ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9726
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
1 saniye önce
Toplam Mesaj:
5553 [1.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
257 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
04 Ağustos 1972
İl:
Antalya
Meslek:
Tıp Doktoru-Hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, ramshorn, physa, goldfish, corydoras

SON 10 MESAJI

Oranda Havada Asılı Kalma
[QUOTE=Cyber_Scout]
Çözüm ?
Tedavi etme imkanları olmadığından hastayı petshopa sevk mi?
Boş yazıldığını söylüyor ama sizde bir çözüm olarak 'çözülmüyor' çözümü sunuyor olmuyor musunuz?
Magnezyum Sülfat içeren suyun balık üzerinde nasıl etki ettiği hakkında bilgi ve tecrübeniz olmamasından kaynaklı bir cevaplama yaptığınızı düşünüyorum.
Bir tedavi reçete eden bir hekime hastası ;
-neden o ilaç?
-nereden biliyonuz?
-başka yolu yok mu?
-emin misin?
Soruyorsa sizin cevabınız ne olur? [/QUOTE]
İstemesem de sizi muhatap alıp yanıtlamak zorunda bırakıyorsunuz. Konunun dağılması, gereksiz yerlere gitmesi de, 2 sayfa gereksiz mesajlar gelmesi de aslında iddia ettiğiniz kadar umurunuzda değil. Ben sizinle bu ortamda ikili münakaşa etmeye çalışmıyorum. Siz de çalışmayın.

Bir şey bildiğiniz düşüncesindeyseniz böyle üstü kapalı, muğlak cümleler kuracağınıza açıkça anlatır, topluluğu aydınlatırsınız. Karşınızdakini bilgisizlik ve tecrübesizlikle itham etmek yerine o çok engin bilgilerinizle konuyu kanıta dayalı olarak açıklarsınız. Biz de bilmediğimiz şeyler olursa karşınızda şapka çıkarırız ve düşüncelerinize saygı duyarız. Tarzınızın ve söylediklerinizin bu haliyle ne konuya ne de foruma bir katkısı yok. Sadece egonuzu tatmin arayışınıza hizmet ediyor. Diğer bütün yazdıklarınız gibi. "Açılın ben geldim, herşeyin en doğrusunu ben bilirim" şeklinde.

Şimdi yazdığınız bu belirsiz not üzerine ben ya da konuyu okuyan herhangi birinin "Allah Allah bu epsom tuzu da neymiş ya! " diye koşturup da harıl harıl araştıracağını mı sanıyorsunuz? Sadece kendinizi tatmin ediyorsunuz. Ne yazık ki sizin tarzınıza ayak uydurmak yine size yarayacak.

Konuya bütüncül yaklaşmıyorsunuz. Daima karşınızdakini rakip olarak görüp alt etme çabası içindesiniz.
Bu da oldukça kişiselleştirilmiş bir yorum oldu. Elbet ilgili yere müracaat edebilirsiniz.

Bu arada klavyem bozuk olduğu için yazdıklarımı ekran klavyesinde düzeltiyorum. Bu da süreyi 3 katına çıkarıyor. Bütün akşamı size cevap yetiştirmekle geçiriyorum. Sizin gibi çala kalem yazmıyorum ama, bu sayede , iki kere düşünerek yazıyorum.
Eldeki verilerle balığa kesin tanı konulamayacağını ve bakım şartlarının da uygun olmadığını zaten belirttim. E bir de şimdi ne çıktı, bu balık 2 aydır burada değilmiş, 2 gün önce gelmiş. Konuya yazan diğer kişileri aşağılayarak çokbilmişlik taslamak ise hiç şık değil. Hem boş konuşulduğunu ima edip hem de boş konuşmaya gerek yok.

Sorun bu ise, Epsom tuzu asla hava kesesi probleminin tedavisi olamaz. Sadece hazımsızlık, kabızlık, stress gibi durumlarda yardımcı bir araçtır. Eğer sorunun bunlar olduğunu düşünüyor ve bunu öneriyorsanız teşhisinizi açıkça söylemelisiniz.

Masajla konuyu çözecek ehil kişiyi zor bulursunuz. O zaman önermemelisiniz. Ona bakılırsa hava kesesine iğneyle müdahale videoları internette dolaşıyor. Kimseye önermem.

35 litrede 3 tane balık ve diğer unsurların belirsizliğiyle bu, baştan kaybedilmiş bir mücadeledir. Böyle giderse durumu daha da kötüleşir. 35 litrede baktığı balığı nereye ayıracak, 5 litrelik bidona mı. Karantina için uygun ortamı olduğunu sanmıyorum. Özel bir yakınlık duymuyorsa 2 gün önce aldığı balığı geri iade etsin. Zaten yer yok.
Sahte Hobiciler Ve Dolandırıcılık Hakkında
[QUOTE=Samnastrp]Konuyu okudum yok yok
Gece üçte 50 paragraflık yazı yazandan.
Hem konu sahibine hemde ona laf edene laf eden
Konu sahibi öyle yada böyle uğraş vermişken saygı gereği “güzel” demek yerine eleştiri yazan
Alıcı
Satıcı
Üretici
Sorunlarının pek de çıkışı yok gibi ki bu konuda birleşip sayıp dökmüşler
Konu sahibi tebrik ederim
En önemlisi şu
KENDİ KONUMDADA YAŞADIĞIM Bİ ŞEY
Heves edip yazı hazırlıyoruz hem eleştiri yiyoruz hemde aralarında kavga çıkarıyorlar.[:(((]
Lütfen dikkat edin karşınızdaki alçak gönüllüyken siz altı boş eleştiri yapmayın.
Burda yazılanlarda üstüne alınması gerekenler alınsın alınmayıp bu yazıya eleştiri yapmayın.[/QUOTE]

@Samnastrp , Bu yazdıklarınız konuyla ilgili değil ve konuya hiçbir katkı sağlamıyor. Başka yerde yaşamış olduklarınızı burada söz konusu edip haksız olarak şikayet ediyorsunuz. Orada kapanmış olması gereken meseleyi buraya, alakasız bir yere taşıyorsunuz. Benim açıdan alınacak bir şey yok. Ama bu çıkışınız yanlış, yeri de yanlış. Bari konunuzun linkini de verin, insanlar neden yakınmakta olduğunuzu anlama fırsatı bulsunlar.
@Bettamtailung , balığınızın hava kesesi problemi olması anlattıklarınız ve görüntüden yola çıkarak sadece bir olasılık. Takip etmeniz ve şartları iyileştirmeniz lazım.

Sağlıklı olarak alıp beslemeye başladığınız balık kendisi için minimum uygun koşullar yoksa kısa süre sonra hastalanıp kaybedilebir.

@Güçlüjapon, sizin uydurma olarak gördüğünüz hacim koşulu da bütün sucul canlıların akvaryumda sağlıklı bakılabilmesi için temel kriterlerden biridir. Ve bunu birileri uydurmuyor yüzyıllık bilimsel deneyimlerin ve gözlemlerin sonucunda karşımıza çıkıyor. Yerli yabancı hangi kaynağa baksanız bunu görürsünüz.

Bu örnekte balık başına min 40 litre olması gereken hacmin vatozu da sayarsak 11,5 gibi saçma bir değere indiğini görüyoruz. Filtrenin uygun olup olmadığını, su değişimini, yemlemeyi, bakım koşullarını sorgulamadık bile daha.

Ayrıca hava kesesi problemi genetik bir olgu değil, çoğunlukla kötü su koşulları, fazla hava kabarcığına maruz kalma, aşırı akıntı gibi durumlarda ortaya çıkar.
Netliğini bilmediğiniz konularda bu kadar iddialı konuşmamanızı öneririm.[EDIT]Hoppala,2025-12-14 21:44:29[/EDIT]
Ne Yapmalıyım?
[QUOTE=MertSoyumert]Yazmayacaktım da yazayım.

Tuz burada tedavi amaçlı değil. Yelken kuyruklu moli türlerinde direnci arttırmak için, ikincil enfeksiyonları desteklemek için kullanılabilir. Tankta vatoz olduğunu gördüğümüz için bu ortadan kalktı tabi.

[/QUOTE]

Konunun seyrinden bağımsız olarak bu görüşlerinize şiddetle katılıyorum.

Poecilia sülalesi zaten doğada büyük nehirlerin denize döküldükleri bölgelerde yaşarlar ve bir ölçüde tuza dayanıklıdırlar . Doğal yaşam ortamını desteklemek için sürekli uygun konsantrasyonda kullanılabilir.

Bir şey daha, Azot bileşiklerinden kaynaklanan zehirlenme olgularında tuz, azotun olumsuz etkilerini tamponlayarak kısmen giderebilir.
[QUOTE=Cyber_Scout]
Siz kendi ilacınızı seçebilirsiniz..
Ben kendi ilacımı kendim seçer içerim..
Geçmiş olsun..

Yarına çıkmaya benim senedim yok..
[/QUOTE]

@Cyber_Scout , Bundan sonra sizi muhatap almayacağımı söylemiştim. Size de aynısını yapmanızı önermiştim. Ama beni muhataplık konusunda mecbur bırakıyorsunuz. Ortaya yazılan, sükunete davet eden cümlelere sanki forumda bir tek siz varmışsınız da her söylenen sizi hedef alıyormuş gibi yanıt veriyorsunuz.

Forumda her konuda herkese, her şeye negatif , kötücül, üstten bakan bir tutum sergiliyorsunuz. Bunun psikolojik analizini yapmak burada yersiz ve gereksiz olur. Bu ortamda herkesin gerginlik yaratmak yerine yapıcı davranması yerinde olacaktır. Lütfen artık buna bir son verin. Son vermeyecekseniz benim yazdıklarımı alıntılayıp cevap vermeyin.

Herkes enerjisini uygun gördüğü biçimde uygun gördüğü yerde harcayabilir. Burada, bir hobi forumunda bulunduğumuzu unutmamak kaydıyla.
Anlaşılıyor ki Bugün bir çok kişi için zor bir gündü . Hadi yatın isirahat edin. Ben öyle yapacağım. Nasıl olsa yarın devam ederiz.[;)]
Betta Filtre
[QUOTE=LionelMehmet10]

Herkes farklı bir sey soyluyor hocam[/QUOTE]
O zaman, bu saatte ve grip olmama rağmen biraz daha açıklayıcı olayım, yarın okursunuz:

Bettanın oksijen için filtreye falan ihtiyacı yok. @fishhyy bunu diyor zaten. Yeter ki su temiz ve uygun koşullarda olsun. Kullanmakta olduğunuz iç filtre her durumda aşırı akıntı yapar ve B. splenders gibi bir balığı yorar. Filtreye yakın durmasının nedeni de bu. Suyun bakımını, değişimlerini düzenli yapıyorsanız ve bolca da bitki varsa filtreye bile gerek olmayabilir. Kullanacaksanız akıntı yaratmayan bir filtre daha uygun olur. Size önerilen modeller de olur, kendinden motorlu dophin sf 16-34 gibi de olur, Küçük bir askı filtre de olur. Olur yani, dert etmeyin. İyi geceler.
Anlaşılan satıcılar daha dertli.[:D] Bu, hobiyse, para kazanma dürtüsüyle üretim yapılmaz.

Forumda ürün satışa koyduğumda her zaman piyasanın çok altında fiyat belirlemişimdir. Yine de çoğunlukla alıcı çıkmamıştır. Üstüne basa basa il dışı göndermiyorum, elden teslim yazmama karşın hep aksi yönde talepler ve ısrarlar olmuştur.

Ne zaman ki ücretsiz demişimdir, elimdeki ürün kapanın elinde kalmıştır.

Bir keresinde piyasanın çok çok alında 50 tane helena satışa çıkardım. Bir kişi hepsini toptan almaya kalktı nedense. [:D]Vermedim. Sonra ilana ekledim tek seferde 10 dan fazla vermiyorum diye.

Alım yaparken daha önce alışveriş yaptığım ve memnun kaldığım 3-4 siteyi kıyaslayarak alırım. Petshopsa dükkanın kondüsyonuna bakarım. Canlı alacaksam hiç üşenmem tanıdık balık çiftliğine sorar da giderim. Bizde hikaye çok. Uzar gider...
Betta Filtre
[QUOTE=LionelMehmet10]Hala napıcam bilmiyorum... [x(][/QUOTE]
Size mantıksal gerekçelerle ve kaynak link gösterilerek detaylı açıklama yapıldı. Hala naapıcaanızı bilmiyorsanız algılamada bir sorununuz olabilir. İyi bir uyku çekin, yarın sabah konuyu tekrar okuyun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

1

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.