2. el akvaryumda temizlik


250ltÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 9
250ltÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 13:07
Herkese iyi pazarlar. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Yaklaşık bir hafta önce arkadaşım eşyalı yeni bir ev aldı ve içindeki mobilyalı yaklaşık 250 litrelik (yaklaşık diyorum çünkü akvaryum üçgen şeklinde) akvaryumu bakamayacağından dolayı bana hediye etti. İçinde malawi chiclidleri beslemeyi düşünüyorum fakat takıldığım bir kaç nokta var.Akvaryum aldığımda çok kirliydi maalesef önceki sahibi tüm malzemeyi alıp içindeki balıkları ölüme terkedip gitmiş. Akvaryumun içinde üzerinde hiç et bulunmayan çok sayıda kılçık ile karşılaştımAglama . Bu yüzden içindeki kumuve palstik bitkileri direk attım.
1-Akvaryumu iyice temizlemeden balık koymak istemiyorum çünkü akvaryum ilk geldiğinde çok ağır bir çürük kokusu vardı, temizlikte ne kullanabilirim ve temizledikten sonra kimyasal kalıntılarından kurtulmak için ne yapabilirim?
2-Strafordan bir arka fon yapmayı düşünüyorum bunu yaptıktan sonra hacim yaklaşık 235lt ye düşecek 235 lt'de ne kadar chiclid besleyebilirm?
3-Ahşap bir taç mevcut fakat eski sahibinin buhar camları kırık olduğu için bazı yerlerinde beyaz küf yapmış bunları kazıdım fakat bir daha bu şekilde küf oluşmaması için buhar camı yeterli olurmu yoksa ahşabın verniksiz kenarlarına vernik çekmelimiyim veya ince bir kat silikon yeterli olur mu ?
Yardımlarınız için teşekkürler. Umarım başlık doğru yerdedir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nakışÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Ankara
Mesaj: 184
nakışÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2009 13:27
Burak Bey öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun.Her ne kadar malawi chiclidleri için üçgen akvaryum tavsiye edilmese de oranı (erkek-dişi oranı) doğru tutarsanız beslenebilir. 
 
1-Kişisel fikrim temizlik için kimyasallar yerine kaya tuzu ve hazır satılan dezenfektanları kullanmanız,
 
2-Bu link işinizi görecektir :  http://www.akvaryum.com/hesap.asp
 
3-Buhar camı yeterli olacaktır, eğer yine küf oluşmasını istemiyorsanız ara sıra ahşabı silebilirsiniz.Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2009 02:33
Permasol kullanın, bir gün beklettikten sonra suyu boşaltın, permasolü temizlemenize gerek yok suyu tamamiyle boşaltıp az bir su tutursınız, ancak permasolden önce kaba temizliğini yapın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir