ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GreacH
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Nisan 2011 00:15
Son Ziyaret:
29 Kasım 2015 20:32
Toplam Mesaj:
169 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Engin ALKAN
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 1990
Yaş:
33
İl:
Eskisehir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Engin ALKAN

120/50/65 Cyrtocara Moorii

SON 10 MESAJI

Hırsız Demasoni Dişisi
Katılıyorum kusturmalısınız. Ayrıca yinede içinizde şüphe kalmasını istemiyorsanız kusturup bir kuluçka makinesine alırsınız hiç problem olmaz. 
Kaya tuzu yavrulara zararlımı ?
Kendi tecrübelerime göre kaya tuzunun bir tek vatozlara zararı var.
25 Litrede yavru ne kadar süre kalabilir
En fazla 2 cm boya kadar tutun çünkü litre az olduğundan zaten yavaş büyüyecekler. Üstüne birde yanık kalma riski almamış olursunuz
demasoni yavrularını bırakması
Muhammed Bey'in söylediğine katılmakla beraber, canlı yem vermenizin çok daha iyi olacağını söyleyebilirim. Ancak bu artemia, su piresi veya çeşitli kurtlar olabilir ama kesinlikle tubifex vermeyin. Birde daha önceden canlı yem kullanıp kullanmadığınızı bilmediğimden yazıyorum bazı pet shoplar tubifexi kan kurdu diye satmaya çalışabiliyor eğer kesin emin olamıyorsanız almamanızı öneririm.
Balıklarım korkuyor
Eğer tankı yeni kurduysanız gayet doğal normalde birkaç gün içinde alışırlar ve zaman geçtikçe balıklarınızla daha samimi olursunuz. Yinede bazen bu süre çok uzayabiliyor. Böyle durumlarda balıkları 1-2 gün aç bırakmanızı ve sonra yemlemeyi makine ile değilde elle yapmalısınız. Ayrıca balıklar yemi yerken oturup onları izleyin zamanla sizi gördüklerinde yem atacağınıza koşullanmış hale geliyorlar ve ürkeklik tam tersine dönüyor. 
yunuslarda düello?
Yapmanız gereken şey öncelikle o 2 si dışında başka erkek olup olmadığını kesin olarak öğrenmek. Eğer ki başka erkek varsa çıkarmalısınız. Sonrasına gelince akvaryumdaki dekoru kesin bir şekilde 2 ye bölecek şekilde düzenlemek. İşin özü tanktaki kayaların yarısını bir kenara diğer yarısını da öbür kenara toplayıp ortayı boş bırakmanız gerekiyor. Bu şekilde baskın olan birini seçecek ve sahiplenecektir, diğer erkekte öbür kayalığı sahiplenecek ve sizde kavgaları minimuma indirmiş olacaksınız.
saulosi
Erkekler sonradan maviye dönüşür ve siyah bantlar oluşur. Dişiler parlak sarı renkli ve turuncu versiyonları da var. Her ne kadar parlak sarı renklide desek, aynı yunuslarda ve bir çok türde de olduğu gibi stresse girdiklerinde veya korktuklarında, erkeklerdeki siyah bant bölgeleri dişilerde de hafif kendini belli edebiliyor. Sizin balığınız ile alakası yok tüm saulosilerde olan bir şey merak etmeyin. 
Yunuslarım yem yemiyor
Tolga Bey'inde söylediği gibi ağızları dolu olabilir. Kontrol edin eğer yavru yoksa sıkıntılı bir durum gibi görünüyor.
Cikletlere salatalık vermek
Bence bir tane otomatik yemleme makinesi almalısınız.
Soulusilerin dişleri varmıdır?
Balıklar size fazlasıyla alışıp elden yemlemeye başlarsanız, hızını alamayıp elinizi ısırıyorlar işte o zaman pek göremeseniz de dişlerini hissedebiliyorsunuz. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.