Yeni tank sendromu


mali.yaziciÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 72
mali.yaziciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2013 21:07
''- Öncelikle, genel olarak tavsiye edilen “akvaryumu boş çalıştırma” olayının, su ısısının oturması dışında hiç bir faydası yoktur. Akvaryumda çözülen veya çürüyen organik madde olmadığı takdirde bakteri populasyonu gelişmez. Bu yüzden mutlaka organik atık üretecek birşeylerin olması veya suni olarak amonyak eklenmesi şarttır.
En sık uygulanan yöntem, akvaryuma bir ya da iki tane balık koyup, bir-iki ay boyunca sürekli ve düzenli su değişimleri ile azot döngüsünü başlatmaktır. Bunun ardından balıklar yine yavaş yavaş eklendiği takdirde, çok bir sorun olmadan akvaryum “güvenli” bir hale getirilebilir. Maalesef yeni başlayan arkadaşların en çok yaptığı hata, bir anda çok sayıda balığı akvaryuma koymaktır. Bu da ölümcül bir hatadır.

- İkinci bir yol olarak, hiç balık koymadan, suya amonyak ekleyip döngünün oturmasını beklemektir. Her ne kadar bu yöntem, "en güvenli yöntem" olsa da, yeni başlayan birisinin 1-2 ay boyunca boş akvaryuma bakmayı istememesi yüzünden pek uygulama bulamamakta maalesef.''

Bu makalenin bir kısmı.Yeni başlayacağım ben.Ne yani 1-2 ay tek balığa mı bakıcam boş boş.yada bomboş akvaryumamı? zaten öyle yaparsam benim alacağım zevk kalmaz.Ne yapmalıyım aynı usül devam mı yoksa başka bi öneriniz var mı?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CHETEZÇevrim Dışı

[B]10568,3[/B]
Kayıt: 17/01/2013
İl: Izmir
Mesaj: 800
CHETEZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2013 21:21
Herkes farkli makale yazmis,ben 400 litre tanki yeni kurdugumda 3 gun bos calistirdim ve 2 kere bos tanka yem attim.. Burdaki amac hem su dengelendigini beklemek ve yeni akvaryumdaki silikon kokusu ve pisliklerinden kurtulmasini beklemektir.. Ben oyle yaptim ve hic kayip vermedim,hicbir ilac kullanmadim.. Saglikli baliklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2777
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2013 21:38
http://www.akvaryum.com/forum/dis_filtrenin_taze_cesme_suyuna_etkisi_deneyimim_k663911.asp

Bu konuyu inceleyin. Oturmuş bir sistemden su alırsanız (bu kesinlikle akvaryumcu suyu olmasın!) tankın düzeni daha kolay sağlanır. Kumun altında ve filtrede bakteri oluşumu hızlanır. Boş çalıştırıp ı 1-2 ay yerine kademeli olarak balıklarınızı ekleyebilirsiniz. Tanıdığınız biri yoksa "canlı arıyorum" kısmına oturmul sistemden bakteri arıyorum diye yazarsanız bu siteden hobicilere destek olan birileri çıkar elbet. Ankara'da olsanız seve seve birkaç litre filtre suyumdan ikram ederdim size. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir