ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HakanGEDICI
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2009 23:42
Son Ziyaret:
17 Nisan 2015 18:17
Toplam Mesaj:
81 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan GEDİCİ
Doğum Tarihi:
24 Kasım 1985
Yaş:
38
İl:
Antalya
Meslek:
Php Programlama
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hakan GEDİCİ
150x50x60h - GREEN TERÖR !
120x50x70h - SP koloni 16d 2e
50x40x40 - Bitkili Aphanius Burduricus F0 (Burdur Gölünden)

SON 10 MESAJI

Green terörlerim (yavru fotoğraflarına devam sayfa 5 te..)
[QUOTE=barbarossa] Hakan, kesinlikle öyle, dişi erkekten küçük olmazsa, o akvaryumda yüksek ihtimalle kan çıkar, dişi erkeği öldürebilir. Bu arada yavru almana sevindim, ana tanktalarsa hiç dokunma, yeseler bile 15 güne ikinci batımı yaparlar. Ebevenlik dürtüleri biraz gelişsin.[/QUOTE]

Serkan abi ana tankta değiller ama bu kez 100x50x60h 'lık bir tanktalar.. Ana tanktaki bulanıklık sorununu hala çözebilmiş değilim. 450 LT suyu neredeyse 10 kez değiştirdim ama sonuç alamadım. Bitki olayını tamamen kaldırdım şimdi.. Bitki kumlarını filan hepsini sıfırladım siyah kumda dahil hepsi çöpe gitti... Bende malawide kullandığım beyaz silis kum var onlarır koydum. Malawileri ofise taşıyacağız pazar gününe kadar 150'lik tankı onlara bıraktım. Hatta abimde Astronotları getirmiş onlarda duruyor.. Bu arada benim astronotlar sağı solu kazmaya başladılar ama müsade etmiyorum çiftleşme için araya engel koydum onların :D Ofise gidene kadar sabretsinler artık ;)

Bu arada Adnan abi senin yavruların boyu ortalama kaç cm oldu? Merak ettim 20 gün oldu yaklaşık sanırım?
Green terörlerim (yavru fotoğraflarına devam sayfa 5 te..)
İnş. görürüz abi ya bu kez çok heves ettim bakalım :D

Bu arada abi tam olarak emin olmamakla birlikte benimde kısıtlı tecrubeme dayalı olaraktan eğer aldığında boylar eşitse ve biri daha çok büyüdü ise muhtemelen çok büyüyen ( kavga gürültü olmadıysa ) erkek diğeride dişidir. Eğer baskınlık kavgaları ki bu neredeyse 1-2 ay süren bir kavga görmemen neredeyse mümkün değildir, eğer bu olduysa ikisininde erkek olma ihtimali daha yüksek..




Beslenme şartlarınında eşit olduğunu düşünerek tabiki
GT'lerim tekrar yumurta döktü (Video Sayfa 2'de)
Ben daha büyük akvaryumdaki bulanıklık sorununu çözememiştim. Bu yüzden ana tanka alamadığım GT'leri SP'lerin yavru tankına (100x50x60h) koymuştum. Bugün GT'lerim tekrar yumurta döktüler :D Video çektim ancak ben çekerken sadece hazırlık yapıyorlarmış en son pil bitti :S 10 dk sonra yumurtaları döktü.. Malesef o anı görüntüleyemedim ama gördüm. Muhteşem birşey az sonra hazırlık videosunu ekleyeceğim...
HakanGEDICI2011-06-08 23:23:09

Arkadaşlar video yüklemeye sabrım elvermedi :D Çok büyük olduğundan bende fotoğraf çektim ;)

Bugün yumurtaların 2. günü siyah noktalar oluşmaya başladı. Sanırım yarın kuyruk sallamaya başlarlar en korktuğum kısımda burası zaten inş. yemezler yine hayırlısı bakalım ;)

Green terörlerim (yavru fotoğraflarına devam sayfa 5 te..)
Adnan abi ben bir çok kez yavru aldım. Hala yavru almaya devam ediyorum. Benimkiler 2 yaşında başladılar yumurta dökmeye ama tamamen şans eseri yani, hatta dediğim gibi o zamanlarda çiftimin 2side dişiymiş mantarlaşma o yüzden oluyormuş :) 

Çiftleşmeleri için ekstra bir ortam hazırlamamıştım onlara hatta sp'lerle birlikte bakıyordum hiç problem olmuyordu. Ama geçen gün yavrudan büyüttüğüm sp'leri ayırım yaparken birkaçtanesini yemişlerdi.http://www.akvaryum.com/Forum/astronotum_spmi_yedi_d_k477677.asp :) 

Cinsiyet ayrımı yapmak oldukça zor yani ben hala aralarında çok belirgin bir fark göremiyorum. 1 kerede en az 1000-1500 yumurta döküyorlar ama yarısı yaşıyor.. Bazılarını yiyorlar bazılarını bırakıyorlar 1 kez ayırma teşebbüsünde bulundum keşke elimi gösterebilsem sana buradan bir parça etimi kaldırmıştı. Daha sonra hiç ellemedim.

Yavrularını ise elinden kolay çıkarabileceğin bir balıktır. Ben buradaki akvaryumculara tanesini 1-1,5 liraya veriyorum (2-3 cm civarı).. 5-6 cm'leri 3 liradan veriyorum. Zaten 3liradan fazlasına sattığım hiç olmadı, Hızlı büyüdüğü için fazla büyükkende çok küçükkende para etmiyor. Ama beslemesi en zevkli hayvanlardan birisidir.

Bu arada benim GT' bugün 500-600 civarı yumurta döktü. :) (Maşallah) Bu kadar fazla beklemiyordum ilk yumurta döktüğünde biliyorsunuz 100 tane var - yok gibiydi, çok sevinçliyim :D İnş. bunları yemezler bakalım :)

Baya uzun yazdım, okuma zahmetinde bulunduğunuz için ayrıca teşekkür ederim :))


Bu arada başıma gelen bir olay daha burada sormuştum o zamanlar mesela o zamanki erkeğin spermi yeterli değilmiş.. Zaten kısa bir süre sonrada 1'i ölmüştü...

Green terörlerim (yavru fotoğraflarına devam sayfa 5 te..)
Abi bende şuan 6 çeşit tür var 

Mavi prensesler / GT'ler :) / Tricolor Melek Çifti / Sarı prensesler / Burdurus Burdiricus F0 / Bir çift Astronot 

Melekler daha kurlaşma dönemindeler GT/MP/SP/BB'lerin hepsinden yavru aldım.. ama Burduricus'lar yavrularını yumurtadan çıktıktan 1 hafta sonra yediler. Bitkili akvaryumda kurtulurlar sanmıştım ama gitti işte :) 

Astronotlarımda 3 yaşından fazladır heralde onlarla başladım gibi birşey onlarda da beslediğim balıklardan 2side dişiymiş binlerce yumurta gördüm ama hep mantarlaşmıştı en son birtane erkek aldım yavruları gördüm sonunda : ) Onlar abimin evindeler, GT'lerin durumunu zaten biliyorsunuz yediler :D Ama şuan dişi yine inanılmaz tüpçük çıkardı ve akvaryumun her yerini kazıp duruyor fayansa bakmıyor bile yakındır heralde beklemedeyim bende :D
HakanGEDICI2011-06-08 00:05:52
Green Terror Tank (2)
Benim balıklarda fayansı koymuştum akvaryumun içine ama onlar bu kez kumları kazıp duruyorlar heralde kumların arasına yumurtlucak, 

Abi bende vatoz yok temizliği etkin oluyomu acaba bilmiyorum. Ters yüzenler vardı ama siz onları çıkarın diyince onları çıkardım.. Hoş benim akvaryumlarda pek yosunlaşma olmuyor nedense ama bakalım vatoz alırım belki ..
Green terörlerim (yavru fotoğraflarına devam sayfa 5 te..)
Adnan abi varmı bir gelişme yavrucuklarda?
Green Terror Tank (2)
Eheheheh çok güzel maşallah sorunsuz büyürler inş. abi hayırlı olsun ;)
Green Terror Tank (2)
Yumurtalardan ne haber Serkan abi ? Fazla merakta bırakmayın lütfen 
Green Terror Tank (2)
Abi çok sağlam olmuş, zaten çok güzeldi. Bende kök bulamadım doğru düzgün bir kök lazım banada ;)
10 numara olmuş ama senin akvaryumun..

İyi hobiler..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.