![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Arama |
|
Cevapsız Konular
|
| Filtreleme Seçenekleri | |
| Konu: Ekol 15 E Yargı | |
| Sayfa 5 Sonraki >> |
| Yazar | Mesaj |
|
mustafa.avci
Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2006 Konum: Konya Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Ögrenci ve Mağaza Satış Görevlisi |
Konu: Ekol 15 E YargıGönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 17:22 |
|
Arkadaşlarımız ekol ü tavsiye etmiyoruz bazılarımız ise tam aksine ekol e niye bu kadar sert davranılıyor anlamıyorum benim eniştem 300lt lik japon akvaryumunda kullanıyor 35-40 civarı balıgı var su pırıl pırıl ayrıca ekol ün kovası da bayağı bi büyük ayrıca akvaryumcularda koca koca çiklitlerin bulundugu 300-500lt lik akvaryumda kullanıyorlar.Sormak istediğim 1.Sorun motora kızdığımızdan mı bunu yapıyor 2.Su kaçırması büyük ihtimalle contadan conta değişemezmi 3.Başka ne gibi sorun olur yada avantajları nelerdir. ´´Degerli yorumlarnız için teşekkürler´´
Düzenleyen tunahan.avci - 19 Haziran 2006 Saat 08:53 |
|
|
Mustafa AVCI-Konya/Merkez
250Lt-Discus+Tropikler+Dip Balıkları Tankı 100Lt-Su Dinlendirme Tankı |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
Reklam
|
Reklam |
|
|
|
|
Akvaryum.Com Reklam
Reklamın görünmemesini istiyorsanız üye olunuz. |
|
|
mustafa.avci
Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2006 Konum: Konya Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Ögrenci ve Mağaza Satış Görevlisi |
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 17:32 |
|
Ayrıca ekolün aynı modeli eheim dede var o aynı sorunu yapmıyomu aynı 400lt/h debi tipi kovası vb.hortumu adeta ikizi gibi tek sorum biri EKOL (Made in Turkey) EHEİM (Hepimiz biliyoruz) tek sorun marka mı ?????
Düzenleyen tunahan.avci - 19 Haziran 2006 Saat 08:42 |
|
|
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
serdar06
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2003 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Entomolog |
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 17:45 |
|
Tunahan Bey ; ben de yıllardır ekol kullanıyorum ama bu zaman zarfında hiçbir sorun yaşamadım. Hepinize sağlıklı balıklar. |
|
|
Serdar SİRKECİ
ANKARA |
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
mustafa.avci
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 17:49 |
|
Sorun yaşamayanlarımız var ama tek sorun markamı contamı... yorumunuz için teşekkür ediyorum
|
|
|
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
Fatih T
Forum Yöneticisi ! VENI VIDI VICI ! Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2005 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı |
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 17:56 |
|
Görünüşte tıpa tıp aynı oluşu malzeme kalitesininde aynı olduğunu göstermez. Saygılar. |
|
|
|
Yukarı Dön |
|
|
egemix
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2005 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Ögrenci--- Üniversite |
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 18:18 |
|
İç malzemelerinde ufak bir değişiklikle gayet iyi duruma gelir.Ben 2 yıldır 108 lt'de kullanıyorum gayet iyi. Saygılar, |
|
|
Ne kadar bilirsen bil,anlatacağın karşındakinin anlayabileceği kadardır.
Hulusi Günaydın |
|
Yukarı Dön |
|
|
mustafa.avci
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 20:58 |
|
Malzeme tabiki degişir ama benim sormak istedigim eheimde contadan kaçırma yapmazmı ekol ün dolusu bulunmuyor zaten ister sera ürünü kullan ister eheim malzemesi kullan sorum şu ikiside malzeme hariç aynı işi görmüyorlarmı birinin adı ekol digeri eheim tek sorun isimmi olmaması.(malzeme hariç)
Düzenleyen tunahan.avci - 19 Haziran 2006 Saat 08:54 |
|
|
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
Fatih T
Forum Yöneticisi ! VENI VIDI VICI ! Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2005 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı |
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 21:03 |
|
Ben malzeme derken filtrenin kendi malzemesini kastettim, motor aksamı vb. 13. yılın sonunda eheim 2213 te conta değiştirmiştim yanlış hatırlamıyorsam. Birde contasını yenilediler artık daha uzun süre gidecek
|
|
|
|
Yukarı Dön |
|
|
egemix
Forum Özel Üyesi
Kayıt Tarihi: 24 Kasım 2005 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Ögrenci--- Üniversite |
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 Saat 21:19 |
|
Sıfır bir Mercedesle sıfır bir Tofaşı düşünün fark bu.
|
|
|
Ne kadar bilirsen bil,anlatacağın karşındakinin anlayabileceği kadardır.
Hulusi Günaydın |
|
Yukarı Dön |
|
|
ANGEL2030
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2005 Konum: Ankara Durumu: Çevrim Dışı |
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2006 Saat 14:18 |
|
Güzel bir örnek Hulusi bey, Bizde iş alanımızda müşterilerin daha iyi anlaması için hep aynı örneği kullanıyoruz. Ben Dolphın c500 kullanıyorum. Daha önce ekol 15 kullandım ve contası yüzünden başıma gelmeyen kalmadı. Çoğumuz bütün gün evde akvaryumumuzun yanında değiliz, dış filitrede oluşacak bir sorunda hem balıklarımızın hayatını tehlikeye atar, hem de akşam eve gelince ıslak bir zemin ev halkının hiç hoşuna gitmez sanırım. Ekolle ilgili bu kadar sıkınta var ise bence imalatçı firmanın bazı şeyleri yeniden gözden geçirmesi gerek. Saygılar, Düzenleyen ANGEL2030 - 20 Haziran 2006 Saat 14:19 |
|
|
Gülşah DEMİR
İNSANLARI TANIDIKÇA KÖPEĞİMİ DAHA ÇOK SEVİYORUM. |
|
Yukarı Dön |
|
|
mustafa.avci
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2006 Saat 15:54 |
|
Gülşah hanım bende dolphin kullanıyorum fakat ekolün bu kadar kötü oldugunu arkadaşlardan duyuyorum vede artık inandım çünkü akvaryumcuların ellerinden çıkarmak için yaptığını araştırıp bulduk.Yorumlarınız için teşekkürler.
|
|
|
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
Timurk
Forum Üyesi Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2006 Durumu: Çevrim Dışı |
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2006 Saat 11:48 |
|
Arkadaşlar merhabalar Ben de iki hafta kadar önce Ekol 15 aldım. alacağım zaman baya araştırdım. Neredeyse okumadığım forum dolaşmadığım akvaryumcu kalmadı. Hepsi fiyatı 100 YTL civarında olan çin malı filtreleri önerdi. (Ehaim de artık çinde üretiliyor) Garanti konusuna gelince tümü ağız birliği yapmış gibi ithal motorlara bir şey olmaz diyordu. Ardında işi biraz kurcalayınca çin malı filtrelerin hiç bir garantisi olmadığı arıza durumunda tamirat veya parça temini gibi çözümlerin mümkün olamayacağı ortaya çıktı. Ben de hem yerli üretim olduğu için (ki biz çinlilerden çok daha kaliteli ürün üretiyoruz) hem de ucuz olduğu için ekol 15 aldım. O güne kadar eşim akvaryum konusuna soğuk bakmaktaydı ancak o günden sonra sudaki berraklığı görünce o da akvaryumun başından ayrılmaz oldu. Akvaryum artık bizim için gerçek bir keyif. Biliyorsunuz Ekol 15 Bursa'da üretiliyor. Ben de Bursada yaşıyorum. 2 gün önce yolumun üzerinde olduğunu öğrendiğim ekol15 fabrikasına da gitme şansım oldu. Çalışanlarla tanıştım ve şimdi iyiki ekol 15 almışım diyorum. Son derece sıcak kanlı ve samimi insanlar. Ekol 15 hakkında insanların eleştirileri ile ilgili bir hayli sohbet ettik. Şimdi iyiki çin malı bir filtreye 100 küsür lira para vermemişim diyorum. iltrenin iç malzemeleri ve üretimde kullanılan hammedde konularındaki eleştirilere de katılmıyorum. Son derece kaliteli üretim yapıyorlar. Kullanılan plastiğin sağlamlığı konusunda da hiç şüphem yok. İşin bir başka boyutuna gelince hiç düşündünüz mü çinden gelen her şey ucuz akvaryum giltreleri pahalı. Çİnden gelen malların en önemli özelliği ucuz olması ve kalitesiz olması değil mi. Hepimiz 1 milyonculardan alışveriş yaparken ucuz ama düşük kaliteli çin mallarını almıyormuyuz. Peki neden çin malı filtreler pahalı ve yerli üretim ekol bu kadar kötüleniyor. Bu yalnızca ekolün başındaki bir sorun değil aylı alanda üretim yapan gap firmasının ürünleri de aynı kaderi paylaşıyor. Bence bunun en önemli nedeni filtre satan toptancı ve akvaryumcuların kar marjı. Çinden neredeyse bedavaya getirdikleri filtreleri öve öve bitiremeyip 100 küsür liraya iteliyorlar. eminim ki yüz liranın 80 lirası satış zincirinin farklı aşamalarında kar olarak paylaşılıyor. Nasıl olsa akvaryum zevk işi ya insanlar paraya kıyıp çin malı filtreleri bir güzel alıyor. arıza yaptığında ise filtresini saksı olarak kullanıyor ve yenisini alıyor. Özetle bence ekol15 bir dış filtre için en iyi tercihlerden biri. Almayı düşünen arkadaşlar hiç tereddüt etmesin. Arıza çıkmaması gibi bir durum yerli yabancı hiç bir üründe söz konusu değil. En azından ekol15 de arıza çıkarsa rahatlıkla değiştirme veya tamir şansınız olacak |
|
Yukarı Dön |
|
|
mustafa.avci
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2006 Saat 18:29 |
|
Çok teşekkür ediyorum degerli arkadaşlar. Timurk verdigin bilgiler için ayrıca teşekkür ediyorum.
|
|
|
|
Yukarı Dön ![]() |
|
|
hashüs
Forum Üyesi
Kayıt Tarihi: 24 Haziran 2006 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim Dışı Meslek: Öğrenci |
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2006 Saat 18:35 |
|
Bende yaklaşık 6 aydır ekol15 kullanıyorum. biraz fazla ses çıkartması ve beni gece uyutmaması dışında bi sorun yaşamadım. Hortumlarını dikkatlice yerine yerleştirdikten sonra hiç bir sorun çıkacağını sanmıyorum
iyi günler... |
|
|
Hasan H. Erdoğan
|
|
Yukarı Dön |
|
| Favorilerimden Çıkar | Sayfa 5 Sonraki >> |
| Akvaryum.com Makaleler |
|
Scatophagus argus – Ne kadar uzun süre bakabildiniz? Yazan: W. Hering Çeviren: Serkan Aydın Bu balıkları senelerdir hiç bir sorun yaşamadan yetiştiren şanslı küçük ... Devamı için tıklayınız... |
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|