yeni türe geçeceğim , fikir lütfen


JudasÇevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 43
JudasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2007 23:34

 Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay önce tetra marka 60 lt lik bir akvaryum seti aldım . Akvaryuma canlı doğuranlar ve beraber yaşayabilen 5-6 tür den 22 tane balık aldım . Mısır çarşısından aldığım balıklardan platilerde mantar vardı. Platiler ölmeye başladı . sonra mantar ilacı kullandım mantar geçti derken beyaz benek peydah oldu akvaryumda. diğer türleride beyaz beneğe kurban verdim (costapur - ısı yükseltme ve karanlık önlemlerine rağmen) . Şimdi akvaryumda 2 gurami, 1 melek ve 1 vatoz topu topu 4 balık kaldı , melekte beyaz benek belirtileri var.

Moral bulmak , stress atmak hemde eğlenceli bir hobi edineyim derken , stress sahibi oldum malesef. Şİmdilerde düşüncem , tür değiştirsemmi. 60 lt lik akvaryumda aklıma gelen kombinasyonları yazmak sizelerden , bu kombinasyonlar için yorum yapmanızı ve olası alternetifleri söyleminiz rica ediyorum. Çok kararsızım .

1. Japon akvaryumu : 60 Lt ye 7-8 tane 5-6 cm lik japon koysam ( hem dayanıklı sayılırlar , hemde görsel olarak iyiler - yanlarınada 2-3 pengasus koyarım diyorum ) Tek problem çok yedikleri için olsa gerek çok pisliyorlar.

2. Cichlit : ahli, papağan ve discus türleri hoşuma gidiyor. Bunlardan 10 tane kadar koyabilirmiyim . 60 lt cichlit için azmı olur. emin değilim . Hem cichlitler dayanıklı diye biliyorum . bu aşamda tür seçimi çok önemli sanırım .

3. Akvaryumumdaki problem bittikten sonra canlı doğuran kombinasyonuna devam ( plati , kılıçkuyruk, lepistes, moli vs.)

 

 

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FaTiHÇevrim Dışı

Kayıt: 05/03/2007
İl: Bursa
Mesaj: 61
FaTiHÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2007 23:38

Merhaba ,

50 Lt. akvaryumumda 4 lepistes , 2 plati , 2 japon bakmaktayım. 1 ay oluyor akvaryumu kuralı Lapistes ve platilerimden yavrular aldım. Hepsi gayet sağlıklı ayrı yetten japonlarla aynı yerde yaşamaz deselerde lapisteslerle beraber yaşıyolar güle oynaya. Birbirlerine hiç dokunmuyolar. Benim size tavsiyem Plati


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir