145 x 60 x 70h 570 litrelik akvaryumumda ne beslemeliyim


umutvecanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 598
umutvecanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 18:40
Her balık kendi içinde güzeldir.Ama birçok kişi şu diyeceğime katılacaktır mutlaka 570 litre gibi değerli bi hacimde akvaryumcuların satmaya bile uğraşmadığı çabuk üreyen midas gibi bir tür bu akvaryumda hafif kalır.Ben böyle düşünüyorum.Bence görsellik,dinamizm ve aşkık olunucak balık türü.....................tur.Boşluğu ben doldurayım bana göre tropheustur.Yinede sizin zevkinize kalmış bi olaydır.Sağlıklı Balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FahrenheitÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2008
İl: Adana
Mesaj: 120
FahrenheitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 11:08
Uzun bir ara özel nedenlerden dolayı buraya yazamadım kusura bakmayın. Fikirleri ve bilgileriyle yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Buradaki fikirleri de gözönünde tutarak geldiğim son nokta şöyle oldu; ramirezi, melek, kardinal neon ve lepistes karması. Akvaryumun resmini en kısa zamanda sizlerle paylaşmayı çok istiyorum. Üç adet büyük boy (40 cm. yukarı) mangove kökü ve 3 adet anubias bitki koydum. Midye kırığı altına bir tabaka da lav kırığı ekledim (bitki için). Akvaryumumda  Tetra 1200 dış ve EHEIM 2252 iç filtre bulunuyor. Bu saydığım balıklardan bir çoğu ilk kurulumdan 1 ay içinde öldüler ama geri kalanlar şu an çok sağlıklı ve iştahlılar, sanıyorum su biyolojisi oturmadığı için kayıplar yaşadım.
Sonuç olarak vardığım karar şöyle oldu: Baskın grup olarak Ramirazi beslemeye karar verdim. hatta bü türden en kısa zamanda yavru alma niyetim bile  var -kısmet olursa-. Sayıyı en fazla 8 tutmayı düşünüyorum. Kardinal neon 10 - 15 kadar yeterli olur sanırım. Melek için tedirginim. ileride olabilecek yavruları yaşatmaz diye düşünüyorum o yüzden de belki bu listeden meleği çıkartıp yerine -görsellik için- bir çift diskus koyabilirim. Lepistesleri de annem çok beğendiği için listeye aldım ben fazla ilgi duymuyorum. Çok yavru vereceği için belkide böyle bir biyotopa bir şekilde katkısı olur diye düşünüyorum.

Her 15 günde bir dip çekimi ve iç-dış filtre temizliği yapıyorum. (Filtreleri, akvaryumdan kovaya aldığım suyla yıkıyorum). Yem olarak da, kurutulmuş küp kan kurdu (günde 1 sefer), granül yem ve pul yem veriyorum. (yemleri, kutulu ve markalı tercih ediyorum)

Bütün arkadaşlarıma iyi günler, sağlıklı balıklar dilerim.

-----------------------------
Edit: imla
MOBIUS2011-08-26 09:02:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir