Yunus Ciklet Kafa Nasıl Büyütülür


semihberkinÇevrim Dışı

Kayıt: 24/07/2017
İl: Bursa
Mesaj: 287
semihberkinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2017 23:02
Selam millet yaklaşık olarak tüm yunus ciklet besleyenlerin sorduğu bir soru vardır:---Yunus ciklet besliyorum balıklarımın kafasının şişmesini istiyorum nasıl şişireceğim?:--- Evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum ustalar cevap versin bilmeyenler bilgilensin (Ben dahil [:D] ) Şimdi bildiğim bir kaç şey Sağlam bir ırk sağlam bir ırktan gelen yunus cikletlerim var şimdi sorulara gelelim soğuk su diyorlar ben su ısısını 24 derece yapacağım parazit kapması ve sağlıklı yavru alayım diye akvaryumum büyük 300 litre kum en altta çakıl üstüne silis kum başka gereken birşey varmı düzenli şu değişimi dışında bide yem çeşiti arttırın diyorlar ben 1 haftada 1 gün aç bırakırım sağlıkları açısından 5 gün etçil 1 gün bitkisel yem ile besleyeceğim önericeğiniz yem[:nazar:] varsa yazarsanız sevinirim sağlıklı hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KromatitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/08/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 6624
KromatitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2017 00:14
En büyük etken geni. Balık kafalı balığın yavrusu olacak. Daha sonra geniş hacim, temiz su, iyi beslenme, stresten uzak durma geliyor.
Sıcaklık düşünce balığın metabolizması yavaşladığı için yağ birikiyor. Bu da kafada depolanıyor. Amaç bu şekilde kafayı büyütmek ama sıcaklık 21 gibi ayarlanıyor.
Sıcak bölge balığını 21 derecede yaşatmak ne kadar doğrudur orası size kalmış. Nitekim balığı doğal ortam sıcaklığında bakıp yine kafa yaptıran da var.
Bir gün aç bırakmak yerine ıspanak gibi bir sebze verebilirsiniz.

+1: [T]205317,Rofb[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sherloockÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/04/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 529
sherloockÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2017 18:18
En önemli etken gendir. balığınıza canlı yem takviyeleri yaparak protein ihtiyacını böyle gidermeye çalışın. kurt solucan artemia su piresi bunlar protein açısından zengin besinlerdir. haftada 1 detaylı dip çekimi ve su değişimi yapın. yunuslar çok fazla kayalık sevmez. az kayalık bol yüzme alanı olmalı. Balığı aç bırakmayın. Ahmet Ali beyin dediği gibi ıspanak verebilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir