160x65x65 tanka ne önerirsiniz ve ne kadar fiyata patlar?


SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4644
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 17:56
 Öyle bir tankı sump sistemli yapmanızı öneririm. Bitkili düşünülüyorsa sump idealdir lakin hortumdur,çıkış borusudur,ısıtıcıdır onu sakla bunu sakla uğraşmaz ve iyi bir filterizasyon elde etmiş olursunuz.
 Fiyat olarak kesin bir şeyler söylemekten ziyade Ticari İlanlar bölümünde akvaryum üretimi yapan profesyonel kişiler mevcut ordan feyz alabilirsiniz.
 Işıklandırma olarak seçenek t-5 yada metal halide olacaktır. T-5 için minimum 6 adet işinizi görür. Elektrik sarfiyatınız bitkili tankta maalesef yüksek olacaktır.
 Discus içinse sistem/akvaryum tam oturmadan balık eklemesi uygun olmayacaktır. Co2 böyle boyutta bir akvaryum için heleki high tech diye tabir edilecekse şarttır. Bitki seçimi dikimi kumu gübresi ilaveten alınması gerekli malzemelerdir.

Güzel bir yola çıkmışsınız; forum okuyun özellikle bitki forumlarını..Sitemizde mevcut..

Kolay gelsin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mahmut karataşÇevrim Dışı

Kayıt: 15/10/2010
İl: Konya
Mesaj: 49
mahmut karataşÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 18:24
Arkadaşım çok karamsar olmaya gerek yok bunların hepsi zaten bir kaç günde olacak işler deyil co2 sistemini daha ileride düşünebilirsin bitki seçimini yaparken co2 ihtiyacı olmayan bitkilerden seçebilirsin her malzemenin bir alternatifi vardır fiyatı ucuz olupta kullanışlı olan malzemelerde var biraz araştırmayla akvaryumu daha ucuza maal edebilirsin mesela kum hagen veya aguaclay yerine dere kumu olabilir veya bunları biraz biraz karıştırabilirsin normal kum kalınlığı bence 8 ila 12 santim yeterli kum altına torf veya gübre koymasanda olur koyarsan daha iyi olur yalnız ışıklandırman çok önemli iyi bir ışıklandırma bitkiler için gereklidir  gübre konusuna gelince sıvı gübreyi eksik etme balık konusuna gelince diskus ilk başlarda seni biraz üzebilir bence ilk başlarda düzen oturuncaya kadar melek tetra neon gibi türleri koyabilirsin hem maliyet bayağı bi düşer şimdiden başarılar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FerhatKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 791
FerhatKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 22:51
Süleyman bey haklısınız.Bu konuda bir ticari üye ile konuşsam daha ii olur.Büyük boy  dediğiniz tüpünde heralde fiyatı biraz uçuk olması gerekiyor.En iyisi yavaş yavaş.Mahmut beyinde dediği gibi yavaş yavaş.Hepsi birden olursa diskus tüp akvaryum bol bitki mobilya çok pahalıya patlar.Yavaş yavaş dediğiniz gibi kursam çok daha iyi olur.Mahmut bey dediğiniz gibi il neon,melek,iyi kalitede balıklarla başlasam daha iyi olur.Tankıda yavaş yavaş bitkilendiririm.Tankı kurduktan 6 7 ay sonra artık diskuslarıma geçerim inşallah.Birde tankı boyutlarını biraz daha küçültebilirim.Çünkü 12 mm cam kullanılacakmış.Oda baya bi fark yapıyor.Ayrıca dediğiniz gibi çok karamsar bakmamak gerekiyor.Bazı arkadaşlar hiç olumlu birşey yazmıyor.Az da olsa hevesimin kaçmasına sebep oldu.Olmadı bitkili kuramasamda tankı büyütüm tropeus da bakabilirim.Birde kendi evimizi kiraya verip daha büyük bir eve geçicez kiraya geçcez.Akvaryumu kurduktan sonra 4 5 sonra çıksak o büyüklükteki tankın taşınması canlıların taşınmasındada sorunlar olabilir dimi 4 5 sene oturucamız için acaba bu büyüklükteki tankı kursammı diyede tereddütlerim var ama hayırlısı ne diyelim :).Yaza kadarda nasıl beklicemi bilemiyorum:).Şimdiden herşeyi düşündüm.Çok heyecanlıyım :)ferhat öztoprak2011-01-17 22:58:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir