Yeni Lepistes Akvaryumu Hakkında Bilgi


HcimenÇevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2020
İl: Istanbul
Mesaj: 7
HcimenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2020 13:46
Arkadaşlar ben birkaç gün önce 55 litre kapasiteli bir akvaryum aldım.Bu akvaryum ile birlikle Aquawing Aq203f modeli iç filtre aldım.Fakat bu iç filtre çok fazla ses yapıyor.Yeni makine almayı düşünüyorum.Benim akvaryumumda canlı doğuranlar beslemeyi düşünüyorum ve şuandada yaklaşık 30 tane lepistes var.Size birkaç soru soracağım.(Akvaryum işinde biraz acemiyim soruları ona göre ve soru sırasını yazarak cevaplarsanız sevinirim.)
1)Arkadaşlar bendeki iç filtrede sabah fazla ses yok ama geceleri pervane sesi çok yüksek şekilde geliyor.Bu yüzden şuandaki iç filtremi kullanmayacağım.Yeni makine almayı düşünüyorum.(Hava motoru,iç motor,tepe motor,dış filtre,şelale filtre,pipo filtre.İnternette bunları gördüm akvaryum makineleri olarak bana bunlardan hangisi veya hangileri lazım.Önceliğim gece sıfır ses olması.)
2)Su berraklığı ve temizliği için ne yapılmalı? İnternette kaya tuzu,metilen mavisi,elyaf,aktif karbon ve birkaç malzeme ve ilaç tarzı şeyler söylüyorlar.Bunlardan hangilerini kullanmalıyım suyun daha berrak olması için.
3)Akvaryumun daha parlak,berrak ve canlı durması için hangi kum koyulmalı ben beyaz kumu beğeniyorum kalitesi çeşiti felan varmı? Beyaz kumda hangisi iyi?
4)Elyaf ne işe yarar ve ne gibi faydaları var kullanılmalı mı?
5)İki üç gün önce 30 tane lepistes aldım ve bunlardan 2 tanesi büyük yani rengi belirgin.Geri kalanlar yavru olduğu için renkleri henüz belirmemiş.Büyük 2 tane turuncu renkte diğer yavrularda aynı renktemi olacaklar? Karma için ne yapmalıyım şimdiden gidip çeşit renklerden almalı mıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
[:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir