Yönetimin Kendi Mesajını Bile Silmesi.


SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2017 22:25
Bende yıllarca bu sitede yöneticlik(moderatörlük) yaptım. 2005 yılından beridir faal olarak forumumuzdayım. An itibari ile aktif vazifem yok ama her zaman bu sitenin herşeyi için birşeyler yapabilecek durumdayım. Yıllarımızı verdik, emek var, hele ki [B]bjkalley[/B] hayatını vermiştir o kadar net bunu söyleyebilirim.

Yöneticiler fevri davranmazlar, herşeyi bilmek zorunda değildirler ve belirli kriterler neticesinde seçilirler. (uzun süre aktif olma, Türkçe'mizi düzgün yazabilme, anlık müdahalede sağ duyulu ve soğukkanlı olma v.b.)

Velhasıl, bu tarz sahte üyelik açmak durumu ayrı bir konu kendi açtığı konuya yine kendinin olan başka bir ( sahte üyelik,ikinci üyelik) üyelikle cevap verme, övme, reklam yapma ayrı bir konu. Şimdi bir üyelik açıp reklamınızı yapabilirsiniz -ki bunda nasıl bir tuhaflık var? Dediğim gibi bir durum ise zaten yaptırım gerçekleştirilir. (yalan,yanlış,yanıltıcı, birden fazla hesap ile konuyu övme,reklam yapma v.b.)

Özel mesajlarla yaşanan gerilimler forumda yetki kullanılarak çözümlenemez. Yönetici burada kendi yetkilerini "bireysellik" için kullanmaz,kullanmamalı. Tabi ki olay nedir, neler yaşandı bilemiyoruz. Ancak durum yani konu değerlendirilip her üyenin mesajı silinebilir, konusu çöp kutusuna taşınabilir, uyarı verilebilir hatta üyeliği bile silinebilir. Eskiden sitemize çok saldırı olurdu, ben yüzlerce hesap sildiğim, "ban"ladığım olmuştur. Bu bir müdahale yöntemi olup yetki kullanımıdır ve Yönetici Forumu'na durum bilgilendirilmesi yapılır. Bunda otoriterlik aramaya gerek yok. Gereken yapılması gerekiyorsa yapılır. Burada bireyden çok forumun salahiyeti, gereksiz konuları, yazıları arındırarak lüzumsuz münakaşa ortamının ortadan kaldırılması, önemli bilgiler içeren bir konu ise tartışma rayından çıktıysa konunun faydası dokunacağı üyelerimizin ulaşması için silinmemesi ancak yoruma süreli yada süresiz kapatılması, konu sahibine durumun özel mesaj yoluyla bilgilendirilmesi v.b. bir sürü işlemler yapılır, yapılmıştır da. Nitekim ben bjkalley'i daha öğrenciliğinden tanırım, hiçte öyle bireyselci bir insan değildir, otoriter hiç değildir.

Sanırım ben biraz sert yönetici idim zamanında. [:)]

Fevri hareket etmek kimsenin yararına olmaz mevzu forumumuz değil ise..[;)]

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir