Zebra danio canlı doğuranlar tankında üremesi


RhayaderÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 254
RhayaderÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 14:04
Merhabalar,

Uzun yıllar sonra yeniden canlı doğuran akvaryumu kurdum, çocukken de çok sevdiğim zebra daniolardan bir dişi bir erkek akvaryuma geçen hafta ilave ettim.

Ancak erkek bu sabah öldü, aldığımdan beri ya en aşağıda ya da en tepede tek başına dolaşıyordu, dişi ise gayet sağlıklı ve hareketli, aynı zamanda karnı da inanılmaz şişmiş durumda, hamile olabilir mi? Eğer hamileyse erkek olmadan kendi yumurtalarını bırakabilir mi? Akvaryum bitkili, özellikle bir köşesi sık bir şekilde elodea ile kaplı, lepistes yavrularım orada saklanabiliyor. Eğer yumurtlama olursa ana tankın içinde yavruların en azından bir kısmı yaşayabilir mi?

Yakın zamanda bir arkadaşımdan 15 lt'lik tank alacağım, en azından erişebildiğim yavruları ayırayım diye, ama maalesef daha büyük bir yavru tankı için şu anda evimde yer yok.

Son olarak, yeni bir erkek zebra danio ilave etmek için acele etmeli miyim yoksa bir süre dişi kendi başına idare eder mi? Bildiğiniz gibi yetişkin olduktan sonra zebra daniolar sürü olarak hareket etmez.

Şimdiden teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KasabaÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2013
İl: Edirne
Mesaj: 130
KasabaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2014 18:32
Daniolar hakkında çok fazla bilgim yok ama yumurtlayarak üredikleri için döllenme dışarıda gerçekleşiyor o yüzden bir erkek almanız şart ayrıca sanırım akvaryumunuzda     çöpçü balığı var bu balıklar bütün yumurtaları yerler bir kaç tane yumurta kurtulsa bile onlarıda lepistesler yer yani kesinlikle ayrı bi tank lazım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir