ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tapucuemre
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Aralık 2009 22:37
Son Ziyaret:
25 Aralık 2011 00:27
Toplam Mesaj:
24 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre demir
Doğum Tarihi:
11 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Bursa
Meslek:
Devlet Memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre DEMİR

SON 10 MESAJI

ekol 15 ses
Bende de Ekol 15 vardı bu filtreye ne yaparsan yap ses olayını çözemezsiniz.Filtreyi şekilde şekil'e soktum fakat sonuç '0'. Tek çözümü başka filtre almak ve bende öyle yaptım.Ekol 15 hiç bir işe yaramıyor kimseye tavsiye etmiyorum.Bende ki boş boş duruyor şimdi.
frontosalarımın çifleşmesi(video)yumurtalar eklend
Ben çiftleşme göremedim,sadece kur yaptılar.Ayrıca çiftleşmek isteseler bile bunun mümkün olacağını zannetmiyorum hem alan dar hem fazlasıyla rahatsız edecek balık var o portakallar yumurtaları yer bence.
Balık ve İnsan
[QUOTE=citronx]Hobiye gönül veren insanlar hırslarıyla orantılı olarak,besleyebildiği bütün balıkları beslemek isterler bana göre. Şimdi bana sorsalar ne beslemek isterdin diye mesela,en az 50-60 metrekare bir salonum olmasını her köşesinde en az 400-500 litrelik L şeklinde 4 akvaryumum olmasını,birinde discus,diğerinde deniz,öbüründe blue zaire,ve son olarakta süper red nattereri veya cariba sürüsü olsun isterdim. Ama 3 ay sonra o akvaryumlarda ne beslerim? Onu ben dahil kimse bilemez. İnsanın dış görünüşü yada fiziki özellikleriyle orantılı bir durum varsa eğer,benim uzaylı gibi birşey olmam gerekiyor bana göre. Big%20smile[/QUOTE]

Estağfurullah uzaylı demeyelim de biraz karışık bir kişilik diyelim.
Balık ve İnsan
[QUOTE=maraslı] Ben frontoza moba besliyorum..Alnım gayet düz Big%20smileBig%20smile [/QUOTE]
 
Frontoza değerli bir balık sizde değerli birisisiniz ozaman Tebessüm


[QUOTE=maraslı] Ben frontoza moba besliyorum..Alnım gayet düz Big%20smileBig%20smile [/QUOTE]
 
Frontoza değerli bir balık sizde değerli birisisiniz ozamanTebessüm
Uyulması gereken kurallar
Arkadaşlar yanlış anlaşılma olmasın lütfen emir babında söylemedim.Bunlar benim akvaryumumun kenarında sürekli aklımda kalsın diye yazdığım notlardır.Olduğu gibi yayınladım eğer yanlış anlaşılma olduysa kusura bakmayın. tapucuemre2010-01-13 00:44:28
Uyulması gereken kurallar
Akvaryum Suyunu Düzenli Değiştir.

Akvaryum içinde oksijeni eksik etme.

Akvaryumdaki balıklarına düzenli yem ver.

Akvaryumda düzenli dip çekimi yap.

Akvaryum ışıklandırmasını düzenli olarak aç-kapat.

Her balık için akvaryum boyutu değişir.Unutma.

Akvaryum temizliğinde kimyasal madde kullanma.

Akvaryum suyunu %100 değiştirme.
Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
Bu balıkların hangi göllerde yaşadığı belli mi?
Balık ve İnsan
[QUOTE=burak_06]

Ben aynı görüşte değilim.Elimden gelse her türden balıklara sahip olmak isterim.Hepsinin karakteristik yapıları ve görünümleri farklı.Ve bu hobinin diğer hobilerden farkı başladığınız gibi gitmemesi eğer içinizde bu hobiye karşı sevgi fazlaysa gittikçe işleri büyütürsünüz.Hep deriz ya fanusta başlayan akvaryum hobisisi 400-500 litrelik akvaryumlarla devam eder.Diğer bir çok evcil hayvanda böyle değildir.

[/QUOTE]

Belki farkında değilsiniz ama bu da sizin kişiliğinizi yansıtıyor.Bana sorarsanız siz değişimlere açık sürekli ileri görüşlü her an her şeyi aklına geldiği gibi yapan, hiper aktif,her an düşüncesi değişecek bu gün verdiği kararı yarın değiştirebilecek bir kişiliğe sahip olduğunuzu ortaya çıkarıyor.


[QUOTE=gbgonenc]Peki birşey dicem kişi kendini Elma Salyangozlarına benzetiyor ise kişide bir cinsiyet problemimi var oluyor.Hani elma salyangozlarında dişi erkek kavramı biraz değişik ya Kahkaha.
Şaka bir yana gerçekten hiç bu açıdan bakmamıştım.Şimdi beslediğim balıkları görünce ki bu balıklar Palyaço balıkları gerçekten kişiliğimle birebir uyumlular.Hareketli,renkli ve açlar Big%20smile.
[/QUOTE]

Salyangoz espirisi gerçekten güzeldi Kahkaha


[QUOTE=kabus_ist]

Düşüncenize saygı duyuyorum fakat ben sizin gibi düşünmüyorum.Sebebide ben evimde karma akvaryum ciklet türleri besliyorum ozaman kişiliğim oturmamış mı oluyor?.Bence insanların zevk ve renk sevgileri değişir,ben karma akvaryum severim siz yunus,bir başkası lepistes bir başkası astranot yani dediğim gibi zevkler ve renler tartışılmaz.Yannış anlaşılmamak dileklerimle.Saygılar,,

[/QUOTE]

Benim anlatmak istediğim siz karışık akvaryum besliyorsunuz değil mi? İşte bu da sizin kişiliğiniz.Bu her ortama ayak uydurabilen,yeni girdiği bir ortamda yabancılık çekmeyen sıcak kanlı biri olduğunuzu gösterir.Akvaryumunuzu da kendi iç dünyanız gibi düşünüp siz nasıl her ortama uyumluluk sağlayabiliyorsanız balıklarınızı da öyle düşünmüşsünüz.

Saygılar.
Balık ve İnsan
Sokakta gezerken köpeği olan insanlar her zaman ilgimi çeker.Bir köpeğe bakarım bir de sahibine ve ilgimi çeken konu köpek ile sahibi arasındaki olağanüstü benzerliktir.Örneğin bir Buldog'un sahibi iri yapılı kaslı oluyor.Bir Finonun sahibi onun gibi çıtı pıtı oluyor ve biliyor musunuz bizde de aynı durum var.Ama  bir anlık hevesle alının türler söylemiyorum.Bugün malawi besliyorum sıkıldım yarın canlı doğuran besleyeyim değil.Örneğin ben akvaryum sevdası başladığından beri yunus besliyorum hiç değiştirmedim ve ben kendimi yunus balığına benzetiyorum.Belki tesadüf ama ismimde Yunus Emre :) . Japon veya papağan besleyen biri kilolu oluyor.Borley besleyen esmer tenli oluyor.Belki saçma gelebilir ama ben buna inanıyorum.Bence beslediğimiz tür tamamen kişiliğimizi yansıtıyor.
Yaşayan Orman Kurulumu




Hayal ettiğimiz düzeni sağlamak için ormandan topladığımız kök ,dal veya kabuk elementler..
Bu elementler suya salınım yapmaması,alge oluşumunu önlemesi için gerekli işlemlerden geçirilmelidir.

kabuklarımız üzerine bitki kaplamak için kullanacağımız materyallerden biri plastik düz süzgeç olacak

Kabuk parçamızın üzerinden doğal olacak şekilde bir delik açacağızki ortadan bitki çıkışı yapabilelim.
Biraz naylon ip veya misina ile yosun türü n bitkinin kullanılacak olan materyale sarılması sağlanacak.
Ben bu iş için 2 farklı boy materyal seçtim.

Kütüğün delik yerinden dışarıya çıkacak olan yerden materyallerin büyük olanı içte kalacak şekilde bitkilendirme yapacağızki boşta kalıp su yüzüne çıkması engellensin.

Daha sonra kütük kabuğundan delik açma sırasında çıkan parçamızı alıp üzerini yine bitkilendiriyorum..Ben o parçayı kullanmayı tercihledim..Siz taş veya değişik materyalleri doğal görünmesi şartıyla kullanabilirsiniz.



Bu formlar geçildikten sonra ana görüntü sağlamak için birazda değişik dağ izlenimleri veren kayaları kütüğümün arkasına ekledim.

Şimdi gelelim yosunlardan ve kuru ince dallarımı kullanarak asıl zengin görüntüyü vermeye.

Ben ice uçları olan dallaribazı tür yosunlar ve bunları dal uçlarına yerleştirmek için ince şaffap hortumlar kullanacağım.Siz misina ile sararakta kullanabilirsiniz.

Yosun salkımları oluştuktan sonraki görünüm.

2 hafta sonraki görünüm

1-2 aylık zamandan sonraki görünüm.

Ve işlem sonunda bir kaç ay sonraki genel görünümler.



Umarım beğenirsiniz.

Çeviri Murat YILDIZ tarafından yapılmış olup,paylaşımın orjinal adresi olan http://www.cau-aqua.net/index.php?op...emid=1〈=tw den alınmıştır.

tapucuemre2010-01-12 23:00:57

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.