Yunuslarımın Yemek Yememesi ve Su Bulanıklığı


dasingen43Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2010
İl: Kütahya
Mesaj: 1382
dasingen43Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Nisan 2015 18:47
Arkadaşlar 5d2e yunuslarımdan ilk gelenlerden 1e4d olanlar çok iştahlılardı aşırı derecede yem yiyorlardı dün öğlen dip çekimi yaptım %20 kadar herşey normaldi akşam 2 adet 1e1d yunusum geldi petshopcu bi abimin araması üzerine gittim aldım geldim tabi streslilerdi yine yemledim benim 1e4d tabi canavar gibi yediler. Sabah yine yemledim 1e4d yine canavar gibi yediler akşam şimdi işten geldim su bulanmış ve yem verdiğimde eskisi kadar iştahlı değillerdi nerdeysr yüzüne bakmadılar. Erkekler kavga etmemiş sıkıntı yok yani. Yüzmelerinde problem yok sanki neşeleri yok gibi biraz. Akvaryum 360 litre sunsun dış filtre var ısıtıcı 26da derecede 26da. Su dün bulanmadı dip çekimden sonra bugün niye buland. Balıklarıma noldu sizce yeme doğru hızla yüzüp yemi ağızlarına alıp tekrardan atıyorlar. 8 saat içinde 9.00 17.00 arasında noldu sizce.

Arkadaşlar büyük ihtimal hallettim :)

Sorunu şurda çözdüm. Geçmişte yaptığım yunus tankımı düşündüm ortaya taşları yığmışım kenarlarda hep yüzcek alan oluşmuş balıklar yüzebiliyormuş. Bu sefer düzelttim müdahale ettim tanka ortaya taşları yığdım. Nasip olursada iki tane bi bitki alıp dikicem taşların arasına iyi olur inşallah şuan yüzüyorlar :)

Eski Hali


Yeni Hali





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 09:06
Hadi hayırlı olsun mehmet yeni kurulan akvaryumda amonyak yüksek olur ilk haftalar yemi abartma su değişimide yaparsın az az, birde haşlanmış sebzeler ver yiyorlarsa haşlanmış bezelyenin kabuğunun soyulup içini atılması gibi ıspanak dene haşlanmış bilirsin sen japonlardan haşlama işlerini. su bulanıklığıda faydalı bakterilerin sekteye uğraşamısnda ölmesinden olabilir, uzun süreli elektrik kesintisi sonrası dış filtredeki faydalı bakteriler ölebilir sonra çalıştırıldığında saldığı bazı olumsuz elementer balıkları rahatsız edebilyor, direk çeşmeden kullanılan klorlu suda bunda etkili olabilir. Böyle durumda uygun suyla az bir su değişimi iyi gelebilir. Sudaki olumsuzlukları inceltir, ama şimdi herşey normalse dokunmamanda fayda var. Sana elektrik kesintisiyle ilgili bir link ekleyeceğim o arda "E" maddesini okursun, uzun süre kullanılmayan kirli dış filtrelerin sonra çalıştırılmasının yaratabileceği olumsuzlukları okursun.


Buda ilk kurulumla ilgili bir konu
mesutok2015-04-21 09:13:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dasingen43Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/08/2010
İl: Kütahya
Mesaj: 1382
dasingen43Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 18:13
Mesut abim benim yine elimden tutuyorsun çok teşekkür ederim herşey için. :) Haşlanmış bezelyeyi denedim aslında ama pek oralı olmadılar.  Bugün dinlendirilmiş suyla bidaha dip çekimi yapmıştım sabahtan berraktı su olsun dedim yine yaptım. Şuan bi sıkıntı yok bakalım. Kuyruk erimesi varmış sonradan gelen 1d1e balıkta onuda mikofish damlattım dün biraz sanırım durmuş kızarıklık gitmiş çünkü siyahlanmaya başlamış kuyruklarıda eski formunu alır inşallah iştah içinde biraz tarçın kullandım oda tetikleme yapmış sanırsam şuan erkeğin biri bölge sahiplenmiş titreyip duruyor iştahlarıda canavar  gibi. Tekrardan çok teşekkür ederim üstadım çok sağolasın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Nisan 2015 18:18
Ooooo sen işi çözmüşsün :), Yeni balıklarda böyle problemler olabiliyor dış parazit, yüzgeç erimesi, mantar şu bu sebepler nakil sırasında gelişiyor Yeni balık eklerken sürüye yeni balığı biraz parazitlerden arındırıp eklemekte fayda var bir arkadaşın örnek uygulaması bari en azından yapılabilir. Sağlıklı hobiler.

YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle : 

1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.

2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.

3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.

4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.

5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.

6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.

7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.

8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.

Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.

Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.

Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.
mesutok2015-04-21 18:18:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir