ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9296
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Saat 25 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5259 [1.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
253 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, ramshorn, physa, goldfish, corydoras

SON 10 MESAJI

Hava Kompresörü Tavsiyesi
[QUOTE=ahmetferit01]Nasıl revize etmeliyim[/QUOTE]
Sorunuz üzerine epey düşündüm. Balıklara göre mi revize emeliyiz yoksa aquaponik sistem üzerine mi Eski konunuzdan elinizdeki malzemelere de baktım

Balıklar açısıdan bakarsak ki ben sadece bu yönden bakabilirim. 10 tankı uç uca bağlamak bize 10 tonluk bir hacim vermiyor, aynı paralel bağlı pillerin gücü gibi. Bunların her biri 1 tonluk ayrı tanklardır. Dolayısıyla her tanka sizin sistem gereksinimlerinizi karşılayacak minimum balık sayısı olmalıdır. Seçtiğiniz balıklara bakılırsa bu sayı max. 3-4 olmalıdır. Bir faciaya tanık oldum. Bir komşumuz yine aquaphonic denemesi için sizin tanklardan sadece 1 tanesine 20-30 yetişkin koi koydu ve basit bir akvaryum filtresi bağladı. Haftada 1 ziyaret ediyordu. 2 ay sonra balıkların %70'i sıcaktan ve bakımsızlıktan vefat etti. Proje yarıda kaldı.

[B]Sobo marka 40W 3000 l/h debili bir sirkülasyon motoru[/B] var ise bu filtrelemede ucu ucuna yeter. Nasıl bir filtre kurduğunuzu bilmiyoruz. Benim küçük havuzumda 8000 l de 3500 l/s debili motor var idi. 20.000 l de ise 5000 l/s. 2-3 m ye randımanlı basıyordu.

Aslında hava motoruna normal bir havuzda gerek yoktur. Çünkü filtreden çıkan suyu pompanız 50-60 cm yukardan şelale şeklinde verebilir. Ya da ufak bir fıskiye motoru konabilir. Siz ise filtreden dönen suyu yukardan delikli borularla damlama şeklinde verebilirsiniz. Bu yeterli oksijeni sağlar. "[B]elimde bulunan Resun AC001 model 18W hava kompresörü[/B]" hala çalışır durumdaysa bu da işinizi görür.

Yapmanız gereken en önemli şey, Haftalık %10 taze su temin etmek, balık sayısını minimumda tutmak ve bir havuz yapımını ciddi ciddi düşünmektir.
Medeka Balığı Kargosu Hakkında
[QUOTE=Ege medeka]Hocam çok saolun yaa valla eksiksiz anlattınız çok makbule geçti.son bişey daha balıklar 2 cm civarı kaç litre poşete kaç tane koyayım kargoyu karşi ödemeli mi göndermeliyim ? Usül nedir [/QUOTE]

Kargo firmaları sıvı ve canlı kabul etmezler. Dolayısıyla yalan beyanda bulunmanız gerekir. Bu durumda ise kargonuzla ilgili hak iddia edemezsiniz. Hatta firmaya hasar gelirse tazminat ödemek durumunda kalabilirsiniz. Teslimat süresi belirsizdir. Ürün o şehre gelir, dağıtıma çıkar, akşama kadar uygunsuz şartlarda dolaştırılır, bazen ertesi güne kalır. Bu yüzden ticari firmalar bile canlı gönderimini şehirlerarası otobüsle yaparlar. Aynı gün alıcının eline geçer. Otogardan karşılayıp ürünü alır.

Yaz, nakil için uygun bir dönem değildir. Hem hava sıcaktır hem de sıcak havada çözünmüş O2 azalır. Bu yüzden poşete hava değil %100 O2 basmanız gerekir, stresi gidermek için antistress çözelti ya da balık türüne göre %0,3 ü geçmeyecek (litreye max 3 gr) kaya tuzu eklemeniz iyi olur. Kaç litreye kaç balık koyacağınızı söylemek güç. Deneme yanılma yoluyla öğrenebilirsiniz. Öyle 1-2 saatlik bir mesafe olsaydı 2 litreye 1 litre su, üzerine O2 ve 15-20 balık derdim. Teslimatı 24 saat içinde gerçekleştirmeye bakın. Ben olsam sonbaharı beklerdim.

Önce ödemenin masraflarıyla birlikte yapıldığını teyit edip sonra göndermeniz yerinde olur. Akvaryumcularda bile koca koca yazar: "canlının garantisi yoktur."
Beta Balık Akvaryum Fikirleri
[QUOTE=sepypoem]Merhabalar, beta balık hakkında yardımınıza ihtiyacım var.
Ev arkadaşım bir hevesle beta balık aldı ve asla uygun koşullarda bakmıyor. Ben de balık bakmaktan hiç anlamasam da ondan alıp düzgünce bakmak istiyorum çünkü çok üzülüyorum balığın haline. Ama öğrenciyim, bu yüzden bütçem ve ortamım kısıtlı. Uygun fiyatlı ve beni çok zorlamayacak bir akvaryum kurmak istiyorum. 16 litrelik bir akvaryum, filtre olarak "Sobo Akvaryum İç Filtre WP-300F" karar verebildim şu ana kadar. Isıtıcı ve canlı bitki almak da istiyorum. Seçtiğim filtre ve akvaryum uygun mudur? Isıtıcı ne alabilirim? Önerilerinizi bekliyorum [:3] Şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]

Merhaba, beta bakımı çok masraflı değildir. Bu malzemeleri aldınız mı yoksa alacak mısınız? 16 lire yeterli olur fakat ısıtıcı ve bitki-dekor vs sığabilmesi için 30 litre civarı daha iyi olur. İç filtre aşırı akıntı yaratacak ve biyolojik arıtmayı yeterli yapamayacak dolayısıyla önermem. Askı filtre ya da hava motoruna bağlı pipo kullanabilirsiniz. Kendinden motorlu dophin spf 16 gibi pipolar da var. 25 ya da 50 w bulabildiğiniz en ufak ısıtıcıyı alabilirsiniz. En çok para ısıtıcı tutar. Marka için alışveriş sitelerine bakmalısınız. ucuz ısıtıcılar genelde sorun çıkarır. Basit bir günışığı ampulle düşük gereksinimli bir çok bitkiyi besleyebilirsiniz.
Sump Motoru Hortumu Arıyorum
[QUOTE=tevfikaktunc]Merhaba, 170x60x60 ölçülerinde akvaryumum var. Eheim compackt 3000 mevcut. Bunun için hortum arıyorum. Çevrede ne kadar bu işe uygun esnaf varsa baktım ama bulamadım. Nerelerde ve nasıl bulabilirim?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.[/QUOTE]

Pompanız sıfırsa zaten çıkışını istediğiniz ebatta kesmeniz mümkün. Değilse ölçmeniz yeterli. 1/2, 3/4, 1/4, 1/8 inch vs. vs. her ebatta hortum ya da adaptör borusunu hırdavatçılardan temin edebilirsiniz. Hortumu bir metal kelepçeyle sıkarak kolayca sabitlersiniz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/140620251141491.jpg[/IMG]
Ürün teknik bilgileri;
* Saatte 3000 Litre Su Devir Daimi
* Su basış yüksekliği 2,70 m
* Güç tüketimi; 55 watt
* Genişlik 70.00 mm
* Yükseklik 142.00 mm
* Derinlik 109.00 mm
* [B]Hortum Ø emiş tarafı 25.00 mm[/B]
* [B]Hortum Ø basınç tarafı 19.00 mm[/B]
* Kablo uzunluğu 195 cm
Japon Balığı Tek Takılabilir Mi?
Yeterli standarttaysa akvaryum büyüklüğünün konuyla ilgisi yok.

1 ay boyunca ölmez.

Fakat asosyallikten bunalıma girebilir, psikiyatriste götürürsünüz.
20 Galon Tür Önerisi
[QUOTE=Japonseven]

Teşekkürler aklıma gelmemişti.
Tekrardan merhaba, aklıma bir şey takıldı. 20 cm olana kadar 20 galonda dursa, 20 cm olunca da 40 galonluk güçlü dış filtre ve haftada iki kez yüzde 40 civarında su değişikliği yapsam olur mu?[/QUOTE]

Galon ve inch ısrarınızı bir yana bırakıp litre ve cm ile konuşursanız daha anlaşılır olursunuz. 80 litrede astronotu bir ihtimal yaşatsanız bile 20 cm boya getiremezsiniz. Filtre kapasitesi galonla ölçülmez. Debi galon/saat ya da lire / saat olarak ölçülür.

Minimum 55 galon yani 200 l tank kuracaksınız. Buna takacağınız dış filtre de öyle 40 gal/s değil, hacmin 3-5 katı yani 150-250 gal/s (yaklaşık 700-1200 l/s) olmak zorunda.
Tankı değiştirmeden su değişimiyle olmaz.

Olsa dükkan senin. [:D]
Lepistesimin Arkasından Sallanan Şey
İç parazit bu şekil olmaz. Ancak mikroskopta görebilirsiniz ya da balığın genel görünümünden, dışkısından anlaşılır.

2 balığım bu şekil olmuştu. Normal ömrünü tamamladı. Muhtemelen fıtıklaşma.
Hava Kompresörü Tavsiyesi
[QUOTE=ahmetferit01][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257347/110620252122181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/257347/110620252122231.jpg[/IMG]

Resimdeki tanklardan 9 tank çokeltme tankı. 10. tank nitrifikasyon tankı. Çökeltme tankı hariç kalan 9 adet tanka vereceğim bir hava kompresörü tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Tilapia, koi, Dr balığı, japon balığı bulunmakta tanklarda. 32lik bağlantı borusunu 63mmlik boru ile değiştireceğim. Sirkülasyon pompası 10. Tank içinde. Sobo 40 wattlık .[/QUOTE]

Böyle bir sistemde balık olup da yaşamak istemezdim açıkçası.
20 Galon Tür Önerisi
[QUOTE=Japonseven]

Biliyorum, zaten o yüzden oscar balığı almadım ve başka akvaryum almama ailem izin vermez ve pahalı da. O yüzden oscar gibi hoşuma gidecek çok büyümeyen etçil ve tek yaşayan bir balık varsa yazarsanız sevinirim. [/QUOTE]
Betta besle o zaman.

[QUOTE=Japonseven]

Biliyorum, zaten o yüzden oscar balığı almadım ve başka akvaryum almama ailem izin vermez ve pahalı da. O yüzden oscar gibi hoşuma gidecek çok büyümeyen etçil ve tek yaşayan bir balık varsa yazarsanız sevinirim. [/QUOTE]
Betta besle o zaman.
20 Galon Tür Önerisi
[QUOTE=Japonseven]

Yine döndük dolaştık japona geldik.[:)))] Aslında hobiye ilk başladığımdan beri hep monster fishlere bir ilgim olmuştu, özellikle red tail ve astronot balıkları çok hoşuma gidiyor ama malum öğrenciyim ve bütçem de yok. Kedi balığından umudu kestim de akvaryum hacmime uyacak bir cichild bulmaya çalıştım fakat astronot gibi hoşuma giden bir cichild bulamadım. Japon bakmaya devam edeceğim...[/QUOTE]
20 gal değil de 55 galonda bir tek astronot bakmanız uygun olur. Ya da 105 galonda bir çift bakabilirsiniz. Tankı büyütmeniz gerekiyor. Zaten 20 gal oranda için ucu ucuna olur.[EDIT]GhostKoi,2025-06-10 22:12:06[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.