ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
theboyers54
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Haziran 2011 15:29
Son Ziyaret:
17 Şubat 2022 02:19
Toplam Mesaj:
424 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunahan Aksoy
Doğum Tarihi:
28 Ağustos 1996
Yaş:
27
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İstanbul/Çanakkale(ÇOMÜ) Tunahan Aksoy

SON 10 MESAJI

Beyaz Kral...
Yakındaki yarışmaların en güzel canlısı belli oldu sanırım. [:)))] Maşallah...[EDIT]theboyers54,2017-02-09 08:45:01[/EDIT]
Taşınabilir Akvaryum
[QUOTE=muratdeg]Gerek malzeme kalitesi gerekse akvaryum hacmi olarak canlı besleme için uygun olmadığını söyleyebilirim.
Öğrenci olma konusu belirttiğiniz gibi sıkıntılı ama canlıları küçük plastik bir kaba hapsetme konusunda bir bahane değil.
Her canlı için sağlanması gereken minimum akvaryum hacimleri var, filtreleme olmazsa olmaz, ısıtıcı gerekli. Birer hobici ve hayvansever olarak bunları sağlamak zorundayız. [/QUOTE]
İlginiz için teşekkür ederim fakat sanırım yanlış anlaşıldım. Resimdeki akvaryum 20 litre kadar. Kiraz karidesler için yeterli bir hacim diye hatırlıyorum. Filtrasyonu ufak bir pipo filtre ile sağlayacağım zaten. Isıtıcı konusu biraz sıkıntıya düşüyor. Onu da oda sıcaklığının yeterli olacağını düşündüğüm için ertelemiş bulunmaktayım. Yetmezse zaten ufak bir filtreyle halledeceğim. Ayrıca akvaryumu az da olsa bitkilendirmek istediğim için su değerlerini düzenlemem zaten şart. Küçükken buna benzer bir kapta kaplumbağa beslediğimi hatırlıyorum sağlamlık konusunda bir sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla. Salınım konusu kafama takılmış durumda daha ziyade. Bu türde bir akvaryum düşünmemin nedeni ise taşımasının cam akvaryumdan ziyade daha hafif olduğu için daha kolay olması.[EDIT]theboyers54,2017-02-07 09:16:43[/EDIT]
Taşınabilir Akvaryum
Merhabalar. Resimde görüldüğü gibi bir plastik akvaryum kurmayı düşünüyorum. Öğrenci olduğum için tatillerde memlekete dönüyorum. Bu yüzden büyük bir akvaryum kurma imkanım olmuyor.
[IMG]null[/IMG] [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112724/070220170638421.jpg[/IMG]
Bu akvaryumda basit bir karides veya tek bir betta beslemeyi düşünüyorum. Araştırma yaptım fakat genelde saklama kabından yapılmış akvaryumlara rastladım bu yüzden fikirlerinizi sormak istedim. Acaba tür ve dekor olarak ne önerirsiniz? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Üniversite Öğrencisine Uygun Akvaryum
Konuya yorum alamadığım için güncellemekteyim. Mesaj kirliliği için kusura bakmayın.
Üniversite Öğrencisine Uygun Akvaryum
[QUOTE=yusuftaha.kara]Bence en azından 50-60 litrelik bir tank kurun. Daha hoş olacaktır. Ortalama bir aydınlatma ayarladığınızda ; Anubias,Cryptocoryne,Tilki Kuyruğu*, Moss koyarsanız doğal bir habitat oluşturursunuz. Böyle bir akvaryumu kurduktan sonra karides edinin 5-6 tane. Kiraz karides olabilir. Eğer kendi kendine yeten bir akvaryum düşünceniz varsa karidesler temel elemanlar; bir canlı öldüğünde temizlerler,yosun yerler, daha da önemlisi siz akvaryumla ilgilenemediğinizde ve yem atamadığınızda yavruları balıklar için yem olacaktır. Canlı Doğuran böyle bir akvaryum için güzel olur. 2 erkek 4-5 dişilik bir lepsites kolonisi kurarsınız. Böyle doğal bir akvaryumda yavruların bir kısmı yem olur bir kısmı da büyür. Ayrıca 4-5 çöpçü de alabilirsiniz, seviyorsanız. Elma salyangozları,neriteler... Gerisi sizin zevkiniz :D[/QUOTE]

Teşekkür ederim önerileriniz için.

[QUOTE=BadWolf]Bir öneri de benden gelsin.

Bitki: Moss türleri, Saz, pigme zincir kılıç, Anubias, java fern gibi türlerin yanında yüzeye pistia da eklenebilir.
Kum: Göz zevkine göre Siyah quartz kum ya da ince taneli beyaz bir kum
Dekor: Ufak kayalarla görüntüsü zenginleştirlmiş bir kütük yada dallar.
Canlı: (Göz zevkine göre) Kiraz barb, Leopar danio ya da rasbora çeşitleri olabilir. Tecrübeliyseniz Badis badis gibi bir tür de epey güzel duracaktır.[/QUOTE]

Önerileriniz için teşekkür ederim. Karidesler konusunda hiç tecrübem yok malesef eğer bulabilirsem kolay bir karides türü seçeceğim.


Yavaş yavaş kafamda şekillenmeye başlıyor akvaryum. 50 litrelik bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Işıklandırma pek ayrıntıya kaçmayacağım ortalama suya yetecek bir lamba kullanacağım. (maliyet konusunu da düşünmem lazım öğrenciyiz sonuçta [:geek:] ) Kumu ve dekoru basit tutacağım yani akvaryumun kalabalık olmasını istemiyorum. Taş ve dalları buradaki derelerden falan toplamak niyetindeyim. Çanakkale'nin biga diye bir ilçesinde okuduğumdan canlı bulmak konusunda sıkıntı çekebileceğimi düşünüyorum bu yüzden sıkça merkeze inip canlı bulmaya çalışacağım. Bitki konusuna gelince o yönden de kalabalık bir akvaryum olmasını istemiyorum pek. Bir miktar moss, saz, anubias ve bir su üstü bitkisi düşünüyorum sadece. Canlı çeşitliliği olarak ise karides konusu iyice kafama yattı, yanına güzel görünen bir kaç balık yeterli diye düşünüyorum biraz show akvaryumu tarzında yaparak bal gurami gibi balıklardan 1'er tane eklemeyi düşünüyorum. Bu tür önerileriniz varsa beklerim. Şimdiden teşekkürler.[EDIT]theboyers54,2016-08-07 18:26:11[/EDIT]
Üniversite Öğrencisine Uygun Akvaryum
[QUOTE=gazale]Bence kiraz karides sizin anlattığınız özelliklere uygun.
Bitki: moss türleri,riccia,tilki kuyruğu
Kum: Kara hagen kum
Uygun dekor:bol bitki ve biçimi kütük
Uygun litre:Dekorları koyduktan sonra her 2 lt ye 1 karides
Uygun filtre:pipo filtre

Sürekli ilgilenmeyeceğim demişsin. Bir yerde okumuştum. 1 bezelye 100 kiraz karides in 1 günde yiyeceği yem miktarı. Yani karidesleri 2-3 günde bir çok az yemleyeceksin. Bu da birkaç gün bırakıp gitmeye olanak verir. Ama ara sıra dip çekimi yapmayı ihmal etmemelisin. Hele küçük tank alacaksan. Ayrıca üniversite okuduğun il çok soğuk değil ise Isıtıcıya da gerek yok. Ayrıca 2 lt ye 1 karides düşeceği için çok büyük bir tanka da gerek yok.
[/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumunuz için. Karides daha önce beslemedim düşüneceğim. Çanakkale'de okuyorum kışları oldukça zor ve soğuk geçiyor. Ve umarım akvaryumcuda bulabilirim bu türleri.
Üniversite Öğrencisine Uygun Akvaryum
[QUOTE=capo di capi]Kum : 3-4 kilo dere kumu (bej)
Dekor ; bir karışdan az uzun kök ve doğal dallar
Bitki : Bu dallara sarılmış cristmass moss ve kök diplerine java fern.
Canlı : 4 adet Nerite salyangozu Ve bir Betta Halfmoon erkeği.
Filtrasyon : Orta yollu şelale filtre
Işıklandırma : Masa lambası duyuna monte edlimiş 6500kelvin 24 watt tasarruflu florasan [/QUOTE]

Sistemle ilgili önerileriniz için teşekkür ederim. Canlı konusuna gelince betta yerine başka bir tür olma imkanı var mı acaba? Benim de aklıma ilk betta geldi hem görünüş güzelliğinden hem bakım kolaylığından fakat uygun farklı bir tür denemek daha zevkli olur diye düşünüyorum.

[QUOTE=Enisikizler]Daha akvaryumu kurmadan kafanda,çok fazla bakım gerektirmicek, 1 kaç gün ben olmasam kendilerine baksin,okul tatile girince kolayca bozabilceğim akvaryum taRzi düsünceler varsa bence hiç kalkışma derim. Çünkü akvaryumu kurup zaman geçince onun sorumluluğu canını daha çok sıkcak.

Zaten bu dusuncede de hobicilik olmaz. 7 8 ay akvaryum kurulu olsun sonra okul tatil olunca akvaryumu bozayim. Sonra okullar acılcak tekrar kurayim vs. İçinde bir canlının yaşadığını unutmamak gerekir. Benim fikrimce kalıcı bir kurulu düzene geçince daha iyi bir hazırlık ve akvaryumla hobiye başlaman. Yine de hayırlısı olsun umarim gönlünce olur[:iyi:][/QUOTE]

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Akvaryumu dağıtmaktan kastım komple her şeyi atıp dönmek değil. Akvaryum içindeki canlıyı ki bu büyük olasılıkla sadece bir balık olacak veya duruma göre hiç olmayacak o konuya henüz karar vermedim, uygun bir şekilde ben dönene kadar bakabilecek bir arkadaşıma taşımak. Mümkün olursa akvaryumu taşımak.[EDIT]theboyers54,2016-08-04 05:07:05[/EDIT]
Kribensis
Balıkların strese girmiş merakına hakim olmalısın. Testiyi hareket ettirmeyi bırak akvaryuma olabildiğince elini dahi sokmamalısın. Eğer yumurtlarlarsa ve sende stresleri geçmeden onları daha çok korkutursan yumurtalara bakmayı geçtim ölebilirler bile. Bir iki hafta zaman tanı balıklara. Işık miktarını azaltma ve loş ortam oluşturma imkanın varsa öyle yap. Bu arada şimdiden belirteyim ilk yumurtaları yaşatamayabilirsin.
Üniversite Öğrencisine Uygun Akvaryum
Merhabalar.

Uzun süredir aktif değildim fakat içimdeki akvaryumcuyu artık bastıramıyorum. Başlıktan da anlamışsınızdır üniversite öğrencisiyim ve başka bir şehirde okuyorum. Bundan öncesinde çok iyi denemese de akvaryumlarım oldu birçok türde balık besledim. Üniversiteye geçince hobimi devam ettiremedim. Tekrardan ufak çaplı da olsa hobiye dönüş yapmak niyetindeyim. Sorun şu ki sürekli ilgilenemeyeceğim için ona uygun bir akvaryum kurmam gerekiyor. Bunun pek mümkün olmadığını ben de biliyorum fakat ufak bir akvaryumda bitki ve ben olmasam da birkaç gün geçirebilecek türler bulursam en azından hobimi sürdürebilirim diye düşünüyorum. Bu yüzden araştırmalarımın yanında sizin de görüşlerinizi ve düşüncelerinizi öğrenmek isterim.

Öncelikle kafamda olan planı anlatarak başlayayım. Ufak 20-30 lt arası bir akvaryum kurmak istiyorum. Yazları İstanbul'a döndüğümde akvaryumu dağıtmam çok zor olmasın diye. Sonrasında içine bakımı kolay birkaç bitki düşünüyorum bunlara henüz karar vermedim ama daha çok akvaryum dekoruyla uğraşarak gerçekleştirmek istiyorum hobimi. İçine çok fazla balık koymayı düşünmüyorum fakat balık veya en azından biraz canlı türü olmasını istiyorum. Sizden yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Yavru Yemen Bukalemun'um Jagger :)
Acaba son durum nedir? Ve maliyet konusunda ortalama ne kadar oluyor yeterli bir teraryum kurulumu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.