Yeni Kurulum


emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2017 22:17
[QUOTE=Kromatit]Kum sorununu halledin. Daha sonra balıkları ekler 2 hafta boyunca hafyada 2 defa su değiştirir sonra haftada bir ile devam edersiniz. Ama şu kumu bir temizleyin.[/QUOTE]
Hagen kum olduğundan silis kum kadar küçük taneli değil. Eleme işlemini nasıl yapacağım tohumları veya yabancı şeyleri ayırarak?
Yanılmıyorsam bu kumlar fabrikalarda yıkanmış oluyo diye biliyorum içine böyle bir şey nasıl karışmış olabilir? Kullanılmış kum gibi değildi.
Akvaryumu boşaltmak ve o kumu temizlemek yerine beklemeyi denesem geri donulemeyecek bir yola girmiş mi olurum?
Teşekkürler

Akvaryumda kullanacağım ledleri lehimledim üstteki aluminyum kapağa filtre için gerekli delikler açıldı. Yarın yemleme ve dip çekimi için geniş 2 adet menteseli kapak ve soğutma için saç kurutma makinesi fani ve izgara olarak ince tel kullanilarak yapılacak projeye uygun ortaya yuvarlak delim açılacak. Yarın ledler için kasa kargo ile elime ulaşacak ve kesimi yapılmış alüminyum kapak kaplanarak altına ledler dosenip kullanıma hazır hale getirilecek.
Led şiddeti [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/230820172249181.jpg[/IMG]
Yaklaşık 1.20 metre beyaz 15 cm mavi led var beyazı biraz kirsin ve yosun yapsın diye.
Aldığım samsung smd led barlar kargo ile gelirken eğilmiş zaten tek çubuk 1 metre idi ,eğik olarak kasaya girmeyeceginden düzeltmeye çalıştım düzeldi ancak çalışmıyor[:D] iade işi için uğraşmak istemedim kabul edebilecek bir siteye benzemiyor. Evdeki ledleri değerlendirdim üst düzey bitkili bir performans beklemedigimden is görür diye umut ediyorum.

Kum filizler anlaşılana kadar bekletilecek tüm filizlerin çıkması 5 gün civarı olur daha sonra kumdan alınacak ve kum karistirilip suyun berraklasmasi beklenecek. Ardından 3 de 1 oranında su değişimi yapilacak 2 gün sonra balıklar eklenicek ve haftada 2 su değişimi 2 hafta boyunca sürecek.
Planda yanlış bir nokta var mı?

Son durum olarak alüminyum kesilip kaplandı. Fan takılıp silikonlandi. 1 2 saate led kasalari da silikonlanip kuruması beklenecek. Kumda ki filizlerin 1 tanesi beyaz ve yanından yeşil uzanti verdi diğeri ise iyice catlayarak uzantisini büyüttü. Beklemekteyim ne olduklarını görmek için.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/240820171345281.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/240820171346241.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/240820171351461.jpg[/IMG]



Kapak hazır [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/240820171612101.jpg[/IMG][EDIT]emirkagan,2017-08-24 16:12:23[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2017 09:44
Sağdaki iç filtre çıkarıldı temizliği zorlaştırdığı düşünüldü. İç filtrenin içindeki sünger tepe filtrenin içine sikistirildi oluşmaya başlayan bakteriler ölmesin diye. Su artık berrak. Kum halledildi, herhangi bir filiz kalmadı. Çıkan filizler taban bitkisi gibiydi. Balık eklenmeli mi döngü beklenmeli mi ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/250820170955201.jpg[/IMG]
Filtreyi dip çekmek için düzenlemeye çalışmıştım. Ancak bildiğimiz su borusunu kullandım ve kırmızı renkte çok kötü duruyordu. Şimdi şeffaf bir boru kullandım.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/250820170956511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/250820171005071.jpg[/IMG][EDIT]emirkagan,2017-08-25 10:05:15[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BordoBereLiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2016
İl: Kocaeli
Mesaj: 721
BordoBereLiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 00:24
Merhaba kolay gelsin kardeşim. Hakkını helal et dönemedim . Çoğu şeyi halletmişsin zaten konuyu okudum . Umarım panik havası geçmiştir . Akvaryumun net kaç litre onun cevabını aldıktan sonra , sana filtreleme için fikir verilebilir . Onun haricinde beyaz yuvarlak 3 4 adet el büyüklüğünde taş bulabilirsen ortaya konumlandırırsan ortasına bir anubias dikip güzel bir görüntü yakalayabilirsin . Arka fon için reklamcıya gidip parlament düz mavi yapışkanlı kağıt alıp yapıştırırsan derinlik katmış olursun veya siyah sana kalmış . 2 adet Japon çokta güzel yaşar orda . Kumu artık karıştırma dip çekimi yaparken de yüzeysel yaparsın dibi temizlemek için kumu Alabora etme . Dediğim gibi sağlıklı balıkların olmasını istiyorsan biyolojik döngün oluşmalı ve oturmalı fakat bu zaman alır 6 ayı bile bulabilir veya geçer . Ama bu demek değilki akvaryuma balık koyamassın ,suyu bol havalandırıp . 1 hafta bekledinmi balıkları ekleyebilirsin ( Japon ) besleyeceğin balık dayanıklı ve pasaklıdır . % 20 dip çekimini haftalık dinlenmiş su ile yapıp ( kapağı kapalı kapta değil ağzı açık olarak bekleyecek su ve 2 gün dinlenecek ) standarda bağlayarak aksatmadan yapmalısın . Yemlemeyi düşmeden tüketecekleri kadar azar azar verip suyu bozmamalısın . Su üstü bi şekilde tatlı tatlı dalgalanmalı yada hava motoru kullanmalısın . Bio döngü ve sürekliliği için uygun dış filtreyi almalı ve dış filtreyi kaka toplayıcı olarak görmemelisin . Tabi okumalısın ben sana yanlış bilgi verecek biride olabilirim aldığın bilgiyi teyid etmelisin .Kolay gelsin

Klavye hatalarını düzeltmeye çalıştım [;)][EDIT]MbunaTR,2017-08-26 00:31:16[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]178252,emirkagan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 00:37
[QUOTE=emirkagan]
Suanlik beklemek daha kolay geliyor. Fazla bir bilgim yok uzun süren araştırmalarım var ve forumdaki konular, okuduğum bir makale malesef yok. Bilgimin olmadığı ve canlıların yaşamına tekrar kastetmemek icin sizi biraz soru yağmuruna tutuyorum kusura bakmayın[:)]
Döngü için balık almaktan çekiniyorum sırf döngü başlasın diye hayatına kastetmek istemiyorum. Aşılama yapmaktan ise korkuyorum hastalık gelmesinden. Babamın bürosunda kurulu 90 100 civarı hacme sahip bir akvaryum var 8 adet japon besliyor oda ancak balıkların rengi soluk turunculuklari nokta nokta kalmış gibi gerisi gri beyaz. Güneş görmüyor ve dip çekimi 2 3 haftada 1 anca yapılıyor yaklaşık 1 1.5 yıldır ordalar. Yemlemek için geldiğimde hareketleniyorlar canlı duruyorlar ama açıkçası her şey kendi olsun istiyorum.
Nitrivec gibi ilaçlara da pek sıcak bakmıyorum. Doğada ilaç mı var. Zorunda kalmadıkça kullanmak istemiyorum. Elma salyangozu nerde bulabilirim ? Akvaryumcular satmıyor burda sormuştum üretici de tanidik var ve malesef sadece cichled besliyor onun elinde de yokmuş.
Kumun içinden çıkabilecek şey akvaryuma bulaşıp zarar verir mi ekleyecegim japonlarima[/QUOTE]

Nitrivec ilaç değildir bakteri kültürüdür yani içerisinde faydalı bakteriler var ve başarılı bir üründür. Doğada elbette nitrivec yok ancak 50 ltlik akvaryumda yok gerekli desteği dışardan sağlamak zorundayız.

Teşekkür Edenler: [T]178252,emirkagan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 00:44
60x20x40 48 litre diyor ama kumu camı filan desek 40 litre filandir. Çoğu şeyi hallettim belki ama panik havası hala üzerimde. Az önce koiler için yapılan tonluk havuzları izleyip, cikletler için kurulan dev akvaryumlara hevesleniyordum. Balık beslemek apayrı bir haz ve ben bu canlıları imkanım olduğunca en iyi şekilde yaşatmak istiyorum. Filtrem akvaryumun 5 katını geçecek debide olduğu söyleniyor inanmamama rağmen suyu berraklastirdi diyebilirim. Ancak çekimi biraz değil baya düşük 2 3 cm yanından geçen pul yemi cekemiyor[:?]
Arka fon için siyah düşünüyorum, bugün balıkları almak için gidicektim ancak hava yağmurlu olduğundan gidemedim. Derecem 3 4 derece aşağı da gösteriyor koltuk altında test ettim ve fan sürekli çalışmasına rağmen 21 derece altına inmiyor. 1 adet derece 2 adet japon edinicem. Ortada taş ve bitki düşüncem var. Biraz uzakta olsa dekorasyon dükkanı var taş satılıyor. Ordan uygun bir taş ve int üzerinden bitki siparişi yaparak dekorasyonu tamamlamayı dusunuyorum.
Hava motorum mevcut çift çıkışlı bir motor 2 adet jbl nin hava taşı var renkliydi salinim yapar mı diye 2 gün suda beklettim herhangi bir renklenme olmadı ve bende güvendim.
Suyun üstünde fan,hava motoru ve selale filtre ile yeterince tatlı dalga oluşuyor.

Akvaryum suyuna yaptığım işlemler:
1)İlk kurulum anında effective conditioner damlatildi, gece bir tutam yem ile bacteria feeder damlatildi.
2)Bir kaç gün sonra farkedilen filizler beklenildi taban bitkisi olduğu anlaşıldı ve akvaryum içinde biraz karıştırılan kum(filizler temizlendikten sonra) %20 ye ulaşmayan civarda su değişimi yapıldı(effective conditioner damlatilip hava tasiyla 1 saat havalandirilan su)
3)Bu gün bacteria feeder ve az bir tutam daha yem atıldı.


Sorularım:
İsitici daha koymadım koymalıyım sanırım elimde var kaçta sabitlemeliyim?
Yemleme olarak tetra goldfish pul ve tetra goldfish colour sticks diye yuvarlak bir yem var nasıl bir menü oluşturmalıyım?

-Fan için termostat alınacak ışıklar zamanlı prize bağlanacak.
Uzun oldu umarım okuyabilirsiniz[:)][QUOTE=MbunaTR]Merhaba kolay gelsin kardeşim. Hakkını helal et dönemedim . Çoğu şeyi halletmişsin zaten konuyu okudum . Umarım panik havası geçmiştir . Akvaryumun net kaç litre onun cevabını aldıktan sonra , sana filtreleme için fikir verilebilir . Onun haricinde beyaz yuvarlak 3 4 adet el büyüklüğünde taş bulabilirsen ortaya konumlandırırsan ortasına bir anubias dikip güzel bir görüntü yakalayabilirsin . Arka fon için reklamcıya gidip parlament düz mavi yapışkanlı kağıt alıp yapıştırırsan derinlik katmış olursun veya siyah sana kalmış . 2 adet Japon çokta güzel yaşar orda . Kumu artık karıştırma dip çekimi yaparken de yüzeysel yaparsın dibi temizlemek için kumu Alabora etme . Dediğim gibi sağlıklı balıkların olmasını istiyorsan biyolojik döngün oluşmalı ve oturmalı fakat bu zaman alır 6 ayı bile bulabilir veya geçer . Ama bu demek değilki akvaryuma balık koyamassın ,suyu bol havalandırıp . 1 hafta bekledinmi balıkları ekleyebilirsin ( Japon ) besleyeceğin balık dayanıklı ve pasaklıdır . % 20 dip çekimini haftalık dinlenmiş su ile yapıp ( kapağı kapalı kapta değil ağzı açık olarak bekleyecek su ve 2 gün dinlenecek ) standarda bağlayarak aksatmadan yapmalısın . Yemlemeyi düşmeden tüketecekleri kadar azar azar verip suyu bozmamalısın . Su üstü bi şekilde tatlı tatlı dalgalanmalı yada hava motoru kullanmalısın . Bio döngü ve sürekliliği için uygun dış filtreyi almalı ve dış filtreyi kaka toplayıcı olarak görmemelisin . Tabi okumalısın ben sana yanlış bilgi verecek biride olabilirim aldığın bilgiyi teyid etmelisin .Kolay gelsin

Klavye hatalarını düzeltmeye çalıştım [;)][/QUOTE]

[QUOTE=math1]

Nitrivec ilaç değildir bakteri kültürüdür yani içerisinde faydalı bakteriler var ve başarılı bir üründür. Doğada elbette nitrivec yok ancak 50 ltlik akvaryumda yok gerekli desteği dışardan sağlamak zorundayız.[/QUOTE]
Nitrivec edinmeliyim yani baliklari eklemeden. Yarın alınacaklar listesine ekledim[:)]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 00:52
[QUOTE=emirkagan]Nitrivec edinmeliyim yani baliklari eklemeden. Yarın alınacaklar listesine ekledim[:)][/QUOTE]

Ekledikten sonra 24 saat beklemeniz gerekiyor.

Teşekkür Edenler: [T]178252,emirkagan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 00:54
Filtre içi hazneye mi damlatmaliyim yoksa akvaryuma mı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 00:59
[QUOTE=emirkagan]Filtre içi hazneye mi damlatmaliyim yoksa akvaryuma mı[/QUOTE]

Direk akvaryum içine dökeceksiniz her 25 litre için 10 ml kullanacaksınız akvaryum su duman gibi olur 24 saat civarı düzelir ancak kullanmadan önce filtreniz içerisinde bakteri tutacak malzemeler yoksa seramik benzeri eklerseniz iyi olur.

Teşekkür Edenler: [T]178252,emirkagan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 01:03
[QUOTE=math1]

Direk akvaryum içine dökeceksiniz her 25 litre için 10 ml kullanacaksınız akvaryum su duman gibi olur 24 saat civarı düzelir ancak kullanmadan önce filtreniz içerisinde bakteri tutacak malzemeler yoksa seramik benzeri eklerseniz iyi olur.[/QUOTE]
Seramik girişte var. Girişten ara bölme arasında siyah iç filtre sungeri. Son bölmede 2 kartuş var. Girişte aktif karbon(az miktarda) çıkışta elyaf var. Aktif karbonlar zamanla doyum noktası gibi bir yere ulaşıp suya salınım yaparmi öyle bişey okumustum ancak zeolit miydi aktif karbon muydu pek hatırlamıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 01:10
[QUOTE=emirkagan]
Seramik girişte var. Girişten ara bölme arasında siyah iç filtre sungeri. Son bölmede 2 kartuş var. Girişte aktif karbon(az miktarda) çıkışta elyaf var. Aktif karbonlar zamanla doyum noktası gibi bir yere ulaşıp suya salınım yaparmi öyle bişey okumustum ancak zeolit miydi aktif karbon muydu pek hatırlamıyorum.[/QUOTE]

Aktif karbonun ayda 1 değiştirilmesi gerekiyor diye biliyorum ben hiç kullanmadım. Seramik ve kuvars kullandım bakteri depolamak için.

Teşekkür Edenler: [T]178252,emirkagan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 01:14
[QUOTE=math1]

Aktif karbonun ayda 1 değiştirilmesi gerekiyor diye biliyorum ben hiç kullanmadım. Seramik ve kuvars kullandım bakteri depolamak için.[/QUOTE]
Aktif karbonu 1 ay sonunda çıkarıp kartuş içine başka malzeme yada yeni aktif karbon kullanarak doldururum. Dipte kalan yemleri çekmeyen bir filtre japonlar eminim yiyecektir ancak bu debi güç benim kafamı karıştırıyor normal mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 01:19
[QUOTE=emirkagan]
Aktif karbonu 1 ay sonunda çıkarıp kartuş içine başka malzeme yada yeni aktif karbon kullanarak doldururum. Dipte kalan yemleri çekmeyen bir filtre japonlar eminim yiyecektir ancak bu debi güç benim kafamı karıştırıyor normal mi ?[/QUOTE]

Şelale filtre mi? debi ayarı yok mu?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emirkaganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/10/2015
İl: Izmir
Mesaj: 727
emirkaganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 01:20
[QUOTE=math1]

Şelale filtre mi? debi ayarı yok mu?[/QUOTE] evet şelale filtre olması gereken en yüksek güçte debi ayarı var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/220820171352181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/110820171426521.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

math1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 817
math1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2017 01:23
[QUOTE=emirkagan] evet şelale filtre olması gereken en yüksek güçte debi ayarı var.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/220820171352181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/178252/110820171426521.jpg[/IMG][/QUOTE]


Fazla gelirse azaltırsınız debiyi, değerleri mi yüksek gibi geldi? yeni bir akvaryum kurulumu yaptım 2,5 w 350l/h değerleri vardı tepe filtresinin debi ayarıda yoktu su giriş borusunu tıkayarak debiyi azalttım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir