Yorumlarınız gerekiyor.....


yasinmakÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1078
yasinmakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 21:35

Arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var.  

Akvaryumu kurduğum ilk günlerde camda beyaz yosunlar oluşmaya başladı. Hafif yeşilede çalıyordu renkleri. Akvaryumda bütün ışıkları sürekli yakıyordum. Günde 11-12 saat. Daha sorna fazla yakmamaya başladım. Bu seferde yosunlanma olmadı ve bitki büyümeleri yavaşladı. Daha sonra kırmızı ışığı yaktım ve bu seferde bitkilerde sürekli kök salma isteğimi ne uyandı anlamadım. Hemanituslar sürekli kök çıkartmaya başladı ve hiç yosunlanma olmadı camda. Bitki büyümelerinde pek sıkıntım olmadı.

Şimdi forumlardaki düzenli ışık kuralına uydum ve zaman saati ile 3 er saat açık 3 er saat  kapalı olmak üzere toplamda 9 saat aydınlık bırakıyorum akvaryumu. 3x21w beyaz + 1x21w kırmızı + 1x18w yeşil flouresanlar yanıyor ve akvaryumun camlarında çok kötü bir şekilde kahverengi sakal yosunu oluşmaya başladı. Şimdi 1 adet beyaz ve yeşili söktüm. Işık tekrar aynı periyodunda yanıyor.
 
Eğer yosunlanma devam ederse beyaz ışıkları söküp 3 adet 21W kırmızı flouresanla deneme yapacağım.
 
Ayrıca sonradan bir akvaryumcudan aldığım 2 adet neon balıklarının birinin kuyruğunda beyaz leke vardı. Işık düzene girince balığın kuyruğundaki beyaz leke gitti. Balıklar ışığa alıştı sanırsam. Mukozalarını yeniliyorlar rahatlıkla.
Arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var. Nerede yanlış yapıyorum bilemiyorum. 10000 9500 kelvinlik flouresanları aldığımda yosunlanma azalıyormu yoksa artıyormu.
Saydılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir