Yeni Tank, Minik Baloncuklar Ve Platilerin Durumu


mkoktÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 18
mkoktÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2015 23:45
Merhaba herkese.

İlk okul dönemlerimdeki fanus facialarımdan 20 yıl sonra yeniden balık sevdam tuttu. Ve sizler için küçük ancak benim için büyük bir tankla başladım bu sefer (50lt). Tabi ben başladım sanıyorudum. Forumu keşfedip okudukça, başlamaya çabaladığımı fark ettim. Birçok şeyi de yanlış yaptığımı. En baştan beri.

Bir haftalık bi akvaryum benimki. En başta doldurduğum çeşme suyunu 2 gün dinlendirdim içinde mahalledeki akvaryumcunun cahil bana itelediği ısıtıcı, iç filtre(650l/h) ve 9w dalgıç floresan ile. 3. gün dayanamayıp 3 tane plati aldım. 1e 2d istedim. Eve geldim. Akvaryuma koydum(usulüne uygun olarak). Bi baktım 2e 1d. Tabi bunu sonraları anladım. Malum, acemiyim. 2 erkeğe rağmen 2 gün boyunca mutlu mesut kovaladılar birbirlerini. Ancak platilerin 2.günü, hiç hesapta olmayan 4 tane melek çıktı başıma. Hediye geldi. Daha doğrusu petshopa birlikte girdiğimiz arkadaşım, aklınca bana iyilik, güzellik yapıp hediye aldı melekleri. Olmaz dedim, dinletemedim Kıramayacağım biriydi. Ancak şu an zaten halihazırda oturmamış tanka, yeni giren meleklerin açtığı sorunları anlamaya çalışıyorum. Gelen melekler, üzerlerinde
[IMG]http://i.hizliresim.com/4qWE00.jpg[/IMG]
şöyle minik, baloncuk baloncuk ipliklerle geldiler. Geçti sanmıştım. Akvaryuma bugün eklediğim mangrova dolandı şimdi de. Ancak şimdilik incelediğim kadarıyla balıkların üzerleri temiz gibi.

Tabi sadece bu değil sorunumuz. İlk geldiğinde en hareketli olan minik erkek plati, şimdi gece gündüz böyle duruyor;
[IMG]http://i.hizliresim.com/0NWYyD.jpg[/IMG]

hatta bazen iyice köşeye dayanıyor. Ve kendini suyun dalgalanmasına bırakıyor. Ölü gibi. Bugün yem bile yemedi. Bir diğer erkekse onun çapraz köşesinde aralıksız bir aşağı bir yukarı inip çıkıyor. ( Meleklere kadar gayet keyifliydiler.) Bugün plastik 20lt lik kap aldım. Hava motoru vs ile destekleyip melekleri su dinlendikten sonra oraya aktarmayı düşünüyorum. Elbette platilerimin yaşadığı sadece melek korkusu değil. Bugün küçük bi hortumla dipteki fazla yemleri çektim. Zaten başlangıç için aşırı bir nüfus oluştu. Bir de kalan yemler sebebiyle açığa çıkacak amonyum mudur nedir daha da fazla olmasın diye. Birkaç bitki de döngünün başlamasına yardım etsin diye limon ve anubias aldım. Ancak onların da hali iç açıcı değil. Limonun bazı yaprakları sarardı. 2 yaprak koptu. Diğerininse yapraklar kararmaya başladı. Petçi gübre vereyim abime falan modunda ama, ben öncelikle aydınlatmamı düzene koymak istiyorum. Sanmıyorum ki bu uyduruk dalgıç floresan, anubiasa bile yetsin.

Sonuç olarak; napayım, nerelere gideyim platilerimi kurtarmak için? Melekler de ölmesin tabi :)

Not: Hayır, tanıdık bir oturmuş akvaryum filtresine sahip bir tanıdığım yok. Dahası, oturmamış akvaryum filtresine sahip bir tanıdığım da yok :) Yani; bi el atın da kurtaralım şu hayvancağızları. Fikir verin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

themrtÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2015
İl: Bursa
Mesaj: 45
themrtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2015 00:16
Bakteri kültürü eklemenizi tavsiye ederim.Sera nitrivec vb. ürünler kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mkoktÇevrim Dışı

Kayıt: 04/12/2015
İl: Izmir
Mesaj: 18
mkoktÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2015 00:47
[IMG]http://i.hizliresim.com/9qAY2O.jpg[/IMG]

Köşede bekleyen balıklarım üçlendi [:((]

Bakteri kültürü eklerken balıklarımı akvaryumdan ayırıp ayırmama konusunda hala emin değilim. Diğer tankımdaki su da yeterince dinlenmemiştir zaten.
Bekliyorum.[EDIT]mkokt,2015-12-10 12:37:21[/EDIT]

Telefondan yazdığım için ve forum acemisi olduğum için eski sorularımı yalnışlıkla sildim.

Yineliyorum; ilk kez bakteri kültürü eklerken balıklarımı ayrı tanka aktarmak zorunda mıyım sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir