Yeniden Betta


RossLynchÇevrim Dışı

Kayıt: 16/01/2013
İl: Ankara
Mesaj: 142
RossLynchÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2013 19:57
Merhaba ben foruma ilk kayıt olduğumda betta balığı besleyecek idim. Ama ani bir şekilde gelen lepistesler akvaryumu kaptılar  bu sefer tamam dedim bettayı alacağım hediye gelen kaplumbağa sonucu ona da akvaryum kurdum  nedir bende ki bu şansızlık bir kuramadım gitti bu sefer kuracağım bir kaç haftadır biriktirdiğim param ile 
35*14*25  akvaryum aldım 15 Türk Lirası
50w Isıtıcı 15 Türk Lirası 
Pipo filtre 10 Tl 
şimdilik bu kadar 40 Türk Lirası Tuttu. 
İlk sorum fiyatlar uygun mudur ?
İkinci sorum kum düşünmüyorum içinde zararlı parazitleri  barındırdığı için nasıl dekor ederim ?
Her hangi bir ışık kaynağı almadım bettalar stres olabileceğinden, 3. akvaryumu kurduğum için sanırım evden atılacağım  ama bu balıkları hiç besleyemedim kısa bilgi verirseniz memnun olurum en çok görülen hastalıklar vb. akvaryum kurmadan önce nasıl tedbir alabilirim hastalık olmaması için. Eğer bana bu bilgileri verirseniz 1 aya akvaryumu burada paylaşacağım. 
Bakalım nasıl bir şey ortaya çıkartacağım.  


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamerk okcuÇevrim Dışı

Kayıt: 27/01/2013
İl: Izmir
Mesaj: 36
tamerk okcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 01:44
Merhaba Cenk kardeşim.Bettalar zamanla saklanıp sakin kalabileceği alanlar ararlar.Akvaryumunu kovuk gibi malzemelerle dekore edebilirsin.Az bitkilendirebilirsin.Kum kullanmanı tavsiye ederim.Akvaryumuna koymadan evvel güzelce yıkaman sartıyla.Ayrıca akvaryumunu ve diğer malzemelerini 2 gün kadar potasyum pegmanganat solüsyonu ile (bulamassan metilen mavisi) ile dezenfekte etmeni öneririm.    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir