zorunlu akvaryum ekipmanları nelerdir


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 15:21
İç ve dış filtre ısıtıcı aydınlatma gibi bazı şeyler var markalara göre yazıyor çoğu yerde. 

taş çatlasın 80 litrelik bir akvaryum alabilirim. canlı doğuran veya tetra ramirezi gibi balıklar düşünüyorum balık seçimini yapmadım henüz ancak bitkili kayalı taşlı topraklı bir akvaryum istiyorum.

şimdi bu dış iç filtre ne işe yarıyor? ışıklandırma şart mı? gibisinde bir akvaryumda olmazsa olmaz ekipmanlar neler?

bir de ısıtıcı suyu kış aylarında ısıtıyor peki yaz aylarında suyu serin tutmaya da yarıyor mu? :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

madnÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2013
İl: Adana
Mesaj: 67
madnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 15:31
Eğer balıkların karanlık bir odada durmayacaksa ışıklandırma yapmayabilirsin senin tercihin ama bitkili akvaryum kuracaksan şarttır. Canlı doğuran beslemeyi düşünüyorsan bitkili bir akvaryum kurarsan rahat edersin forumu biraz araştır uygun kum çeşidi ve dekoru okuyarak seçmeni öneririm.Gücün yetiyorsa dış filitre al olmazsa iç filitre alırsın filitre Oksijen temizlik suyun devirdaymı açısından önemlidir. ısıtıcı ve filitre olmazsa olmazlardandır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Yusuf_06Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 994
Yusuf_06Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 15:36
Akvaryum alırken acele etme ilk söyleyeceğim sana bu siteden ilanlara bak arkadaşlardan temiz ikinci el al daha büyük güzel olanı alırsın.
Bitkili akvaryum düşünüyormuşsun sana tavsiyem şiddetle yüksek akvaryum alma ışıklandırma yaparken ışık dibe kadar kuvvetli inmez zemin bitkisinde zorlanırsın.
Dış filtrenin görevi mekanik temizlik değilde ilk görevi biyolojik temizliktir yani balıkları zinde tutan hastalılara karşı koruyan SUYUN BERRAK durmasını sağlayan yararlı bakterileri barındırmaya yarar mekanik temizlik görevi ikinci plandadır.Bence dış filtre balıklar için çok gerekli olmasada olmaz mı olur ama güzel olmaz.
Su ısıtıcısı adı üzerinde sadece ısıtmaya yarar.Yazın suyu serinletmek istersen-ki her tür soğutmayı gerektirmez , Akvaryum kapağına üst taraflarına bilgisayar fanlarından birkaç tane monte edebilirsin 2-3 derece sıcaklığı düşürür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serdarfÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 34
serdarfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 15:54
Merhaba Suat Bey,

anladığım kadarıyla canlıdoğuran ve bitkili yapacaksınız . Olmaz ve olmazlarınız Isıtıcı,Gün ışığı sağlayacak ışık sistemi ( led öneriyorum) dış filtre ( karbon kullanmanızı öneriyorum) iyi bir dış filtre alırsanaız birde hava motorunuz varsa iç filtreye gerek yok. alt taban kumu ve yumuşak su canlıları besleyeceğiniz için kullacağınız dekorlar çok önemlidir. gerekli altyapı sağlanmadan canlı almayın derim .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gvn3512Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2012
İl: Izmir
Mesaj: 60
gvn3512Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2013 19:34
Isıtıcı-filtre- akvaryumun çok büyük değil ise gerek yok ama büyük ise dış filtrede kullanmanı tavsiye ederim. Bitkiler içinde ışık kaynağı, kum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir