ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bitkici1
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
52
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2009 14:32
Son Ziyaret:
05 Mart 2024 03:33
Toplam Mesaj:
956 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Eren
Doğum Tarihi:
23 Ekim 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Ne Oldugunu Bilen Var Mı
Hydra balığa zarar veremez, ölüm sebebi başka olabilir. Bitkiyi çıkarmayın. Biraz durulayıp, bitkiye zarar vermeden hafif ovalayın.
Panda Copcu Turunde Surekli Sorun Yaşıyorum...
Merhabalar.

Bıyık kaybının tek sakıncası balıkların aç kalma ihtimalleri. Enfeksiyon kapıp hasta olmaları çok düşük ihtimal. Benim düşüncem, balıklarınız yeteri kadar beslenemiyor, zamanla güçsüz düşüp ölüyorlar. Aslında bıyıklarının olmamasıda çok önemli değil. Daha büyük iki sorun, arkadaşlarında belirttiği gibi pandalara kalacak son yemler de büyük aralıklardan ulaşamayacakları yerlere gidiyor. Bir diğer sorun ise yine arkaďaşların bahsettiği balık sayısının az olması. Bugüne kadar, bronz, albino bronz, komando, syerbai, leopar, acruatis, haydut ve delfax besledim. Similis, black ve napoensis i ise fazlasıyla gözlemledim. Açık ara içlerinde insandan en az ürken, en rahat olanı pandalar diyebilirim. Ancak, 6 senedir, hiç 20 adetin altında beslemedim. Eğer sayıyı çoğaltmazsanız, karidesler bile önlerindeki yemi almaya devam edebilir. Tabi bu her panda için geçerli değil, ama sizin tankta, bu sorunu yaşıyorsunuz bence. Bir diğer çözüm de büyük bir perti kabında biraz fazla yem verin. Artarsa sonra çıkarırsınız.
Pleksi Silikon İle Yapışır Mı?
[QUOTE=Kınayu]

Merhaba ,
Pleksiglas Silikon ile zımparaya yapsanız da birleşme noktalarına tutmaz çok az bir kuvvet uygulama ile sökülür . Pleksiglas Kloroform ma çok ince yine yapıştırılmak istenilen Pleksiglas ın ince tozunda talaşın katılarak çok az katı kıvama getirilerek yapıştırılır . Kloroform normalde çok sıvı olduğundan direk Kloroform sürülerek yapıştırılır sa uzunca süre tutmak bir şekilde işkence tarzı bir şeyle sıkıştırmak gerekir içerisine katılan Pleksiglas tozu ince talaşı bu süreyi azaltır düşürür ve yapıştırmaya kolaylık sağlar .
Kloroform Anestezik özelliği olduğundan kapalı alanda yakın noktalardan uzunca süre koklanma,ması gerekir bol havalandırılan bir yerde yapılması uygun olur . [/QUOTE]

Ben iki sene led tabela işi yaptım, kloroform kullandım. Malzemeyi az çok biliyorum. Akvaryumun epeyce büyük bir hacmi vardı. Yani talaş bile yapılsa tutmayabilir gibi geliyor bana. Ben önce o akvaryumu alçaltıp uzun süre bitki akvaryumu kullandım. Sonrasında tabandaki tabaka lazım olur diye söktüm. Aradan baya zaman geçti, tereddüte düştüm. Ama silikon olduğunu hatırlıyorum ve maket bıçağı ile ayırdım. Kloroform olsaydı, hele talaşla, ayıramazdım.
Pleksi Silikon İle Yapışır Mı?
On sene kadar önce bir akvaryumcunun önünden almıştım. Büyük ihtimal samp olarak yapılmıştı. Bu kadar kişi tutmadığı söyleyince aklıma şu geldi, belki silikonla birleşecek yerler iyi bir şekilde zımparalanmıştır. Bazı zeminler boya tutmaz. O yüzden zımpara atılır ve gayet güzel tutar. Aynı şey lehimlemede de kullanılır.
Pleksi Silikon İle Yapışır Mı?
Pleksi, silikon ile gayet güzel yapışır. Hatta iyi uygularsanız camdaki gibi su sızdırmaz.
Hobihane Kuruyorum Lepistes Hakkında Sorularım Var
Binaya bağlı duvara da mutlaka yalıtım yapın. Çünkü bina duvarlarının soğuğunu, kapattığınız duvar çekecektir. Bana sorarsanız, kapattığınız duvara bile dışarıdan ayrı bir yalıtım yapın. Çok soğuk ve ciddi kar yağan bir yerdesiniz.
Rem Algae Ve Ölümler
3-4 sene önce 130x60x60 ölçülerinde lepistes akvaryumu kurdum. En az bir sene düzensiz de olsa bu ürünü kullandım. İrili ufaklı yüzlerce canlı vardı, ben herhangi bir sorun görmedim. [EDIT]bitkici1,2019-02-13 03:21:18[/EDIT]
Çek İthalatı Nadir Türler
Killifish arıyorsanız, aquabid diye bir site vardı, büyük ihtimal duruyordur. Benim arkadaşım 6-7 sene önce onlarca tür killifish yumurtası aldı, hepsini büyüttü, bazılarından yavru aldı. Gönderilen yumurtalar, o zamanlar belirtilen türe ait oluyordu.[EDIT]bitkici1,2019-02-13 02:48:27[/EDIT]
Temper'li Akvaryum Özel İmalât
Tamperli camı masada kullanma teknikleri, bildiğim kadarı ile 3 kat tamperli cam kullanıp ortadakini patlatıyorlar.
Böyle Bir Şey Mümkün Mü?
[QUOTE=Kınayu]Selamlar sürekli aynı kandan olan türlerin bir biriyle çiftleşmesinde bu gibi durumlar yaşana biliniyor. Bu tip olaylar yaşamamak için bazen türler içerisinde çaprazlamaya gitmek gerekiyor kendi kanından olmayan aynı türlerden bularak [:(]
Canlı bu şekilde hayatını idame ettirsede baya zor bir durum. [/QUOTE]

Erhan Bey, merhaba.

Aynı kandan koloniden sürekli birbiri ile çiftleşmenin bir çok sakıncası var. Ama yapışık yavru çıkması bundan mıdır bilmiyorum. Sadece uzun zaman önce yine bu forumda paylaşılan bir fotoğrafta görmüştüm, okyanusta yaşayan bir balıkta da bu durum çekilmiş. Eğer dediğiniz sebeplerden siyam ikizi gibi bir durum çıkıyorsa da, tek etken bu değil sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.