Yeni Kurduğum Akvaryumla İlgili Görüşler


cumkoÇevrim Dışı

Kayıt: 27/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1
cumkoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2017 16:44
Arkadaşlar Merhaba,

Çoktandır heves ettiğim Akvaryum hobimi gerçekleştirdim.

120 Ltlik ithal bir akvaryum aldım altında mobilyasıyla birlikte, QUIK marka dış filtre aldım 1000'lik.Akvaryumun kendi iç filtresi de var ikisini birlikte çalıştırıyorum.

Mercan kırığı kum koydum tür olarak cikletleri belirledim ve kayalardan oluşan bir tasarım yaptım.

Hangi türlerini besliyim diye çok araştırdım ve bir çılgınlık yapıp, hepsi 3-4 cm boyutlarında 1e 2d olmak üzere, sarı prenses, beyaz prenses, yunus, ahli ve frontoza aldım. yani toplamda 15 adet. 5 farklı tür.

yaklaşık 5 gün boyunca akvaryum dolu halde çalıştı ve 6. gün canlıları akvaryuma ekledim. 3 gündür akvaryumdalar. Genellikle akvaryumun dip kısmında yüzüyorlar yeme karşı ilgilerinde bir sıkıntı yok, fakat çok stresliler en ufak bir harekete tepki veriyorlar, aklıma takılan bir kaç soru var bunları sizle paylaşıp tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.

- Balık sayısı akvaryuma göre fazla mıdır?
- Quik marka dış filtre hiç içime sinmedi tamamen akvaryumcunun yönlendirmesiyle aldım, görüşlerininz ve tavsiyeleriniz nedir ?
- Balıkların akvaryumun dibinde takılması sürekli normal midir? bu bir alışma süreci midir?
- Yem markaları ve çeşidi konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.
- Çok fazla tür olduğu için mi bu kadar stresliler ? Hangilerini ayırabilrim ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HalilguvenÇevrim Dışı

Kayıt: 27/12/2015
İl: Gaziantep
Mesaj: 12
HalilguvenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2017 16:52
Kardeşim hayırlı olsun. Diğer sorularına uzman arkadaşlar daha iyi cevap verip yardımcı olacaklardır. Benim sana tavsiyem kum olacaktır. Ciklet balıkları kayalı ortamlardan hoşlanırlar.. Onlara kayalardan saklanacak yerler yapman lazım. Kum olarak mercan olacağını sanmıyorum. Ciklet balıkları kumları ağzına alıp taşırlar. Sendeki kumu taşıyamazlar. Kalsiyumlu - Karbonatlı kumlar var. Ciklet için uygun kumlardır. Ciklet balıklarının istediği su değerlerini korumaya yardımcı olurlar. Üstatlar sana geniş bilgi vereceklerdir.

Selamlar.

+1: [T]179686,master32[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KulAhmetÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 340
KulAhmetÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2017 17:22
Mehaba,

Bu gruba Frontosa olmamış, tecrübelerime dayanarak frontosalar bu grupta rahat edemezler; karar sizin hayırlı olsun.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ibrahim90Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/04/2017
İl: Izmir
Mesaj: 1432
Ibrahim90Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2017 22:06
Merhaba,hayırlı uğurlu olsun.Fotoğraf var ise görmeyi çok isterim . Genelde her 5 cm lik malawi için en az 15 litre su tercih edilir,balıkların büyüyeceğini de göz önüne alırsak şimdilik bir sorun olmazsa bile ki bence olur,uzun vade de bazı balıklarınız dan vazgeçmenizi ve ya tank ı büyütmenizi öneririm. Quik marka ile ilgili bir tecrübem yok ama saatte 1000 litre su kapasitesi yeterlidir. Malawi cichlidleri saklanacak alana ihtiyaç duyarlar saklanacak yeterli alan oluşturmanız gerekmekte.Işık olarak ne kullanıyorsunuz ışık fazla ve saklanacak yer yok ise kendini sürekli açıkta hissettikleri için strese girebilirler. Yem olarak tetra ve seranın yemleri meşhur zaten. Altarnatif olarak su piresi öneririm haftada bir. Sonradan farkettim frontosa ve ahli yi kesinlikle ayırmalısınız.[EDIT]Ibrahim90,2017-04-27 22:10:53[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir