Yılan İçin Teraryum


theboyers54Çevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 424
theboyers54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2011 18:40
Merhabalar,
 
Yılan almayı planlamaktaydım fakat nasıl bir teraryum kurmam gerektiği ile ilgili gerekli bilgiyi bulmam oldukça zor oldu. Forumda bununla ilgili fazla bilgi bulamadığımdan bununula ilgili bilgi vermek istedim.
 
Teraryum kurmak için öncelikle almak istediğiniz yılanın boyutunu ve özelliklerini iyi bilmeniz gerekmektedir. Uzunluğu yılanın uzunluğu kadar derinliği ise uzunluğun yarısı kadar olmalıdır. Ben, bir süt yılanı almak istemiştim fakat süt yılanı diğer yılanlar gibi değildir, oldukça fazla ilgi istemektedir. Almak istediğiniz yılanın boyutuna göre bir akvaryum almalısınız. Bu akvaryumum altına koymak için kağıt havlu kullanımı yararınıza olur, çünkü yılanınız yemeğini sindirdiğinde bunu bulup almanız kolaylaşacaktır. Görsellik açısından torf veya benzeri bişey kullanabilirsiniz. Bu kullandığınız malzemenin hayvansal şeyler taşımadığına dikkat etmelisiniz. Hayvansal malzeme koyarsanız teraryumunuz mikrop yuvasına dönercektir, yılanınızın sağlık durumunu olukça kötü bir şekilde etkiler. Teraryumunuza ekipman olarak ısıtıcı ped veya 40w spot lamba ve nem ölçer yeterli olacaktır. İsterseniz dıştan bir ışık kullanabilirsiniz. Işığı içeriye koymamaya ğer kolarsanızda yılanınızın zarar görmemesi için kafes tarzı birşey kullanın dikkat edin çünkü yılanınız ışığın üzerine çıkıp kırabilir, hatta kendine de zarar verebilir mesela yılanınızda yanıklar oluşa bilir. Teraryumun nemini teraryuma koyacağınız su kabıyla ayarlayabilirsiniz. Nem ölcere bakarak büyük veya küçük bir su kabı koyabilirsiniz.
 
 Sorularınızı yorum olarak yazarsanız cevaplayabilirim.
 
theboyers542011-09-06 02:42:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enigmakolikÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1
enigmakolikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 19:06
Selamlar...
Güzel bir konuya değinmişsiniz. Çok teşekkür ediyorum öncelikle.
Burma Pitonu besliyorum. Şu anki uzunluğu 119 cm 670 gr =))) Adı Adolf.
Uz: 130 cm, Gen : 60cm, Yük : 70cm ebatlarında bir akvaryumum var. Zeminde 1-2mm kalınlıkta quartz kum, Büyükçe bir tabakta suyu, vişne ağacından kestiğim dallı budaklı bir ağaç ve tepesinde slvyana marka 100 watt uv var. Üzeri sineklik ile kapalı. Hamster, fare, civciv gibi canlıları çok severek yiyiyor. Nat Geo Wild isimli tv kanalında Florida piton avcıları isimli belgeselleri hiç kaçırmadan takip ediyorum... Edward Mercer (Florida' da lisanlı piton avcısı) ile bir iki kere mailleştim. Akvaryumun sisteminin iyi olduğunu, yılanın gelişiminin ise çok iyi olduğunu söyledi...
Buna mukabil eklemek istediğiniz bir şeyler olursa sevinirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

theboyers54Çevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 424
theboyers54Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 20:18
Isıtıcınızı belirtmemişsiniz. Acaba ısıtıcı yerine uv lambayı falan mı kullanıyosunuz? Bu arada teraryumunuz oldukça güzelmiş tanıtımını falan yaparsanız linkini kesin verin.  Yapmadıysanız eğer kesin yapın yapıysanızda linkini kesin verin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir