Yüzgeç Erimesi, Baş Aşağı Durma.


TwisterÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 11
TwisterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2015 00:37
100 litrelik akvaryum da 2 papağan 2 green terror bakmaktayım tatile çıktığım için 10 gün için tatil yemi atıp gittim. Beş gün sonra arkadaş ım gelip tekrar tatil yemi ve normal yem attı.beş gün sonrada ben tatilden geldim ve balıkların durumunda anormallik gözlemledim Green terror lerden birininde yüzgeç erimesi ve kuyruk yırtılması vardı ve sürekli akvaryumun dibine çöküyordu iştahı eskisi kadar olmasada yinede yem yiyordu. Papağan cikletlerden biride sürekli baş aşağı duruyor du ve yem yemiyordu yediği yemi de geri kusuyordu Papağan cicikletin vucütunda hiç bir anormallik yok ama yem yemiyor ve sürekli baş aşağı duruyor. Green terror de ise pul dökülmesi var ve vucudun da bir kısımda derisi yüzüldüğü için balığın eti gözüküyor ve halsiz duruyor. Akvaryumcum bana yüzgeç erimesi için tetra 500 antibiyotik verdi bunu akvaryuma dök yoksa diğer balıklara da bulaşır dedi. Antibiyotiki akvaryum döksem sağlıklı balıklara zarar verir mi? Ayrıca deep fix acrifix çözelti var bide multivitamin damla var ama daha hiç ilaç atmadım akvaryum a ne yapmalıyım? Nasıl bir tedavi uygulamalıyım lütfen yardımcı olun
Not: akvaryum küçük olduğunu için balıkların hasta olmuş diyen arkadaşlar olacaktır, akvaryumun küçük olduğunu biliyorum bi ay içinde büyük akvaryum alıcam.
Lütfen Acil Yardım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2015 09:15
Deep fix actifix baktım mantartedavisi ve dış parazitlerden bahsediyor, oysa deepfix bakdodur 30ml ilacı verse bu yüzgeç erimesi için ilaç omarkanın ilacı bu erime için bu daha iyi faydalı olurdu diye düşünüyorum. Fazla pahalı değil olmadı bakdodur alabilirsiniz, yahut bizim tavsiye ettiğimiz erimelerde faydası olan Biyo Mikofish ilacı alabilirisiniz 12 Tl gibi falan.

Yapmanız gereken, kirlilik olmuş dememki nitrat artmış demeki akvaryumda, filtreleri temizleyin camları cam ileceğiyle silin akvayumdan yüzde 50 ye yakın su çekin yerine uygun şekilde su ekleyin. Bu sıhhi şartları baya düzeltecektir. 

Hasta balığı yüzgeci eriyen balığı ve ters duranı, başka akvaryuma yarım oran kendi suyu, yarım oran taze su eklenmiş şekilde ayırın, içine lava taşı atın havat aşının üstüne bir ısıtıcı koyun ısıyı sabit tutmak içni, sonra mikofish ilacını aşağıdaki resimdeki gibi suyu sarımtırak yapacak kadar damlatın örneğin bu 30 litrede 10 damla  gibi o tonu verir diye düşünüyorum biraz altı üstü farketmez. 4. güne kadar yani 3 gün balık bu ilaçlı suda yüzsün erimeler duracaktır muhtemelen. Sonra su değişimi yaparsınız. tam geçmemişse biraz daha ilaç ekler bir parti daha tedaviye devam edersiniz. Hava taşınız yoksa balıkları rahatsız etmeyecek bir iç filtreyi süngersizde kullanabilirsiniz. Yahut elinnizdeki markanı baktodur şeklini alırsanız onuda kullanabilirsiniz. Tercih sizin .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TwisterÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 11
TwisterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2015 17:52
Cevabınız için çok teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Şükrü.ÇamÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2013
İl: Balikesir
Mesaj: 59
Şükrü.ÇamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2015 19:22
metilen mavisi de işe yarayabilir


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir