yunuslarda düello?


muratkacar35Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2014
İl: Izmir
Mesaj: 50
muratkacar35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2014 18:33
Selamlar arkadaşlar.Elimde 300 litrelik bir tank ve içerisimde 9 adet yunusum var.Aralarında boy farkı çok olmamak kaydıyla varFakat en büyük iki tanesi bildiğiniz düello halindeler.O kadar ciddi kavga ediyorlar ki birbirlerinin  dudaklarından ısırıp suyun dışına kadar zıplayabiliryorlar.Bunlardan birisi tankın hükümdarı olmuş durumda.Sürekli diğerlerini kovalalıyor,hiç bir hayvanı rahat bırakmıyor ve rengi de koyu mavi olmuş durumda hep böyle rengi.Diğerleri sadece kavga ettiklerinde yada eş tutma aşamasında koyu mavi olurken bu hep böyle.Neler yapmalıyım sizce?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GreacHÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 169
GreacHÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 00:59
Yapmanız gereken şey öncelikle o 2 si dışında başka erkek olup olmadığını kesin olarak öğrenmek. Eğer ki başka erkek varsa çıkarmalısınız. Sonrasına gelince akvaryumdaki dekoru kesin bir şekilde 2 ye bölecek şekilde düzenlemek. İşin özü tanktaki kayaların yarısını bir kenara diğer yarısını da öbür kenara toplayıp ortayı boş bırakmanız gerekiyor. Bu şekilde baskın olan birini seçecek ve sahiplenecektir, diğer erkekte öbür kayalığı sahiplenecek ve sizde kavgaları minimuma indirmiş olacaksınız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratkacar35Çevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2014
İl: Izmir
Mesaj: 50
muratkacar35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2014 23:31
[QUOTE=GreacH]Yapmanız gereken şey öncelikle o 2 si dışında başka erkek olup olmadığını kesin olarak öğrenmek. Eğer ki başka erkek varsa çıkarmalısınız. Sonrasına gelince akvaryumdaki dekoru kesin bir şekilde 2 ye bölecek şekilde düzenlemek. İşin özü tanktaki kayaların yarısını bir kenara diğer yarısını da öbür kenara toplayıp ortayı boş bırakmanız gerekiyor. Bu şekilde baskın olan birini seçecek ve sahiplenecektir, diğer erkekte öbür kayalığı sahiplenecek ve sizde kavgaları minimuma indirmiş olacaksınız.[/QUOTE]

teşekkür ettim cevap için çok saol.bu gün o düellonun sebeini öğrendim :) baskın olan erkek kendine dişisini seçti ve bugün yumurta aldı ağzına.sence ne kadar beklemeliyim kusturma için?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir