorun bendeydi. bu yuzden daha dayanıklı denilen penguene gectim...ama dediginiz gibi kayip vermiyorlar.hic eksilmediler. Sıkıldım ama galiba bi arkadasa vericem. Gittikce buyuyorlar. Penguenler gercekten tetra değilde bi chiclid gibi. Kurlasmalar kovalamalar felan...limon tetraların ise ha varligi ha yoklugu...cok asiri sakinler.su an favorim sürü olmasindan dolayi kirmizi burunlar. Bu labio nun akvaryuma bi katkisi var mi. Kocaman oldu. Agiz yapisina bakilirsa sanki yosun yiyen gibi duruyo da yemleme zamaninda cama ilk yapisan o. Buyudugu icin belkide. Aylik 3er 4 er artisla tek tur kirmizi burun yapmak istiyorum bakalim...parvulalar da tutarsa cok yakisacak gibi bu ture.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

M.E.DÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 264
M.E.DÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2015 21:10
[QUOTE=Estella][QUOTE=M.E.D] Merhaba, 

 Yeni dekor gerçekten çok hoş olmuş. Parvulalar zemini kapladıklarında harika bir akvaryum olacağından eminim. Acemiliği çok çabuk atlatmışsınız. Tebrikler. Camdaki nokta yosunlardan kurtulmak için nerite salyangoz ekleyebilirsiniz.

 Sağlıklı hobiler dilerim. 
[/QUOTE]

Yorumunuz ve öneriniz için teşekkür ederim Emre bey. Salyangozdan acıkcası korkuyorum yada akvaryumda sevmiyorum. Çok bilgim yok ama hızlı ürediklerini okuyordum. Gerçi hangi türler oldugunu da hatırlamıyorum. ama sırf bu camlar için 2-3 tane üremeyen sadece temizlik işini üstlenen bir tür olsa hiç fena olmazdı. Neriteler bu sınıfa mı giriyor? Şu yumurtaları deniz suyunda açılabilen salyangoz sanırım değil mi? Pek sık bulunan bir tür değil galiba. Pet shop sitelerinde genelde stoklarda yok. Elden almak için Samsunda da hobici ilanlarını kontrol ettim. genelde elma ve katil salyangoz türleri var. Nereden temin edebilirm acaba? Şimdilik camları silmekle devam.  
[/QUOTE]

 Evet nerite salyangozları isteseniz bile üretiminin kolay olduğunu sanmıyorum. Üretebilene henüz rastlamadım. İlanlar bölümünde İstanbul'da elinde olan arkadaşlar var. Bir konuşun isterseniz belki kargo ile gönderim yapabilirler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir