Yeniden


vamosselvaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 157
vamosselvaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2011 19:04
Fotoğraf:

Boyut (cm):100*50*50
Kapasite (litre):250
Canlılar:Bitki

Malzemeler:Hagen kum Mango kökü

Akvaryum Bakımı:

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:

Merhaba arkadaşlar, ADA akvaryumları gibi bir akvaryum sahibi olmak için akvaryum üreticileri ile görüşüp bir çok farklı fiyat aldım. Sonunda en uygunu gene kendim yapayım dedim. Yakınımdaki bir camcıya 100*50*50 ölçülerindeki akvaryum için 8 mm kalınlığındaki camları hazırlattım. Tabii ki camlar rodajlı. Biraz önce akvaryumun yapımını bitirdim. Yapım aşamasında resim çekmedim daha doğrusu çekemedim. Çünkü akvaryumu tek başıma topladım malum silikonun sertleşme süresi resim çekmek için zaman tanımıyor:).
 
Cama cam bir akvaryum için, 8mm kalınlığın yeterli ya da yetersiz olacağı üzerine bir çok farklı yorum aldım. ADA akvaryumlarının hangi ölçüde hangi kalınlıkta cam kullandıklarını araştırdım. Sonunda 8 mm nin yeterli geleceğine kanaat getirdim. Altında ve üstünde kayıt kuşak olmadan yaptım. Bu şekilde esnekliği kontrol edeceğim eğer gerekirse mecburen kayıt kuşak atmak zorunda kalacağım. Akvaryumda kalınlık hesaplaması yapılırken akvaryumun net hacmi üzerinden yapılıyor. Oysa içindeki kum ,kaya,kök vs. .Objeler su hacmini düşürücü etmen değil mi. Ben akvaryuma koyacagım bütün objelerin kaç litre yaptığını ölçtüm (biraz ilkel bir yöntem olsa da) toplamda 24 litre yapıyor. Bu durumda akvaryumun net hacmi düşüyor, yaklasık 225 lt.
 
 Haliyle bu durum basıncı da azaltacaktır diye düşünüyorum. Bison marka akvaryum silikonu kullandım. Slikonun üzerindeki bilgiye göre 1mm-1,5mm kalınlığında tam sertleşme 24 saat içinde gerçekleşiyormuş. Bu durumda sizce yarın bu saatlerde akvaryumu test etmeye başlamalı mıyım yoksa beklemem gerekir mi? Test aşamasındayken resimleri ekleyeceğim. ADA akvaryumlarının o sade görüntüsü çok hoşuma gidiyor. Umarım bir aksilik çıkmaz da (sızdırma ,aşırı esneme vb. .) ben de sonunda istediğim akvaryum görüntüsüne kavuşurum.
Saygılar.
Erdal Hoca2011-02-07 10:03:19

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

alparslan.19Çevrim Dışı

Kayıt: 03/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 46
alparslan.19Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2011 22:04
Merhaba,
Bende çarşamba günü 150*50*60 ölçülerinde bir akvaryum yaptırdım. Akvaryumcu arkadaş akvaryumun oda sıcaklığında 10 gün beklemesi gerektiğini söyledi silikonun tam anlamıyla kuruması içinmiş. Şuan elimde 100 cm uzunluğunda standart akvaryum var ama cam esnedi şekli şemali kaydı bence akvaryuma kuşak attıktan sonra kullan. İstenmeyen bi durum olmasın..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir