YYardım arkadaşlar.


nojahÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 14
nojahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 10:35
Daha onceki mesajımda akvaryum ölçülerimi 60*40*45 demiştim daha buyuk bi avaryum siparişi verdim. 80*45*50 8mm kayıt kuşak 150 lt su alıyor. bu hafta icinde teslim alacagım karısık balık turleri ve bitki akvaryumu yapacagımı solemiştim.benim sizden ricam kac watt lık ısıtıcı kullanmam lazım. kumu nereden temin edebilirim. ve dikkat etmem gereken konular nelerdir. balıkları almadan mekanlarını hazırlamam gerekiyor sonuc olarak onlara eziyet etmemek lazım.nezih bi akvaryum yapabilmek icin onerileriniz eksikligini hissedebilecegim sizin bildiginiz benim bilmedigim seyler varsa paylasırmısınız. karısık balık beslegecegim icin yemler ayrı ayrı mı olmalı. akvaryum biraz buyudugu icin degişik turlerde besleye bilirmiyim. vs vs. şimdiden teşekkurler saygılarımla samed. nojah2012-03-11 11:06:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vahdetÇevrim Dışı

Kayıt: 22/02/2012
İl: Bursa
Mesaj: 50
vahdetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 11:22
Arkadasım hayırlı olsun  akavryumun ,ısıtıcı olarak 200 watlık yetrlı olacaktır ama beni tavsiyem 300waltlı almandır  ilerde akavaryum büyütürsen tekrar almak zorunda kalmazsın.kum konusunda ben Bursadayım  burdan tavsiye etsem kargo parası eklencek daha pahalıya gelecek , akvaryumu teslım aldıgın zaman konturol etmenı şiddetle tavsiye ediyorum ,tuzlu suyu doldur beklesin sonra suyu bosalt  bosalttıgın su ile kumunu yıkarsın  sonra kumunu akvaryumuna koy derim dıs filitre sısıtıcı dekorasyonu  suyu koymadan once yapman daha uygun olcaktır ,suyu koyunca su düzenleyici bakteri kültürü kullan su berraklasınca tuz at  bırkac gun su bosta donsun havalansın sonra balık ılave edersin  ,karışık tür pek yavsiye etmem illaki ilerde sorunla karşılarsın  ,bence en cok sevdigin balıga bakma en dogrusu ,bu arada  akvaryuma balıklarını salmadan once kumunu cok dagıtmadan hafifçe karıstır kumun içindeki hava kabarcıkları çıksın diye  ,cünki bu hava kabarcıkları zamanla zehirli gaza dönüşür , nacizene tavsiyede bulundum  bir nebze yardımcı olmaya çalıştım .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nojahÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 14
nojahÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 12:28
Cok tesekkur ederim bilmedigim bir cok sey var. ilk defa ve birden cıktı bu hastalık o yuzden bi yanlıs yapmak istemiyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir