Yunus Yavruları Arada bir ters dönüyor..


81YaRaSa81Çevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 4
81YaRaSa81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2014 23:54
Arkadaşlar merhaba,

Amatör bir yunus besleyicisi olarak, yaklaşık 1 senedir düzenli yavru alıyorum.

Son aldığım yavrular yaklaşık 1 aylık oldu, boylarida 1-2 cm araliğinda. Son 1 haftadır balıklar arada bir ters gönuyor, sonra dormale dönüp yüzmeye devam ediyor.

Son 3 gündür ölümler başladı, günde 2-3 tane ölen oluyor, fakat bu ters dönme olayını bir cok balık yapıyor.

Problemin ne olduģunu anlayamadım siz değerli dostlarımın fikirlerine danışmak istedik.

Yorumlarınız ıcin simdiden tesekkur ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pekozgurÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/07/2014
İl: Izmir
Mesaj: 1375
pekozgurÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2014 00:10
Çeşme suyu kullanıyorsanız suyun değerlerinde bir anormallik vardır, klor miktarı artmış olabilir, başka birşeyler karışıyor olabilir ya da nüfus artışından dolayı nitrit nitrat değerlerindeki yükselme zarar vermiş olabilir balıklara. Genelde solungaçları zarar gören balıklar bu şekilde tepkiler veriyor solungaçlardaki hasar su içindeki seviyelerini belirleyen odacıkları düzgün kullanamamalarına neden oluyor.  Tam düz yüzemiyorlar, bazen kafaları aşağıda ya da yukarıda olacak şekilde yüzüyorlar. Bazı balık iyileşebiliyor bazısı ölebiliyor ya da sakat kalabiliyor. Suyunuzu mümkün olduğunca oksijeni bol tutmaya çalışın ve varsa önerilen dozdan az miktarda Sera Aquatan benzeri su hazırlayıcı ekleyin bundan sonraki su değişimlerinizde dinlenmeye bıraktığınız kaba.

Bende de az dinlendirdiğim suyu ilave etmem sonrası yeni yumurtlamış bir zebra danio'da ve serpae tetra'da oldu benzer durum. Serpae bir kaç gün sonra öldü, zebra 3 haftalık bir süre sonra sağlığına kavuştu ama hala tam düz yüzemiyor ve sırtındaki hafif kambur duruşu kaybederek sırtı dümdüz bir hale geldi, bir kısmı felçli gibi ama sağlıklı 2 aydır ana akvaryuma geri döndü, yem yemesi gezmesi tozması tam. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir