Su Piresi Hakkında


tamer07Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 204
tamer07Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 04:29

Merhaba Sevgili Akvaryum Com Üyeleri;

Bu forumu; 2009 mart ayında üç adet japon balığımı nasıl üretirim, araştırması yapmak için ziyaret etmiştim.Fakat o kadar güzel bilgiler edindim ki,benim bu denizde yüzmeme sebeb oldu.Big%20smile

Ve amacım; doğal ortamlarını aratmayacak şekilde balık beslemek istiyordum.Yaptığım araştırmalar sonucunda en uygun canlı yemin;Su piresi olduguna karar verdim.İlk önce balık almadan Pire edindim.Sevgili Süleyman kardeşim bana bir üretimhaneden bir miktar pire verdi.Ve o pireleri beslemeyi başardım.Sonra resimlerde gördüğünüz balıklarım oluştu.Su piresinin sayesinde evimde 28 akvaryum oldu.Bu da yetmedi üretimhanem oldu.Her şey 11 ahli (9D-2E)ile başladı.Sonra Stutguardin(1E-1D),Elangatus Mapanga yavrudan alınıp,ve fotolardaki balıklar hepsi de su piresi ile beslendi.

Ahliden başlamam gerekirse kısa olarak anlatayım.Mart 23 de ilk ahli kolonimi tanka koydum.7 ayda tam 700 damızlık ahlim oldu hatta onlardan da yavru aldımBig%20smile.Nasıl mı?Ahlilere sürekli su piresi yedirdim.Balıklar ağzına yumurta aldıklarında gelecek yavrular için bir tank hazırladım.Ve o tanka su piresini aşıladım.Balıklar kusturuldu 7 inci günde,egg thumbera alındı,sonra kese attılar,yüzmeye başladıgında artemia verilmeye başlandı.15 gün de artemia ile  besledim yavruları.Artık biraz boylanmış oldular,Pireler ile buluşma vakti:),Artemia yemekten cıkmış yavrularımı daha önceden pire aşıladıgım tanka direk koydum.Orada da 1 ay sonra pirelerden eser kalmıyor tabi orada oluşan pire miktarı baya fazla oluyor küçük pire,yavru pire büyük pire, hepsi de zaten canlı yem artemia kovalayıp büyüyen yavruların yemeği oluyorlar.Yaklaşık 1,5 ayda bizim yavrularımız 1,5-2 cm oluyorlar.Tabi ki de kuru yem de veriyorum bu süreç içerisinde.Kısaca özetlemek gerekirse,aşagıda fotografını gördüğünüz malawileri bu yöntem ile çoğalttım hızlı büyütüp yavrular aldım.Bunu da sizle paylaşmak istedim.Şu an diskus beslemeye başladım.Ve Pirelerim 9-10 aydır soyunu hızla çoğaltmaktalar.2 üretimhanem oldu.Allah sonumuzu hayır etsin.

Tüm arkadaşlarımın faydalanması dileğiyle.

Şimdi de pirelerden bahsetmek istiyorum.

Su Pireleri ne şartlarda yaşar?

Su Pireleri 15 dereceden 34 dereceye kadar yaşıyor arkadaşlar.Belki 15 den aşağıda da yaşıyor fakat üreme kısmen azalıyor,hatta duruyor kış yumurtalarını,yazın çıkması için döküp sonra da ölüyorlar.O suyu hiç oynamassanız yazın o sudan tekrar çıkacaklardır:)

İdeal ve çok memnun olacağınız pire varyetesi=tank,ısıtıcı,az çıkacak şekilde hava,klorsuz su,ve mümkünse yosunlu ortam;hatta mümkünse değil ışık ile yosun oluşumu olsa çok iyi olur.Benim tavsiyem ise-Su mercimeği ve sakal yosunu pire tankının olmassa olmazları.


Su pireleri ne ile beslenir?

Su pirelerinin dogada bitkiler ile beslendiğini araştırmalarımdan ögrendim.Yeşil su(alg mikro tek hücreli bitkiler)Aşagıda benim de yazın oluşturabildiğim yeşil suyu fotoda görürsünüz.Onlar dogal yiyecekleri pirelerin.Fakat ben de ilk önce pakmaya mantar çorbası vererek başladım.Malesef bu yüzden 2-3 tank kaybettiğim oldu.Yemi çok hassas ayarlamanız gerekiyor bunu yapacaksanız bir de bunun balıklara ne kadar faydası vardır o da tartışılır.Mantar çorbası ve pakmaya balıklara ne verir?

Bence hiç bir şey ....Su pireleri sudaki elementleri sindirerek enzimleyerek bünyesine alır,sindirir.Bunu ögrendiğikten sonra ben ilk iki ayın sonunda yaz da gelince yeşil su da oluşturmuştum.Yeşil su ile beslemeye başladım ve o aralar çok mutluydu Su pirelerim.Muazzam verim aldım.Ama tekrar kış geldi yeşil suyu muhafaza edemedim.Onun yerine dünyadaki protein değeri en yüksek olan element sprulina denedim.O da çok iyi geldi pirelerime.Ve artık başka yem kullanmıyorum.Bir de haftada bir bemiks ile vitamin de veriyorum su pirelerine.Balıklarımda vitaminli su piresi yemiş oluyor.


Ömrü ne kadardır?Balıklara nasıl takdim edilir?

Su pireleri benim kendi kanaatim 45-50 gün yaşıyorlar.Araştırmalarım sonucu her pire 1 haftada erişkin olup,yavru vermeye başlıyor ve ortalama günde 21 adet yavruluyor her pire.

Balıklara hortum ile suyu çekiyorum elekten süzüyorum.Eleğin üzerinde kalan pireleri balıklara aşağıya dökülen ve elekten geçen pireleri tekrar pire tankıma alıyorum çünkü gençler daha yavru verecek.Büyük pireler ise zaten ömürleri kısa oldugundan balıklara yem olarak faydalı olmuş oluyorlar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Benim çok faydasını gördüğüm Su pirelerinin faydalarını anlatmaya çalıştım.Sizlerle paylaşmak istedim.Arkadaşlar bu sitede pire satış ilanım var.Sakın yanlış anlaşılmasın.Amacım pire satmak için bu makaleyi hazırlamak değil.Faydalarını anlatmak.Son derece faydalı olan bu canlıdan faydalanmanızı saglayabilirsem ne mutlu bana.10 aydır sürekli su piresi ile ilgili makaleler okuyorum.Araştırıyorum ve sizlerle paylaşmak mutlu eder beni.Buradan Beni pireler ile yakından görüşmemi saglayan harun arkadaşımıza teşekkürlerimi borç bilirim.mikroskop ile pireleri araştıran ve pire kolleksiyonu olan son derece iyi yurt dışından getirttiği mikroskobu ile bana hem pireleri hem de tek hücreli bitkileri yani pirelerin yiyeceklerini gösterdi.Ona teşekkürler.

Lepistesten discusa kadar ve çeşitli fotolarda gördüğünüz balıkların hepsi de Su pirelerinden yediler.Ve üremelerinin arttıgı benim akvaryum sayımın 28 olmasından bellidir.Herkese tavsiye ederim.

Arkadaşlar su piresi ile ilgili bir dip not daha söylemek istiyorum.Duydum ki at gübresi pirelerin hızlı çogalmasını saglıyormuş.Bunu su ürünlerinin bir araştırması sonucunda da okumuştum.Su pireleri at gübresi falan yemezler.Kaldı ki at gübresi ile çok fazla su piresi edinilecek diye balıklarımızın hayatını riske atamayız gözümüzden sakındığımız balıklarımızı.Eğer dogru şekilde beslenirse dış etkenlerden uzak ve saglıklı oldugunu düşündüğünüz su pirelerini balıklarınıza verirseniz sonucunu siz de görürsünüz kısa sürede akvaryum sayınız artacaktır.Big%20smile

Pireyi nereden edinirseniz edinin aklınıza takılan bir soru oldugunda yanıtlayabildiğim ölçüde yardımcı olurum.Herkese saglıklı balıklar dilerim.Ayrıca bu portalda bu bilgileri paylaşmamızı saglayan değerli akvaryum com yetkililerine teşekkürü borç bilirim.


Saygılar Sevgiler.






Daphnia, suda yaşayan,pire gibi zıplayan su omurgasızlarını içeren cins. Akvaryum balıklarının beslenmesinde kullanılır. Eklem bacaklılar şubesine ait bu hayvanların boyutları 0.2 ile 5 mm arasında değişir. Uygun sıcaklıktaki (15-22 derece) su birikintilerinde, nehir kenarlarında, tatlı su ve göllerde, bataklıklarda yaşar. Bahar aylarında partenogenez olayı ile ürerler ve bu üreme, yaz sonuna kadar devam eder.

Akvaryumcular tarafından canlı yem olarak kullanılırlar. Tatlı su balıklarının dışında çeşitli böcekler tarafından tüketilirler. Laboratuvarlarda yapılan deneylerde deney hayvanı olarak kullanılmaktadır.  Dynamic energy budget teorisinin bulunmasında da bu canlılar rol oynamıştır. Ayrıca akvaryum ve su tanklarının yosunlardan arındırılması işleminde de kullanılırlar.

Alem : Animalia (Hayvanlar)

Şube : Arthropoda (Eklem Bacaklılar)

Alt Şube : Crustacea ( Kabuklular)

Sınıf : Branchiopoda (Dallı Bacaklılar)

Takım : Cladacera (Su Pireleri)

Familya : Daphniidae

Cins : Daphnia (Vikipedi Ansiklopedi den alıntıdır.)







































tamer072010-02-07 07:17:04

Beğenenler: [T]203789,iad70[/T]
Teşekkür Edenler: [T]203789,iad70[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

deamodÇevrim Dışı

Kayıt: 20/01/2010
İl: Ankara
Mesaj: 390
deamodÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 08:20
Tamer abi bide şu yeşil suyu nasıl yaptığını söylermisin:) Kaleriferin üstüne koyduğumda sanırsam istenilen ortamı sağlamış olurum.

+1: [T]222579,pizzaci[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamer07Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 204
tamer07Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 15:43
[QUOTE=deamod]Tamer abi bide şu yeşil suyu nasıl yaptığını söylermisin:) Kaleriferin üstüne koyduğumda sanırsam istenilen ortamı sağlamış olurum.[/QUOTE]

Ben bir şey yapmadım,balkondaki akvaryumda kendiliğinden oldu.Yazın yüksek ısı ve ışık sanırım.
tamer072010-02-09 08:41:37

Beğenenler: [T]188617,Murat_trn34[/T]
Teşekkür Edenler: [T]173786,frontoza35[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hasan27_1982Çevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 55
hasan27_1982Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 14:42

Selam tamer bey ben kültür edindim ve boş bir akvaryuma attım suyunu kendi akvaryumlarımdan önceden ekledim yaşıyorlar şuan evim kaloröferli yem olarakta maya eritip attım yaşamlarını devam ettirmeleri için uygunmudur ayrıca pirelerin bu şekilde beslenip çogalmaları balıklara faydası olmazmı son olarak balıklara verecegimiz zaman mayalı su balıklara zarar verirmi verirse sizin yaptıgınız gibi süzüptemi vermeliyim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamer07Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 204
tamer07Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2010 16:08
[QUOTE=hasan27_1982]

Selam tamer bey ben kültür edindim ve boş bir akvaryuma attım suyunu kendi akvaryumlarımdan önceden ekledim yaşıyorlar şuan evim kaloröferli yem olarakta maya eritip attım yaşamlarını devam ettirmeleri için uygunmudur ayrıca pirelerin bu şekilde beslenip çogalmaları balıklara faydası olmazmı son olarak balıklara verecegimiz zaman mayalı su balıklara zarar verirmi verirse sizin yaptıgınız gibi süzüptemi vermeliyim.

[/QUOTE]
Hayırlı olsun,Hasan Bey;
 
Pirelerinize az hava verin.Isı da 24 olması tercih sebebidir.Işık olması yosunlaştırmayı arttırır.Bu da pireleriniz için iyidir.Yem olarak ben hem kendim hem de pire besleyenlere tavsiyem kuru maya (İki çay kaşığı) ile sprulinayı (Bir tablet Sera Sprulina veya egert (Ege üniversitesinin ürettiği eczanelerde satılan))yarım çay bardağında ve ılık suda karıştırıp, o karışımı folio ile agzını kapatıp dolapta saklayıp, 1 hafta kullanabilirsiniz.İlk etapta,yaptığınız karışımı günde iki çay kaşığı olarak verin, eğer suyunuz çok çabuk berraklaşıyorsa o zaman pireleriniz yemi yemiştir demek.O yem verme dozunu bir süre sonra ayarlarsınız.Asla fazla yem maya v.s atmayın.Ayrıca 15 günde bir bemiks vitamin ampülü ilave edin o karışıma.Bu sayede pireleriniz,dünyadaki bitkisel proteini içinde en yüksek miktarda barındıran sprulina ile beslenecek; buna ek olarak bemiks ile b vitamin grubunu da bünyesinde barındıracak.Balıklarınıza bu pireleri verdiğinizde de verdiğiniz kaliteli yem, yüksek düzeyde etki yapacak.Hem damızlıklarda üremeyi tetikleyecek,hem de yavruların moralini yüksek tutup yem kovalayan sevimli yavrularınız olacak.Balıklara verirken suyu ile vermeyiniz mutlaka süzünüz.Yoksa türünü devam ettiremez.Süzmeden direk verdiğinizde küçük pireleri de vermiş olursunuz.Ben büyük pirelerin balıklara verilmesinden yanayım.Zaten 35-45 gün ömrü olan bu hayvandan azami yararlanmak için küçük pireleri vermeyin.Onlar da nitekim 1 haftada erişkin olup, yavru vermeye başlıyorlar.Büyük pireyi verin diyorum; çünkü zaten artık ömrünü ya yarılamış veya bitirmek üzre.O açıdan balıklarımıza da faydalı oluyorlar.
 
Ben, sanırım dilim döndüğünce mantığını anlattım.Herhangibir anlamadığınız sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.
 
Saglıklı balıklar.
tamer072010-03-30 16:14:21

Beğenenler: [T]203789,iad70[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m_kuzeyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2010
İl: Manisa
Mesaj: 15
m_kuzeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2010 02:24
Merhaba tamer bey. Ben su pirelerinin üremeye katkısı konusunu merak ediyorum. Gerçekten olumlu etkisi var mı? Benim yunuslarım var(4d, 2e ; yaklaşık 13-14 cm. büyüklüğündeler) yetişkin ve yavru alınmış olarak aldım. Ancak akvaryumumda yaklaşık 4 aydır yalnızca yem yiyorlar. Bense yavruların büyüdüğünü izlemek istiyorum. Su pirelerinin bana yardımı olur mu? Ayrıca su piresi üretmek zorunda mıyım? Dışardan temin ederek balıklarıma versem olur mu? teşekkürler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

biriÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 371
biriÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2010 12:36
[QUOTE=de_souza]Merhaba tamer bey. Ben su pirelerinin üremeye katkısı konusunu merak ediyorum. Gerçekten olumlu etkisi var mı? Benim yunuslarım var(4d, 2e ; yaklaşık 13-14 cm. büyüklüğündeler) yetişkin ve yavru alınmış olarak aldım. Ancak akvaryumumda yaklaşık 4 aydır yalnızca yem yiyorlar. Bense yavruların büyüdüğünü izlemek istiyorum. Su pirelerinin bana yardımı olur mu? Ayrıca su piresi üretmek zorunda mıyım? Dışardan temin ederek balıklarıma versem olur mu? teşekkürler...[/QUOTE]sormuş.

Aynı soruyu ben de sormayı düşündüm, ama Emrah Bey çoktan sormuş  soracaklarımı.
biri2010-04-24 12:39:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m_kuzeyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2010
İl: Manisa
Mesaj: 15
m_kuzeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 00:35
Ama hala yanıt alamadım :)
Bir de yunusların üremesi için ne gibi önerileriniz var?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamer07Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 204
tamer07Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 02:20
[QUOTE=de_souza]Merhaba tamer bey. Ben su pirelerinin üremeye katkısı konusunu merak ediyorum. Gerçekten olumlu etkisi var mı? Benim yunuslarım var(4d, 2e ; yaklaşık 13-14 cm. büyüklüğündeler) yetişkin ve yavru alınmış olarak aldım. Ancak akvaryumumda yaklaşık 4 aydır yalnızca yem yiyorlar. Bense yavruların büyüdüğünü izlemek istiyorum. Su pirelerinin bana yardımı olur mu? Ayrıca su piresi üretmek zorunda mıyım? Dışardan temin ederek balıklarıma versem olur mu? teşekkürler...[/QUOTE]
 
Geç farkettiğim için özür,Su pireleri üremede çok etkili oldugunu bizzat gözlemledim.İçeriğinde afrodizyak oldugunu duydum.Balık viagrası diyenler de var.O kadarını bilemem ama gerçekten damızlık balıklarınızı üremeye teşvik ettiği kesin.Benim akvaryum sayım pireler sayesinde kısa zamanda çoğaldı gitti.Hatta şimdi üretimhanem oldu:)).Su piresi üretmek tamamen size kalmış.
Dışarıdan temin ederken dikkat edilmesi gereken unsurlar var.Onlara dikkat ettiğinizde;pireler balıklarınıza fayda sağlar inancındayım.
 
 
tamer072010-04-25 02:47:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m_kuzeyÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2010
İl: Manisa
Mesaj: 15
m_kuzeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 02:28
Yunus üretimi hakkında ne gibi tavsiyeleriniz var?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamer07Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 204
tamer07Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 02:53
Yunus üretimi hakkında, forumda çok geniş, bilgi edinebileceğiniz konular mevcut.Benim ekleyeceğim bir şey yok yunuslarla ilgili,ustalarımız bu konu hakkında size yardımcı olacaklardır.Gereken şartları sağladığınızda yunus balıkları, sizi yeni yavruları ile memnun edecek,seyir zevkinizin artmasını saglayacaktır.Su piresi hakkında bilgi edinmek isterseniz yukarıda genişce anlattım.Ayrıca sormak istediğiniz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
 
Saglıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

shark21Çevrim Dışı

Kayıt: 12/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 164
shark21Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Nisan 2010 10:57
[QUOTE=tamer07]Yunus üretimi hakkında, forumda çok geniş, bilgi edinebileceğiniz konular mevcut.Benim ekleyeceğim bir şey yok yunuslarla ilgili,ustalarımız bu konu hakkında size yardımcı olacaklardır.Gereken şartları sağladığınızda yunus balıkları, sizi yeni yavruları ile memnun edecek,seyir zevkinizin artmasını saglayacaktır.Su piresi hakkında bilgi edinmek isterseniz yukarıda genişce anlattım.Ayrıca sormak istediğiniz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
 
Saglıklı balıklar.
[/QUOTE]
 
Tamer Bey merhabalar bir süre önce sizden aldığım su pireleri şu anda 10 litrelik damacadan bozma tankımda duruyorlar. İlk elime ulaştıklarında önemli bir kısmının öldüğünü farkettim.Ha gayret deyip üretmeye çalıştım.
 
herhangi bir ısıtıcı havalandırma yok. Pirelere bezelye ezmesi ve haşlanmış ıspanak suyunu verdim 3 gün sonra inanılmaz sayıda yavru gördüm.Yavru balık yemi ile besliyorum genelde.Spirulina temin etme şansım olmadı.Evde olduğum zamanlarda balkonda güneş görünce hemen getirip damacanayı önüne koyuyorum. arada dipte biriken tortuları alıp akvaryumun dibinden çektiğim suyu ekliyorum.
 
Süzme işlemini nasıl bir aygıt ile yapıyorsunuz? Bu konuda yardımcı olur musunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tamer07Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 11/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 204
tamer07Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2010 04:25
[QUOTE=shark21][QUOTE=tamer07]Yunus üretimi hakkında, forumda çok geniş, bilgi edinebileceğiniz konular mevcut.Benim ekleyeceğim bir şey yok yunuslarla ilgili,ustalarımız bu konu hakkında size yardımcı olacaklardır.Gereken şartları sağladığınızda yunus balıkları, sizi yeni yavruları ile memnun edecek,seyir zevkinizin artmasını saglayacaktır.Su piresi hakkında bilgi edinmek isterseniz yukarıda genişce anlattım.Ayrıca sormak istediğiniz varsa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
 
Saglıklı balıklar.
[/QUOTE]
 
Tamer Bey merhabalar bir süre önce sizden aldığım su pireleri şu anda 10 litrelik damacadan bozma tankımda duruyorlar. İlk elime ulaştıklarında önemli bir kısmının öldüğünü farkettim.Ha gayret deyip üretmeye çalıştım.
 
herhangi bir ısıtıcı havalandırma yok. Pirelere bezelye ezmesi ve haşlanmış ıspanak suyunu verdim 3 gün sonra inanılmaz sayıda yavru gördüm.Yavru balık yemi ile besliyorum genelde.Spirulina temin etme şansım olmadı.Evde olduğum zamanlarda balkonda güneş görünce hemen getirip damacanayı önüne koyuyorum. arada dipte biriken tortuları alıp akvaryumun dibinden çektiğim suyu ekliyorum.
 
Süzme işlemini nasıl bir aygıt ile yapıyorsunuz? Bu konuda yardımcı olur musunuz?
[/QUOTE]
 
 
Selamlar;
 
 
Damacanadan bozma tankınızı biraz yüksekçe bir yere koyunuz.Sonra içine bildiğiniz akvaryum hortumunu bırakınız, suyu biraz ağzınız ile çekip,aşağıda bir kovaya akıtınız.Kovaya su akarken bir de süzgeç koyunuz suyun kovaya döküldüğü yere.Süzgeç yetişkin pirelerin geçemeyeceği,küçük pirelerin ise geçebileceği şekilde olsun.Böylelikle genç pireleriniz aşağıdaki kovaya dökülecek,ve o kovadaki suyu huni,v.s ile tekrar damacananıza koyacaksınız,ömrü azalmış pireler ise,balıklara yem olarak doğal döngüye fayda sağlamış olaacak.Bu şekilde damacananızdan pireleri çekebilirsiniz sanıyorum.Eger ağzı dar olmasaydı kepçe ile de alabilirdiniz.
 
Yem konusuna gelince.Pireler diğer tatlı su canlıları gibi çoğu şey ile beslenebilirler.Lakin Su pireleri doğada yeşil su, tek hücreli bitkiler ile beslenirler.Yani yosun yerler.Ben şahsen edindiğim tecrübelerime dayanarak:En mükemmel yemin sprulina olduğuna kanaat getirdim ve pirelerime sadece saf % 100 sprulina veriyorum.Haftada bir de bemiks vitamin ampülü kullanıyorum.Böylelikle bendeki su pireleri dünyadaki bitkisel proteini bünyesinde barındıran en zengin yosunu yiyerek ve b grubu vitaminlerini de bünyesine alarak balıklarıma maksimum fayda sağlıyorlar.Bu benim uyguladıgım teknik.
 
Su pirelerine sebze,mantar çorbası,havuç, v.s yemleri yedirirseniz,sadece pirede bulunan değerleri balıklarınıza vermiş olursunuz.Su pireleri suyu enzimleyerek sudaki ve yediği şeyleri bünyesine alırlar,pireyi yiyen balıkta da o etki görülür.Bilmem anlatabildim mi?
 
Size pire göndermişim.Faydalı olabildimse hobi adına ne mutlu bana.
 
Sağlıklı balıklar dilerim.
tamer072010-04-27 04:25:31

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbaharÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 63
batuhanbaharÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Nisan 2010 11:24
Su pirelerini nerden temin edebiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir