ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mkokt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2015 15:45
Son Ziyaret:
24 Kasım 2018 20:27
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert kök
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mert kök

SON 10 MESAJI

Yeniden
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180317/161220162248551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180317/161220162249181.jpg[/IMG]

merhaba. uzun zaman önce dağıttığım akvaryumumu yeniden topluyorum. fotoğraflardaki yeni balıklar geldi. ufaklar rasbora olsa gerek. diğerlerinin türleri ve birbirleri ile uyumu hakkında bi fikrim yok. tankım 50 lt yeterli midir bunlara acaba? türleri hakkında fikriniz var mıdır?
İp Yosun Türü Ve Çözümü
[QUOTE=mka1923]


Hocam merhaba ,

camdaki yosunlardan kurtuldunuz mu ? Ve nasıl ?[/QUOTE]

Merhaba.

Aslına bakarsanız pek de kurtulduğum söylenemez. Üzerine düşmekten vazgeçtim. Camdaki kısa tüy algi gitti başka bir yosun geldi yerine. Bitkilerde ise sakal yosunu başgösterdi.

Işıklandırmayı 7 saate düşürdüm 2-3 haftadır. Vakit bulup cam temizliğini ve yosunlu bitki yapraklarını budamayı yapabilirsem; yosunlar yeniden oluşmayacakmış gibi geliyor.
Yavru Moliyi Ana Tanka Alma
[QUOTE=AkvaristAhmet58]Doğru gördüysem neon var orada. Ben olsam neonlardan korkardım. Çok iyi avcılardır. Moliler yemek için uğraşmayacaktır ama neonlar avlamak için uğraşacaktır.
Saygılar...[/QUOTE]

Evet neonlar da var. En olmadı neonları akvaryumcuya veririm. 4 tane zaten. Ya da şöyle yapılabilir mi; tatil yemi yavrulara uygun olabilir mi acaba? Hiç onların düzenini de bozmamış olurum.

[QUOTE=mehmet zahit]

Moli yavrusu zaten ilk doğduğunda neonun yarısı kadar falandır. Neon ufacık ağızıyla hiçbir şey yapamaz. Tek sıkıntı oradaki beyaz büyük moli olacaktır. Bunu engellemek için. Bolca elodeayı akvaryum yüzeyine iç içe geçmiş bir biçimde koyarsanız. Yavru yüzeyde saklanır ve güzelcede beslenir. Problem olmaz. Ama yüzeyin yarısını kaplayacak kadar elodeaya ya da tilki kuyruğu denilen bitkiye ihtiyacınız var.[/QUOTE]

Evet daha sık, saklanmaya müsait bitki şart, ancak onu da bulunduğum ilçede bulamadım malesef. Haftaya İzmir'e gittiğim zaman almayı düşünüyorum zaten. Sürekli doğuruyor bunlar :) Ben yeni doğumu farkedesiye yavruların bir çoğu yem olmuş oluyor akvaryumumun bu haliyle.
Yavru Moliyi Ana Tanka Alma
Sağolun. Ancak hâlâ aşırı kararsızım [:)]

Toplam 11 tane yavru var ancak yine bir tanesinin daha hırpalanmasını da istemiyorum. Onlar da can sonuçta. [:((] Bakalım.
Yavru Moliyi Ana Tanka Alma
Merhaba.

2 hafta kadar evden uzak olacağım. Gitmeden, 45 günlük siyah moli ve platilerimi otomatik yemlemenin olduğu 50lt lik ana tanka eklemem gerekecek. Geçen sefer yine evden gitmeden yavrular henüz bir aylıkken mecburen ana tanka ekleme denemesinde bulundum. Ancak ben diğer balıklardan korkarken, anası olacak moli saldırdı koyduğum tek yavruya. Bayağı hırpaladı ben kurtarasıya. Yavru tankına geri aldım ilk fırsatta.

Bu sefer yavruları en geç 50-55 günlükken eklemek zorundayım artık. Etrafımda verebileceğim kimse yok.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/180317/image.jpeg[/IMG]

Bu da akvaryumum.

Işıkları kapalıyken, gece eklemeyi düşünüyorum. Hatta geçen sefer de yaptığım gibi, ana tanktaki balıkları yemleyeceğim ekleme yapmadan. Sonra ışıkları kapatıp, ekleme anında dikkatlerini yavrulara yöneltmelerini engellemek istiyorum. Bu süreçte de yavruların saklanacak yer bulmalarını umuyorum.

Ne düşünüyorsunuz? Bitkilerim yeterli mi sizce saklanmaları için? Başka neler yapabilirim?
Limonda Yaprak Erimesi
6 kök olan limonlarım, düşük wattlı dalgıç floresan ile 2 haftada 3 köke kadar düştü. 1 aydır litre başına 1 w olan floresanlarım takılı. An itibariyle 10 kök limonum var. Her hafta budayıp yeniden ekiyorum. Tabi bu süreçte yeni floresanlarımla birlikte vermeye başladığım Co2, sıvı ve misket gübreler de etkilidir elbette.
Elektrik Faturasi Hk.
Beni de şaşırttı bu ayki fatura [:O] Akvaryumum 2 aylık. 50 lt, iç filtre, hava motoru ısıtıcı ve 2x24 floresan var. Akvaryum öncesi ortalama 70 gelen fatura; ilk kurulumdan sonra 80 tl, bu ay ise (ekstradan 20 lt lik yavru akvaryumuna 9v flo ve ısıtıcı eklendi) 120 tl geldi. Ana tankımda bitkiler bayağı çoğaldılar. Tam bir aylık olan plati ve moli yavrularımı ana tanka eklemek, çok mu erken olur? En azından yavru akvaryumunun sarfiyatını eksiltsem iyi olacak. Ana tankın da 27 derece olan sıcaklığını 25-26 ya çekmek de az da olsa etki eder umarım.
İp Yosun Türü Ve Çözümü
[QUOTE=Tayfun-A.]

Bu arada ışıklandırmanız kaç saat bilmiyorum ancak günde 7-9 saat civarında tutmakta fayda var. Örneğin ben 12 saat tutuyordum bitkilerde gelişim çok güzel ancak yosunlaşmayı da arttırıyordu. Bu yüzden artık 8 saat tutuyorum ve en ideali bence. Uzun süre ışıklandırma camlarda yosunlaşmayı tetikler.[/QUOTE]

Evet ondan bahsetmeyi unutmuşum. Oda hiç gün ışığı almayan bir oda. Ondan dolayı 10 saat ile 11 saat arası aralıksız ışıklandırma yapıyordum, ancak tavsiyenize uymak için ayarlı priz şart oldu. Elle aç-kapa yapmakla olacak iş değilmiş bu. Başlangıç masrafı tahminimden çok olunca ertelemiştim ancak süre kayıyor, uzuyor.. Hem kısaltıp hem otomatik yapmaya başlıyorum en kısa sürede. Teşekkürler.

Ayrıca siz sazlarımda vardı deyince, onlara dikkat ettim onlarda da varmış evet.
İp Yosun Türü Ve Çözümü
[QUOTE=Tayfun-A.]Bitkideki kısa tüy algi. Genelde müdahale edilmediği zaman 1 ay kadar sonra yaprakların üzerini yeşil çim gibi kaplıyor benim saz bitkilerinde yaprakların üzeri tamamen kaplamıştı. Düzenli su değişimi ve 6 adet sae ile sorun ortadan kalktı şu an tek bir tane bile yok.[/QUOTE]

Neye karşı sarvaşacağımı bilmek güzel. Su değişim oranını arttırmam da gerekecek o zaman. Teşekkür ederim.
İp Yosun Türü Ve Çözümü
Kapasite (litre): 50
Canlılar: 3 plati 2 moli 4 neon tetra 2 cüce vatoz 3 yavru plati
Bitkiler: Limon, gül, çınar, anubias, saz ve cuba
Malzemeler: 600lt/h iç filtre, 2x24w Philips 865+840
Akvaryum Bakımı: Haftalık %10 dip çekimi
Kullanılan İlaçlar: yok
Gübreleme: Yasmut misket gübre ve haftalık 5ml sera florena
Co2: diy co2

Akvaryuma ilk balık girişi bir buçuk aya yaklaştı. Şu ana dek tek sorun, akvaryumcudan halihazırda hasta gelen neonlardan 2 kayıp ve bir kaç çözüme kavuşturulmuş camlarda oluşam yosun problemi. Ancak bu seferki yosunu tanımlayamadım. İp şeklinde, camlarda ve limonun geniş yapraklarında, açık renk yosun.

Bunlar da fotoğrafları;
[IMG]http://i.hizliresim.com/Yrk74k.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/8DZ781.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/D42033.jpg[/IMG]

Akvaryumum yeni olduğu için tecrübem yok. Bu sakal yosunu başlangıcı falan değildir değil mi? Nasıl birşeydir bu? Nasıl çözmem gerekli sizce?

Ayrıca limonun ışığın en dik geldiği yaprakları fazlasıyla renk değişimine uğradı. Fotoğrafta da biraz görünüyor. Bu normal mi? Kendi rengi mi? Yoksa bu da yosuna benzer birşey mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.