Yunuslarım ölüyor ! tavsiyeleriniz?


djshadowÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2012
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 81
djshadowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2014 21:13
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: yem yememe, sürekli akvarymun bir köşesinde hareketsiz durma

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tamamı yunus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece

Filitrasyon: tetra ex1200, resun 9603 hava motoru

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sadece kaya tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftalık %30 dinlenmiş su değişimi ve dip çekimi

elimde var olan yunus ve sarı kolinilerini sadece yunusa çevirdim, sarı prensesleri vererek yerine dişi yunuslar aldım 2e8d şeklindeydi, ancak sonradan gelen 4 yunus yem yemiyor ve sürekli köşede duruyorlar, bugün sabah bir tanesi ölmüş, hemen çıkardım, ne yapabilirim aç bıraktım yine fayda etmedi yem yemiyorlar diğer 3 üde bu gidişle ölecek gibi diğerleri maşallah çok iyiler, ne yapabilirim acaba?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 09:17
Dış vücut yapısını yüzgeçleri, kuyrukları kontrol ettinizmi, beyaz benek paraziti gibi parazitler varmı yeni aldığınız balıklarda, Onun haricinde kuyrukta mantarlar pamukçuklar gibi, yahut dışkılarına baktınızmı ne renk krem beyaz renktemi yoksa kahverengi bir dışkımı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

djshadowÇevrim Dışı

Kayıt: 17/03/2012
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 81
djshadowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 11:13
[QUOTE=mesutok]Dış vücut yapısını yüzgeçleri, kuyrukları kontrol ettinizmi, beyaz benek paraziti gibi parazitler varmı yeni aldığınız balıklarda, Onun haricinde kuyrukta mantarlar pamukçuklar gibi, yahut dışkılarına baktınızmı ne renk krem beyaz renktemi yoksa kahverengi bir dışkımı.[/QUOTE]
 
Kontrol ettim dıştan bir şey yok gibi tuz tanesi gibi olur diye okumuştum, ben göremedim bu şekilde bir şey ama şimdi foto eklerim buraya, dediğiniz gibi yeni gelen balıklardan yem yemeyenler ve ölen, 7 tane geldi 1 i öldü 3 de yem yemiyor işte, akvaryumcuda durdukları akvaryum büyüktü ama çok sıkışıktı bir süre çeşit çeşit balık vardı ve sağlıklıydılar, metilen mavisi kullansam mı acaba balıkları ayıracak bir yerimde yok yavru akvaryumu var ama ona atsam yavrulara saldırırlar sanırım. Ayrıca yem yediklerini görmedim hiç dolayısıyla dışkıda yok ama akvaryumda baktım beyaz dışkıda var gibi.
djshadow2014-04-23 11:13:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 11:49
Şimdi bu balıklar kötü su şartlarında barınmış olabilirler bu da dışkılarını geçici olarak krem rengine çeviremilir çok ileri seviyelere gidipte iç parazitler oluşturmamışsa. Şu an koza haline gelmemiş beyaz benek parazitleri varsa bunlar 2 hafta içinde tuz tanesi gibi balığın gövdesinde kuluçka dönemine geçmeye başladıkça kendini belli eder senin balıklarada bulaşabilir. Ozaman filterleri durdurup mecburen ana tanka uygulayacaksın, filter süngerlerinide yıkayıp kurumaya bırakcaksınki emilen parazitler ölsün. filtre yoluyla tekrar balıkların suyuna karışmasın. İç parezit şüphesi varsa başlangıç safhasındaysa bir yem var sağlıklı balıklarada arada yedirilebilir, başlangıçtaki iç parazitlere iyi geliyor kullanan arkadaşlar faydasını gördü. Onun haricinde iç parazit için başka yöntemler var sarmısaklı yem gibi, yahut yemine flagly tablet ezit tozunu yemine yapa giri karıştırıp yetirtmek gibi ama, dediğim yem daha etkiliolur diye düşünüyorum durumları değerlendirirsin artık. Belki iyi ortamıa gelince kendi kendine çok yıpranan balır ölür yunuslar, kalanlar sizin iyi ortamda kendini kurtarabilir, belki beyaz benekte olmaya bilir. Zaman lazım izlemeniz lazım. İnsanın içinden ana tanka ilaç uygulayıp sağlam balıklarıda ilaca maruz bırakası gelmiyor yerde yok, anladınız işte top sizde. İç parazit ilacı aşağıda ekliyorum.

Sera Bakto Tabs; 270 tablet 22 Tl gibi.
Tatlı ve tuzlu su akvaryumlarında bakteriyel enfeksiyon tedavisinde kullanır. Dropsy, karınların şişkin olması, pulların kabarık ve gözlerin fırlak olması, sallantılı hareketler göstermeleri, renklerin koyulaşması, beyaz dışkılar, iştahın azalması, ve sonunda tamamen isteksiz bir durum almaları balıkların iç organlarının bakteriler nedeniyle enfekte olduğunun işaretidir. Bacto Tabs kullanarak hem hasta olanları tedavi eder, hem de henüz hasta olmamış olanları korumuş olursunuz.

Ürünün Kullanım Şekli;
Her gün, iki kez 1 tablet, 7 gün boyunca devam edilmelidir. Tedavi esnasında iyi bir havalandırma sağlayınız ve başka bir besin kullanmayınız. CO2 sistemini ve ultraviole lambayı kapatınız. 8. gün akvaryum suyunu % 50 oranında değiştiriniz, sonra Sera Agutan ve Sera Nitrivec ile yeni su hazırlayınız. Bu durum Sera Bacto Tabs kullanımı ile yok olan yararlı bakterilerin yeniden oluşumu için gereklidir. Tuzlu su akvaryumlarında omurgasızlar ile kullanmayınız.

Ürünün İçeriği;
Balık unu, bira mayası, buğday unu, midye, tubifex, kankurdu, spirulina, bitkisel içerik, morina balığı yağı.

Uyarılar;
* Çocukların ve ev hayvanlarının erişemeyeceği bir yerde muhafaza ediniz.
* Sadece süs balıklarının kullanımı içindir.
* Tedavi sırasında diğer yardımcı ürünleri kullanmayınız.
* Kuru ve serin bir ortamda muhafaza ediniz.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir