1 motor 2 tank ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ilk olarak ikinize de tesekkür ederim; fakat zaten benim istedigim sey akvaryumlarin birinden daha az su çekmesi ve daha az su vermesi. Yani 73 litre olana daha az su verecek bir sistem. Bunu da suyu emis ve veris borularinin küçük tanka bagli olanlarini digerinden çok daha ince tutarak halledebilecegimi düsündüm. Yani kalinliklari farkli olan borularin daha az su verip alacagini hesab ederek. Dolayisiyla 2217 nin kendi borularini hiç ellemeyecek(200 lt için çalisacak olanlar) sadece bir çatal ile ayirip küçük olan tank için ona çok daha ince hortumlar takacaktim. Fakat siz bunu bu sekilde denediniz ve bundan verim alamadiysaniz tekrar denememe gerek yok herhalde. Eger bahsettigim sey filtrenin çalisma prensibine olumsuz bir etki yapacaksa zaten anlamsiz olur. Dediginiz gibi yeni bir filtre düsünülebilir o zaman. Fakat öncelikli olan eldeki imkanlari kullanmakti sadece. Bahsettiginiz ikinci sistemde çok iyi fakat dediginiz gibi yeni bir filtre almak daha mantikli. Ilginiz ve vaktiniz için tesekkürler.
üstteki akvaryuma üst tarafyndan bir delik acmanyz lazym yakla?yk 10 cm a?aadan sonra bir hortum takyn bu delige ve a?agydaki akvaryuma bu hortumu salyn bu arada üstteki deliin etrafyny silikonla kapatyn. Sonra dy? filrenin su ceken yerini alttakine su veren kysmyny üsttekine takyn bu kadar am aüsttekibiraz daha az temizlenecektir o yuzden üstteki hortumu dibe kadar salynki pislikler yukary dogru cyksyn....
saygylarymla
Abicim bence pek bereketli olmaz gibi geliyo. Sen bence gidip ?öle fazla pahaly olmadan kesene uygun olan bi tane filtre al. örn; atmanyn 1000'lik filtresi olabilir