Yunuslarım


tapucuemreÇevrim Dışı

Kayıt: 23/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 24
tapucuemreÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 17:05
Merhaba;
 
Akvaryum sevdasına ilk olarak 1998 yılında başladım fakat yaklaşık 2 sene amatör şekilde devam ettikten sonra uzun bir süre ara verdim okul vs. nedenlerden dolayı.yaklaşık 1 sene önce artık kendi paramı kazanmaya başlayınca yine dayanamadım.akvaryum aldım.
şunu söylemeliyim akvaryum balıkçılığı çok am açok güzel ve eğleneci hobi fakat bir öğrenci için ilkokul,lise,üniversite farketmez hem zaman kaybı hemde para sıkıntısı çekeceği bir hoi.İnsan onlarla herşeyi unutuyor farklı bi rdünya sanki güzel bir uğraş ben eminim akvaryum bir köpek veya kedi gibi canlı beslemekten çok çok daha iyi.
Bir tavsiyem olacak orta veya düşük düzeyli bir ailede iseniz önce kendinizi kurtarın sonra para kaazanmaya başlayınca istediğinizi yapıyorsunuz.Açıkçası ben bazan işten çıkıyorum ve akvaryumcuma gidiyorum başka ne alabilirim diye bi bakıyorum dükkanda ki herşey evimde var.Bunu yazmamdaki neden bu siteye birçok öğrenci veya küçük yaştakiinsanlarında üye olduğunu bildiğimdendir.Eğer ben bu sevgiye ara vermemiş olsaydım şuan da belkide sokaklarda iş arıyor olacaktım.Önce okul,eğitim sonra hobi.
Çoğu kişi belki bu yazıma karşı çıkabilir ama gözlemlediğim kadarıyla gerek çevremde gördüklerim olsun gerek duyduklarım olsun çoğu canlı besleyen öğrenciler ders çalışmayı ikinci plana atıyor.
Ülkemizin kalkabilmesi büyüyebilmesi ve ona buna ciğeri 5 para etmeyen insanlara boyun eğmememiz için herşeyden önce eğitim gelmeli.
 
Saygılar..
 
Ayrıca balılarımın çiftleşme videosunu da eklemek istedim.
[VID]http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-yunus-ciftlesmesi/1474339[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7741
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 18:56
Yazınızda değindiğiniz evinde akvaryumcudaki herşey olan ve ders çalışmayan gençlerden biri olarak kesinlikle önce eğitim olmalı diyorum ama bu durdurulamaz bir hobi.
Sürekli olarak daha fazlasını istiyorum ve bu alanda meslek edinmek istiyorum o yüzden Veterinerlik için çabalıyorum.
Yazınız için de teşekkür ediyorum.

Ayrıca imzanız dikkatimi çekti de "25D-1EYunus" ???"

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir