ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Judas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2007 23:54
Son Ziyaret:
11 Ağustos 2018 09:36
Toplam Mesaj:
43 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tamer ...
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tamer ...

SON 10 MESAJI

Boyu Tl-450 B Sorusu
Merhaba,

Boyu TL-450 akvaryumumun kapağındaki aydınlatma sistemi arızalandı. Yeni bir kapak temin etmem mümkünmüdür. Veya led bir aydınlatma nasıl yaparım ?
Meleklerim Filtreye Yumurta Dizdi
Yumurtaların yarısı beyazlaşmış. Sanırım bu mantar ve yumurtaları kaybediyorum anlamına geliyor. Bende küçük akvaryuma taze su koyup, filtrayi olduğu gibi taze suya aldım , ilk fırsatta metilen mavisi atacağı suya. Bu arada ilginç bi durum oldu. ana akvaryuma yedek filtremi takayım derken meleklerden biri elime saldırıp, bildiğiniz ısırdı. Bunu anaçlık duygusu ile yapmış olabilirmi ? Yıllarca yavrusunu yiyen lepistes büyüttükten sonra bu davranış garip geldi .
Meleklerim Filtreye Yumurta Dizdi
Arkadaşlar selam ,
Ben bir çift melek balığı edindim . 60 lt hagen taben bir kısım bitkili bir akvaryum kurdum ve su oturunca balıkları alıp koydum .
Bir tane yumurta dizsinler diye o koniklerden alacaktım. Ama almaya fırsatım olmadan filtrenin (tetratech iç filtre) dış çepherine yumurta dizmişler. Normalde konike yumurtlayacaklar ve bende küçük akvaryuma alacaktım ve işte diğer süreç (forumdan okuduğum şekilde) devam edecekti. Ama bu durumda ne yapmam gerek . Oluruna bıraksam ne olur ? . Akvaryumda melek çifti hariç balık yok.

Tamer.
Azoo Artemia Cysts
Dostum , aynı işlemle azoo dan %5 sonuç alıyorken , American Salt Lake ürününden %95 oranda açılma kalitesi elde etttim. Sanırım bu işin piri azoo değil, american orjinli salt lake ( teneke kutu , üzerinde tekne resimleri var) ürünü.
Bu ürünün dezavantajı büyük hacimli satıldığı için akvaryumcularda bunu 50 gr lık paketler haline getirip satıyorlar. ama ben japonla lepistesi, ciklitle canlı doğuranı birarada satan bi çok akvaryumcu gördüğüm için açık artemia alma olayına cesaret edememiştim . son gittiğim akvaryumcu teneke kutuyu gösterdi. işte bunun içinden alıp sana veriyorum dedi, öyle aldım :)
 
Artemia çıkartamıyorum diyenler (meç + salt lake)
Arkadaşlar selam ,
 
Uzun süren , artemia çıkartamama veya az miktarda artemia alabilme sorunumu çözmüş bulunkatayım .
 
Ben 10 tl lik Meç artemia çıkartma setini aldım . plastik pet şişe vs. hem zahmetli , hemde akvaryum gibi görselliği önemli bir hobide çirkin duruyor.
Meç in faydaları :
- Akvaryumda, filtre, gibi bir ekipman olarak gözüküyor, plastik pet şişeler gibi eğreti durmuyor.
- süzmek için kepçesi var , öyle tülbent filan uğraşmaya gerek yok
- hava verilen yerde vanası var. artamiayı süzerken kolaylık oluyor.
- kapağı var , sağa sola sıçrama olmuyor.
- sabitleme elemanları var. kolayca kuruluyor.
 
Meçi aldım , ama artemiayı yanlış seçmişim. Marka vermiyim ipucu vereyim , Ben şu kırmızı kutuda olan ve ismi A... olan artemiadan hiç verim alamadım , yarısı bile açılmadı .
sonra seranın tuzlu 5 tl ye açılan hazır paketlerinden aldım . hepsi açıldı. yavrularım bayram etti :) .fakat bir porsiyon için 5 tl bünyeyi sarsar. Akvaryumcu arkadaş, teneke bir kutu gösterdi bana, salt lake artemiası. Bu şekliyle, hem çok pahalı , hem bir tüketici için çok fazla olduğundan içinden paketleyip satıyorum dedi. Ondan bir kutuda 15 TL lik artemia aldım . bu artemia ile seranın 5 tl ye hazır aldığım paketleri gibi 100 tane yaparım . Salt lake artemiasını 2 gündür kullanıyorum . açılımı süper. Ben açık satılıyor diye güvenip alamıyordum . Şimdi başka artemia almam . Birde kabukların karışmaması için .... artemiayı toplamadan önce meç in hava giriş vanasını kapatıp 10 dk bekliyorum . Meçin alt kısmı şeffaf ve ışık aldığı için artemialar oraya toplanıyor. kabuklar hafif olduğu için suyun yüzeyine çıkıyorlar. Sonra süzgeçten geçiriyorum . Su bitmek üzere iken kabuklar vanaya yaklaşınca kapatıyorum. Böylece akvaryuma hiç kabuk girmemiş oluyor.
Oran olarakta 2 birim tuz a 1 birim artemia koyuyorum. göz yordamı ile döküyordum. şimdi kaşık kullanıyorum. Sanırım bu oranı tutturmakta verim almada önemli
 
Ben çözümü, Meç ve Salt Lake (tuz gölü) artemiasında buldum . Bu arada pet şişe ile yapılanlardanda aynı verim alınabilir , kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın . Ben pratik ve görsel olması sebebiyle meçi tavsiye ediyorum.
 
Judas2010-03-24 10:45:02
japon akvaryumu florasan önerisi

Merhaba ,

Yorumun için teşekkürler.
japon akvaryumu florasan önerisi
Arkadaşlar selam ,
 
60 lt lik küçük bir japon akvaryumum var üzerinde 2 adet 15W flouresant aydınlatma var. Fakat sıradan daylight aydınlatmalar. Bana japonların renklerini daha güzel göstercek bir model tavsiye edebilirmisiniz. Uzakdoğu malı renkli flouresantlardan aldım . çok kötü çıktı . Tekrar daylight ı taktım .
Yavru tankı kurulumu ve bakımı ( Derleme)
Merhaba
 
Ben , balıklar 2 aylıkken dişi erkek ayrımını neden yaptığımızı ve ne kadar ayrı tutmamız gerektiğini öğrenmek istiyorum .
 
İyi günler dilerim
 
Tamer 
En dayanıklı canlı doğuran hangisi?
Ben lepistes diyorum .
Fakat yerli üretim lepistes . İthaller uzakdoğudaki üretim koşulları , oradan geliş sürecinde zaten zayıf olan dirençlerinin kırılması sonrası , ya akvaryumcuda , ya da siz aldıktan 1-2 hafta sonra öl
yorlar maalesef. Ben aksaray Çapa akvaryumdan kendi ürettikleri lepisteslerden aldım ve akvaryumum lepistes kaynıyor. 1 ölüyorsa 10 doğuyor. 6 ay içinde 3 akvaryum dolusu lepistesim oldu ve çok sağlıklılar.
 
Ayrıca tercih etmemdeki en önemli sebep , platylerdeki gibi tek şekil ve renkte değiller. hepsinin kuyruğu farklı renk ve desenlerde oluyor .
semenderin derisindeki tül gibi görünüm
Arkadaşlar,
 
Oğlum Can ın kankası semenderimiz sanırım hastalandı. Deri değiştir gibi , üzer,inden tül gibi derisi kalktı.
 
Yorumlarınızı rica ediyorum .

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 32 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.