Bir Balık Nasıl 3 Hafta Aç Yaşar?


FitilÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2018
İl: Düzce
Mesaj: 70
FitilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2024 21:33
Arkadaşlar merhaba. Çok şaşkınım hala nasıl oldu bilmiyorum. Akvaryumumda 3 haftadan uzun bir süredir kaybettiğim bir balığım vardı. Sarı renk transgenetik tetraydı. Balık durduk yere kayboldu görünürde hiçbiryerde yoktu. ölen balıkların kendilerini kuytu köşelere sakladığını bildiğimden akvaryumdaki sülüklerim yemişlerdir diye düşündüm çünki balığın cesedinide bulamamıştım.
Madem balığı kaybettim onu aramaya bahane edip akvaryuma enine boyuna bir temizlik yaptım, yosunları kazıdım, Tabandaki tortuları temizledim ama o sırada o balığı yine bulamamıştım. Bende artık boşvermiştimki bu sabah balığı görene kadar[:?] 3 hafta boyunca akvaryumun hiçbiryerinde göremedim tüm cisimleri bitkileri çıkarıp didik didik temizlediğim akvaryumda nereye gitmiş olabilirdi resmen tekrardan var oldu. Başta balık hareketsizdi, içimden acaba kumun altındanmı çıktı düşüncesi oluştu. 1 2 saat sonra birde ne göreyim balık hayatta ve yüzüyor. 3 hafta boyunca balığı 30 litrelik ufacık akvaryumumun hiçbiryerinde göremedim bu balık nereye gitti 3 hafta boyunca ne yiyip ne içti aklım almıyor. Öldürmeyen allah öldürmüyor demekki[:((] yiyeceği ekmeği olanın rızkı ayağına gelirmiş hala hayretler içerisindeyim ve bir okadarda mutluyum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4285
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2024 23:48
[QUOTE=Fitil]Arkadaşlar merhaba. Çok şaşkınım hala nasıl oldu bilmiyorum. Akvaryumumda 3 haftadan uzun bir süredir kaybettiğim bir balığım vardı. Sarı renk transgenetik tetraydı. Balık durduk yere kayboldu görünürde hiçbiryerde yoktu. ölen balıkların kendilerini kuytu köşelere sakladığını bildiğimden akvaryumdaki sülüklerim yemişlerdir diye düşündüm çünki balığın cesedinide bulamamıştım.
Madem balığı kaybettim onu aramaya bahane edip akvaryuma enine boyuna bir temizlik yaptım, yosunları kazıdım, Tabandaki tortuları temizledim ama o sırada o balığı yine bulamamıştım. Bende artık boşvermiştimki bu sabah balığı görene kadar[:?] 3 hafta boyunca akvaryumun hiçbiryerinde göremedim tüm cisimleri bitkileri çıkarıp didik didik temizlediğim akvaryumda nereye gitmiş olabilirdi resmen tekrardan var oldu. Başta balık hareketsizdi, içimden acaba kumun altındanmı çıktı düşüncesi oluştu. 1 2 saat sonra birde ne göreyim balık hayatta ve yüzüyor. 3 hafta boyunca balığı 30 litrelik ufacık akvaryumumun hiçbiryerinde göremedim bu balık nereye gitti 3 hafta boyunca ne yiyip ne içti aklım almıyor. Öldürmeyen allah öldürmüyor demekki[:((] yiyeceği ekmeği olanın rızkı ayağına gelirmiş hala hayretler içerisindeyim ve bir okadarda mutluyum.[/QUOTE]

Balıklar genelde açlıktan değil, aşırı yemlemeden ve kötü su koşullarından ölüyorlar. Belki de fazla yemleme yapıyordunuz. Akvaryumda sülük gibi parazi bir canlı beslemeniz de cabası. Sülük pek akvaryum balığıyla aynı ortamda beslemek tercih edilesi bir canlı değil.

Şaşılacak bir şey yok aslında. Mesela insanlar hiçbir şey yemeden 30 günden fazla yaşayabiliyor. Açlık grevinde sadece şekerli suyla 100 güne kadar yaşayanlar var. Burda ilginç olan balığın 3 hafta boyunca gözünüzden kaçmış olması.

Beğenenler: [T]203055,mutlubaba[/T]
+1: [T]229265,ahmetfiratozkaya[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FitilÇevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2018
İl: Düzce
Mesaj: 70
FitilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2024 11:45
Sülükler dediğime bakmayın bildiğin adi salyangozlar bir zararları yoktur. 3 hafta boyu göremeyince öldüğünü düşündüm gözden kaçaçak bir durum yok hergün çalıştığım masamın yanında duruyor ztn. Garip olan kısım balık 3 hafta boyunca biyerde sıkışmış olması ama sıkışacak hiçbiryerde yok gerçekten çok garip bir tecrübeydi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir