zebramın karnı çok şiş ama doğurmuyor


ceyhÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/06/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10313
ceyhÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2018 12:49
Dipte 2 sıra misket ya da daha ideali 10 cm yukarıdan balıkların geçemeyeceği bir file kullanabilirsiniz, filenin üzerinde balıklara da 10 cm su kalsa yeterli. Dişi ve erkekleri grup olarak alabilirsiniz. Bir iki derece daha soğuk (çok da soğuk olmasın) taze ama dinlendirilmiş su ilavesi tetikleyici olabilir. Yumurtaları saydamdır ve yapışmaz. Dipte minicik saydam yumurtalar gözüktüğünde ebeveynler çıkartılabilir. Bir pipo filtre ile havalandırma yapmanızda ve bir kaç damla metilen kullanmanızda fayda var, mantarlaşırlar yoksa. Yavrular 2-3 güne birer minik kirpik kadar boylarıyla tankın camlarında yapışık olarak gözükürler. Serbest yüzüşe geçtikten sonra yemleme başlar ama ilk aşamada artemia için bile çok küçük olurlar, mümkünse mikro kurt edinmekte fayda var.

[QUOTE=Mustafa Açıkgöz]Ayrı bir akvaryuma aldım fakat sonuç aynı hiç bir degisiklik olmadı[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Mustafa AçıkgözÇevrim Dışı

Kayıt: 28/10/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 4
Mustafa AçıkgözÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2018 01:27
Arkadaşlar aslında durum tam olarak şöyle. Ilk başta akvaryumda bir çift zebra vardi hatta bunlar eş ve yavruları ile birlikte aldim. Bi süre sonra akvaryumcudan bir çift daha aldim ve yeni zebranin karnı şiş. Akvaryuma koydum bunlari ve eski erkek zebra ile yeni dişi zebra birlikte dolaşmaya başladılar. Yeni erkek zebra ve eski dişi zebrayi kovaliyorlar. Bende geçen hafta yeni aldığım balıklari sadece akvaryuma bıraktım olmadi bu sefer eski erkek ve yeni dişiyi akvaryumda bıraktım bakalım bu hafta sonuç alacam mi. Sıcaklık 28 derece sabit ve hava motoru var akvaryum 150 litre[:O]

Yavrular olsun diye bekliyorum öyle sürekli başlarında :) bana fikir verim çok karıştı kafam kim kimle eş belli değil :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir