Yumurtalarda sorun mu var?


HakanGEDICIÇevrim Dışı

Kayıt: 15/04/2009
İl: Antalya
Mesaj: 81
HakanGEDICIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2009 23:22
1e - 2 d  / 20, 21 ve 23 cm boylarında 3 Oscara,  120*60*70h tankım ve 2 dış filtre, 1 de 300w ısıtıcı ile yaşam alanı sağlamaktayım.  Balıklarım 3 yıldır bendeler muhtemelen kardeşler diye tahmin ediyorum.

Geçen yılın kasım ayında dişilerimin 2 side yumurtlamış ve herşey yolundaydı. Dişimin birinde yumurtalardan sadece 2 tanesi çıkmıştı, geri kalanlar ve diğer dişinin yumurtaları mantarlaşmıştı. 2. doğumlarında ise akvaryumun camına top çarptı ve yarım saat sonra yumurtalardan eser kalmamıştı bütün yumurtaları yemişlerdi. O iki yavruyuda tül yavrulukta besliyordum tül akvaryuma düşmüş onlarıda yemişlerdi. Şimdi hemen hemen her ay yumurtluyorlar ama hepsi ya mantarlaşıyor ya da yiyorlar. Geçen hafta yumurtaları alıp, yavru tankına koyacaktım elimi uzatınca ısırmaya çalışıyorlardı sonra dedim herhalde bunları koruyorlar bu kez belki yumurtalar çıkar dedim ama nafile yediler yine bir kısmıda mantarlaşmıştı zaten.. Sizce sorun ne olabilir, 1-2 gün gibi kısa bir sürede neden mantarlaşma olur? Bazı arkadaşlarım Erkeğin Spermi yeterli gelmiyor olabilir dedi. Doğru olablirmi ?

Soru uzun ama her detayı anlatmak istedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

volcanotrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 563
volcanotrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2009 12:58
Hakan Bey aynı sorun bendede var forumada yazdım en son olarak balıkların ikisininde  dişi olabileceginden süpheleniyorum.
 
 
Gerçekten bu durumları yaşayıp çözen bir arkadaşımız varsa çözğmğ konusunda yardım bekliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir