Yeni Kurulmuş Akvaryum


Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2017 20:00
Ben aynı gün ekledim. Klorsuz ve 30 derece suya. Bence siz acele etmeyin biraz daha araştırma yapın. Beslemek istediğiniz türe karşı bayağı yabancısınız en azından teorik olarak bazı şeyleri iyi bir şekilde öğrenmeye çalışın. En son soracağınız soruları ilk başta soruyorsunuz.
300 litre tanktan bahsediyorsunuz, bu balıkları neyle besleyeceksiniz? Sadece kuru yemle kaybınız fazla olur ve sağlıksız olurlar, mama yada dondurulmuş yem vereceksiniz suyunuz leş gibi olacak bu suyun en az yarısını her gün değiştireceksiniz bu su klorsuz ve 29-30 derece olmalı bunlar için düşünceniz nedir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist2323Çevrim Dışı

Kayıt: 21/10/2012
İl: Balikesir
Mesaj: 122
akvarist2323Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2017 20:13
Yaklaşık bir aydır bu türü araştırıyorum yani aslında en son soracaklarımı başta sormuyorum.Tabiki öğreneceğim bir sürü şey vardır daha eminim buna.Bunları da sizin gibi bu isin ehli insanlardan öğrenmek mutluluk verici.Discus türüne olan sevgim ve ilgimle bu zorlukları asabilecegini düşünmekteyim.Su tabiki kirlenecek bir veya en geç iki günde bir su değişimi yapmayı düşünüyorum.Daha küçük tanklarda su değerlerini sabit tutmak daha zor olacağından büyük bir tank tercih ediyorum.Su değişim miktarı da küçük bir tanka oranla daha az olacaktir diye dusunuyorum.6-7 yıldır lepistes japon ve bir çok ciklet türü besledim ciklet ve lepistes türlerinden bir çok yavru aldım.Fakat konu discus olunca insan daha dikkatli davranıyor takdir edersiniz ki.İlginiz için çok teşekkür ederim iyi aksamlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tunc BerkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2015
İl: Antalya
Mesaj: 14428
Tunc BerkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2017 20:33
[QUOTE=akvarist2323].... ciklet ve lepistes türlerinden bir çok yavru aldım.[/QUOTE]
Bu sizi yanıltmasın siz yavru almadınız bu canlılar yavru verdi. Özel koşullara gerek duymadan yavrulayan yavrusu büyüyen türler bunlar. Dana yüreği yada dondurulmuş yenmeyem yemleri tanka bırakırsanız başınız çok ağrır, yenmeyen yemleri her gün çekmelisiniz mutlaka.

Teşekkür Edenler: [T]136193,akvarist2323[/T]
+1: [T]191354,Lodos muhafızı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canmehter1Çevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2014
İl: Ankara
Mesaj: 172
canmehter1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2017 22:12
[QUOTE=akvarist2323]Yeni kurulan akvaryuma balıklarım yavaş yavas eklenmesi gerektiği söyleniyor bende discuslarimi bir üreticiden toplu şekilde almak zorundayim balıkları nasıl eklemeliyim sorun yaşar miyim?[/QUOTE]

Merhabalar,

Yakın zamanda discus akvaryumu kurulumu yaptım, balıkları ekleyeli 1 hafta oldu ve çok şükür şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı.
Size tavsiyem,
Akvaryumu komple boşaltın, tüm ekipmanları temizleyin (sabun vs. kullanmadan) ve suyu doldurun, tüm ekipmanları çalıştırın. Sıcaklık için 30 derece iyidir. Dış filtre kesinlikle tavsiye ederim, alternatif olarak 2 tane pipo filtre olabilir ama aynı etkiyi vermez. İç filtre önermem, discuslar akıntıyı sevmiyor. Bir de hava taşı ile akvaryumu havalandırmak gerekli.

2-3 gün tank üstü açık bir şekilde beklesin (klorun uçması için, klor uçmadan bakteri kültürü eklemek faydalı olmaz). Sonra nitrivec ekleyin. Az bir miktar yem atın tanka.
1-2 hafta tank bu şekilde devam etsin, 2-3 günde 1 kez yem atın. Sonra akvaryuma dayanıklı 1 adet balık ekleyin (ben 5-6 cmlik japon ekledim). 1-2 hafta japon dursun, sonra japonu çıkarıp discuslarınızı ekleyebilirsiniz. (Bu süreç içerisinde sudaki nitrat değerini ölçün, nitratın yavaş yavaş artıyor olması gerekli, eğer 15ppm'i aşarsa bir miktar su değişimi yapmakta fayda var).

İyi hobiler,

Teşekkür Edenler: [T]136193,akvarist2323[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

amocanoÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 30
amocanoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2017 02:09
Dostum nitrivec ekle çalıştır 2 gün yeter kafanı cok karıstırma discus zor bir balık değil bende coktecrübeli sayılmam ama sana tek tavsiyem şu olacak balıklarını akvaryuma eklemeden önce mutlaka permasol banyosu yaptır üzerindeki bakteriyi sıfırlamış olursun Allahın izniyle balık kaybı yaşamassın.

Kardeşim bende yeni sayılırım çok araştırdım akvaryuma yem at diyenler olcak 3 ay suyu dinlendir diyenler olcak cok kafanı bulandırma pipo filtreye fln cok gerek görmüyorum ben su değişimleri için 3 lü kartuş filtre sistemi kur bence çesme suyuna güveniyosan temizliğine günümüzde bir cok yerli üretici direk çeşme suyu kullanmakta sana kalmış direk çeşmeden su basabilirsin,nitrivec önemli ben yaptım ilk kurulumda cama cam yap acemiysen asla kum dekor kullanma tavsiyem balıklarını eklemeden önce aşılama sistemiyle daml damla akvaryum suyundan kovaya hava borusu yardımıyla aşılamnı yap bilmiyosan birinden yardım al sonrasında permasol banyosuna sok hemen ardından akvaryuma ver balıklarını, prrmasol banyosu sakat bişey ama bence en önemli şey ben permasol sayesinde 4 balık kurtardım bakteri çakışması yaşayan bununla alakalı bilgileri forumda bulabilirsin.[:)][:)][:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir