ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hcimen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Haziran 2020 02:17
Son Ziyaret:
09 Haziran 2020 02:52
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Harun çimen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Harun çimen

SON 5 MESAJI

Yeni Lepistes Akvaryumu Hakkında Bilgi
Arkadaşlar ben birkaç gün önce 55 litre kapasiteli bir akvaryum aldım.Bu akvaryum ile birlikle Aquawing Aq203f modeli iç filtre aldım.Fakat bu iç filtre çok fazla ses yapıyor.Yeni makine almayı düşünüyorum.Benim akvaryumumda canlı doğuranlar beslemeyi düşünüyorum ve şuandada yaklaşık 30 tane lepistes var.Size birkaç soru soracağım.(Akvaryum işinde biraz acemiyim soruları ona göre ve soru sırasını yazarak cevaplarsanız sevinirim.)
1)Arkadaşlar bendeki iç filtrede sabah fazla ses yok ama geceleri pervane sesi çok yüksek şekilde geliyor.Bu yüzden şuandaki iç filtremi kullanmayacağım.Yeni makine almayı düşünüyorum.(Hava motoru,iç motor,tepe motor,dış filtre,şelale filtre,pipo filtre.İnternette bunları gördüm akvaryum makineleri olarak bana bunlardan hangisi veya hangileri lazım.Önceliğim gece sıfır ses olması.)
2)Su berraklığı ve temizliği için ne yapılmalı? İnternette kaya tuzu,metilen mavisi,elyaf,aktif karbon ve birkaç malzeme ve ilaç tarzı şeyler söylüyorlar.Bunlardan hangilerini kullanmalıyım suyun daha berrak olması için.
3)Akvaryumun daha parlak,berrak ve canlı durması için hangi kum koyulmalı ben beyaz kumu beğeniyorum kalitesi çeşiti felan varmı? Beyaz kumda hangisi iyi?
4)Elyaf ne işe yarar ve ne gibi faydaları var kullanılmalı mı?
5)İki üç gün önce 30 tane lepistes aldım ve bunlardan 2 tanesi büyük yani rengi belirgin.Geri kalanlar yavru olduğu için renkleri henüz belirmemiş.Büyük 2 tane turuncu renkte diğer yavrularda aynı renktemi olacaklar? Karma için ne yapmalıyım şimdiden gidip çeşit renklerden almalı mıyım?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
[:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:][:iyi:]
Sessiz Yeni İç Filtre Önerisi
[QUOTE=Melih Arslan]Canlı doğuranlar için şelale filtre kullanmanız daha uygun olur. Düzenli su değişimleri de yaparsanız gayet yeterli olur.

Keyifli hobiler [:)][/QUOTE]
Öncelikle teşekkür ederim.
1)Şelale filtre özelliği bir iç filtre alıp onu şelale filtre şeklinde kullansam balıklara ekstra bir motor ihtiyacı olurmu iç filtreden başka ? Çünkü şuandaki iç filtremde şelale filtre özelliği var ama dışarıdan hava alan hortumu sökmek gerekiyor şelale filtre için sadece şelale filtre bunların havasını karşılarmı ?
2)Birde gayet yeterli olur dediğiniz hangisi için şuandaki iç filtre için mi yoksa sessiz diye almayı düşündüğüm iç filtreler için mi ?
3)Bende 50 litrelik akvaryum var 100-120 litrelik özelliklere sahip iç filtreyi şelale filtre şeklinde kullansam balıkları yorar mı ?
Sorulara ayrı cevaplarsanız sevinirim teşekkürler
Sessiz Yeni İç Filtre Önerisi
Arkadaşlar akvaryum işine yeni girdim ve 50 litre kapasiteli bir akvaryum aldım.Bu akvaryumda canlı doğurganlar olan lepistes moli cinsi balıkları besleyeceğim.Akvaryumu aldığım yerden birde iç filtre almamı söyledi akvaryumcu bende Aquawing Aq203f iç filtre aldım fakat çok yüksek oranda ses yayıyor etrafa çalışırken.Özellikle geceleri bu ses çok rahatsızlık veriyor.Size sorum şu 50 litre akvaryum için önerebileceğiniz iç filtre modeli nedir.Birde internette araştırdım EuroStar 1000f ile 500 sessiz ve kaliteli b modeller eğer bunlardan birini alırsam biraz ağır gelebilir mi 50 litre için debisini azaltabilirmiyiz lepistesler yorulmasın diye.Sizin iç filtre önerileriniz neler?
60 Litrelik Akvaryum İç Filtre Önerisi
[QUOTE=deatless22]Hayırlı olsun
Filtreniz ses yapmaması gerekir sanırım bir hata yapıyorsunuz. Filtre tamamen suyun içinde olmalı, eğer şelale türü bir aparatı var ise bu aparat suyun üzerinde olmamalı. Aparat 1-2cm suyun içinde olsun.
Eğer şelale aparatı yok düz ise hava hortumu vardır. Bu hava hortumunun ucuna vana takip iyice kısabilirsiniz . Ses kesilecektir.

1- ıç filtreyi satın almışsınız artık, pipo filtreye ihtiyacınız yok. Ikisi de olur, farketmez.
2- Siz akvaryumu ve filtrenin fotoğrafını atarsaniz nerede yanlis yapiyorsunuz tespit eder sesi keseriz.
3- Kullandığınız iç filtre yetersiz değil aksine sizin akvaryuma fazla bile. Fazla yemleme yapmayın. Su oturmadığı içi bulanıklığı olmuştur . Haftada bir, 72 saat dinlenmiş, 15-20 litre su değişimi yapın . [/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224263/030620201555351.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224263/030620201556041.jpg[/IMG]

[QUOTE=deatless22]Hayırlı olsun
Filtreniz ses yapmaması gerekir sanırım bir hata yapıyorsunuz. Filtre tamamen suyun içinde olmalı, eğer şelale türü bir aparatı var ise bu aparat suyun üzerinde olmamalı. Aparat 1-2cm suyun içinde olsun.
Eğer şelale aparatı yok düz ise hava hortumu vardır. Bu hava hortumunun ucuna vana takip iyice kısabilirsiniz . Ses kesilecektir.

1- ıç filtreyi satın almışsınız artık, pipo filtreye ihtiyacınız yok. Ikisi de olur, farketmez.
2- Siz akvaryumu ve filtrenin fotoğrafını atarsaniz nerede yanlis yapiyorsunuz tespit eder sesi keseriz.
3- Kullandığınız iç filtre yetersiz değil aksine sizin akvaryuma fazla bile. Fazla yemleme yapmayın. Su oturmadığı içi bulanıklığı olmuştur . Haftada bir, 72 saat dinlenmiş, 15-20 litre su değişimi yapın . [/QUOTE]
Üfleme sesinden ziyade pervanenin sesi geliyo bir iki parmak alta koyduğunda da alta koyduğundada ses aynı.
Peki en başta pipo daha iyi olurmuydu akvaryum için yoksa iç filtre mi iyi.
Hortumun ucuna vana takıldığında motor sesini mi azaltır yoksa üfleme sesini mi ?

[QUOTE=Beta_balik]Atakan Bey gerekli açıklamayı yapmış zaten.
Yalnız canlı doğuran demişsiniz ve melek balığını da saymışsınız, orayı anlayamadım. Melek canlı doğuran gurbuna girmez, o en az 150 litre isteyen bir tür. Bu nedenle akvaryumdan çıkarmanız daha uygun.
Birde başka hangi balıktan kaçar tane var acaba?[/QUOTE]
Şuanki balıklarım geçici bunları birkaç gün sonra yenileyeceğim ve canlı doğurgan araştırmasına başlayacağım sizce akvaryumu ne tür balıklarla hem çeşit balık yapıp görsellik kazandırabilir hemde canlı doğurganlar besleyebilirim yani önerileriniz ne cins için
60 Litrelik Akvaryum İç Filtre Önerisi
Arkadaşlar ben ilk defa balık besliyorum ve 60 litre kapasitelik bir akvaryum aldım.Balıklardan,akvaryumun özelliklerinden,içinde hangi malzemelerin gerektiğini bilmiyorum ve bu akvaryuma canlı doğurganlar olan balıklardan koydum.Moli melek ve benzerleri.Benim sorum şu akvaryumcudan akvaryumla birlikte bir iç filtre aldım.Modeli aquawing Aq203f. Bu makineyi alırkende özellikle sessiz çalışıp çalışmadığını da sordum akvaryumcuya oda bana makinenin sessiz olduğunu söyledi.Ama makine çalışırken çok yüksek ses veriyor etrafa.Benim üç sorum var. 1.si lepistes beslendiğinde pipo denen filtre konulması gerekiyormuş yani iç filtre değilde pipo filtremi almalıyım. 2.si bendeki iç filtreden çok rahatsızım gece sesten durulmuyor bu yüzden sessiz ve filtrelemesi iyi uygun makine önerileriniz neler. 3.sü de balıkları koyduktan 2 gün sonra akvaryum suyu çamur gibi oldu bunun sebebi filtrenin yetersiz olması olabilir mi ? Hakkında bilgi sahibi olduğunuz sorularda cevap verirseniz sevinirim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.