ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9440
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
8 Saat 32 Dakika önce
Toplam Mesaj:
5365 [1.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
229 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, ramshorn, physa, goldfish, corydoras

SON 10 MESAJI

Filtre Motoru Suyu İtsin Mi, Çeksin Mi?
Suyun ne yönde döndüğü önemli değil. Önemli olan hem yeterli oksijenin hem de bakteri tutunmasının sağlandığı sabit bir akım hızının mevcut bulunması. Genel kanı filtre ya da sump debisinin tank hacminin 3 ila 5 katı olması gerektiğidir. Bunun altında ya da üstünde akışlar verimi azaltır. Basınç artışı debi artışına yol açar. O yüzden yüksek debisi olan iç filtreler yeterli biyolojik filtreleme yapamazlar mesela. Örneğin 100 l bir tanka saatte 300-500 l debili bir filtre yeterliyken, 1000 l/s debili bir filtre verimsizdir.

[B]"Atık su arıtmada kullanılan bakteriler, akvaryumlarda üretilir mi? İşe yarar şeyler midir?"[/B]

Atık su arıtmada bakteriler kullanılmaz. Onların varlığından yararlanılır. Onlar doğal olarak ortamın bir parçasıdırlar. Bunun bir ayağı da sucul bitkilerdir. Doğala özdeş olarak oluşturulan tankınızda da bu bakteriler kendiliğinden kolonileşirler. Hazır bakteri kültürleri, besinleri bu süreci hızlandırmak içindir.

[B]"benim de adını yeni duyduğum çeşitli bakteriler, üretilir mi, ekonomik olur mu, bu bakterileri üretsek satabilir miyiz,"
[/B]
Anlaşılıyor ki bu merak "[B]tamamen duygusal [/B]" [:cik:] Bu iş mikrobiyolojinin alanına girer. Bulaşmasanız iyi olur. Vibrio cholera, Salmonella tifi , Shigella dizanteria falan üretebilirsiniz yanlışlıkla.[:D] Zaten hazırı piyasada var ve pahalı değil.[EDIT]GhostKoi,2025-09-15 20:50:56[/EDIT]
150lt De Betta Çifti Beslenebilir Mi ?
150 l de 2 betta çok tat vermeyecektir. Karma bir tank olursa balıklar stres yaşayacaktır. Mizaç ya da çiftleşme sırasında hırpalanmalar olabilir. Acil durumlar için yedek 20-30 l bir tank hazır tutacaksanız olur.
https://www.akvaryum.com/Forum/birden_fazla_betta_ayni_tankta_bakilabilir_mi_k998964.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_karideslerimi_goremiyorum_ve_karma_betta_akv_k988481.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/karma_beta_yumurtalari_surpriz_mutlu_son_k997458.asp
Çift Olarak Yaşayabilen, Tek Yaşayamayan Balıklar
[QUOTE=Berff]Merhabalar, erkek arkadaşım için küçük bir akvaryum hazırlamak istiyorum. Tek veya sürü halinde değil de sadece tek çift olarak yaşayabilen bir balık türü arıyorum. Koi balıklarının eşi olmadan yaşayamadığını duydum ama çok fazla büyüyorlarmış sanırım, bundan kaynaklı vazgeçtim. Bilgilendirebilirseniz sevinirim[:)][/QUOTE]

Koi balıkları eş seçmezler. Bu bilgi yanlış. Eş tutan bazı balıklar var ama ya hazır çift olarak almak ya da çok sayıda yavru arasından eş tutmasını beklemek gerekiyor. Çiklit türlerine bakın. Melek, ramirezi, apistogramma, ...... Eş demek yavru demektir. Küçük bir akvaryum hiçbir zaman iyi bir fikir olmaz. Karar kıldığınız balığın minimum yaşama koşullarını araştırın. 40-100 l gerekebilir.
İkola F0 Büyüme Hızı
F0 olması için doğadan yakalanmış olması gerekir. Siz yetiştirdiyseniz ya da birinden aldıysanız en iyi olasılıkla F1.
150 Litre Civarındaki Bir Akvaryumda Dış Filitre
Sunsun603b emsalsiz bir fiyat performans ürünü olsa da belirtilen 400 l/s debisi uygulamada 220 üzerine çıkmıyor. 10 yıldır 3 filtreyi 60-70 litrelerde ve son olarak 110 l de başarıyla kullandım. Fakat bozulmadan kalan son 603b artık tekliyor. Ben de brüt 140, net 110 l olan tankım için 600 l/s kapasitede yeni bir filtre arayışındayım. Bu aralıktaki kaliteli filtreler ise 4000-6000 tl den başlıyor maalesef.

Yani 150 l ye 603 b ancak uygun bir iç filtreyle takviye ederseniz yeterli olur düşüncesindeyim. Ben de 200 l/s mini iç fitre kullanıyorum ek olarak.
Ramirezi Turu
[QUOTE=yorgunsair]

Öyle bir ihtimal var mı hocam sanki bana melez gibi geldi de ilk defa aldım bilemedim[/QUOTE]
Orinali "german blue " diye tabir edilen balıktır. Gold, electric blue, balon, tül gibi yapay varyeteleri var. Sizdeki zaten orjinal ramirezi değil. Gold olma ihtimali var, melez de olabilir. Eş tutarsa diğer tüm varyetelerle çiftleşir.
https://www.akvaryum.com/mikrogeophagus_ramirezi_ramirezi_tatlisur_4_326.asp
Su Test Kiti Tanıtım
[QUOTE=Cyber_Scout]
Sizde ürünün satılmaması için çalışıyorsunuz.
[/QUOTE]
Ne alaka? Birbirimizi anlamadan böyle sen sen ben ben uğraşırız bir şey de çıkmaz.
Ben seçtiğiniz yolu eleştiriyorum. Bir daha altını çizmeye gerek yok. Ne ürünün satılmasına, ne sizin satmanıza ne de indirimli satmanıza hiçbir itirazım yok. Madem değindiğim nokta anlaşılmadı, size hayırlı işler ve hayırlı günler.
Su Test Kiti Tanıtım
[QUOTE=Cyber_Scout]
Başka hesap açıp satış ilanını o hesaptan mı vereyim ?
canlı yemler için konu açıp yazanlarda ilan vermemeli sizin söylediğinize göre.
Meyve veren ağaç taşlanır sözünü gerçekleştiriyorsunuz.[/QUOTE]

Verdiğim linkteki örneğe rağmen yine anlamazdan geliyorsunuz.

Saçmalamayın, söylediğim gayet açık ve net. Bilgi alışverişi amaçlanan bu forum başlığı içinde ilanınıza doğrudan link verirseniz o zaman hatalı duruma düşeceğinizden söz ediyorum. Şu an öyle bir durum yok.

Ama net olan elinizdeki ürünün tanıtım ve satışı için bu konuyu açmış olduğunuzdur. Siz ürün satmaya çalışıyorsunuz, meyve veren ağaç değilsiniz. Kamu hizmeti de vermiyorsunuz. Bir şekilde avantajlı fiyattan elinize geçen ürünü indirimli satıyorsunuz hepsi bu.
Su Test Kiti Tanıtım
......... Aksi durumda aynı ürünün diğer bilgilendirme konularından devam etmeniz beklenirdi......

[QUOTE=Cyber_Scout]
Hangi konudan devam edeyim ben arattım bulamadım. Linkleri verirseniz kontrol edeyim düzeltmek gerekirse düzeltelim.
[/QUOTE]
Sadece burada paylaşılan bir örnek. Fazlası da bulunabilir. https://www.akvaryum.com/Forum/tetra_test_6in1_ve_sutest_karsilastirmasi_k1008734.asp

Forumda satış ilanına link vermek bile yasak bildiğim kadarıyla. Zaten öyle bir link verseniz hemen kaldırılması gerekir. Bu ilanınızı tesadüfen fark edip burada ben söz konusu ettim.
Su Test Kiti Tanıtım
[QUOTE=Cyber_Scout]Nisan ayı fiyatı. Halen bu rakama yakın satılan bir adres link verirmisiniz?
[/QUOTE]

Israrla anlamazdan geliyorsunuz. Ben diyorum niye forum bilgilendirme konusu açıp sattığınız ürünün fiyatını tartıştırıyorsunuz. Açıkça reklam yapıyorsunuz. İsterseniz 1 tl ye satın durum fark etmiyor. Siz bu ürünü halen satıyorsunuz ve konuyu da reklam amaçlı açmış bulunuyorsunuz. Aksi durumda aynı ürünün diğer bilgilendirme konularından devam etmeniz beklenirdi.

Forumda satış ilanına link vermek bile yasak bildiğim kadarıyla. Zaten öyle bir link verseniz hemen kaldırılması gerekir. Bu ilanınızı tesadüfen fark edip burada ben söz konusu ettim.[EDIT]GhostKoi,2025-09-10 12:09:14[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.