30 Cube Nano Blackwater Bitkili Betta Akvaryum


fkopmazkayaÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 3
fkopmazkayaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2021 16:33
Aslında ben son 10 yıldır akvaryum yapmıyorum 10 yıl önceki son akvaryumum buyuk bir tanganika f0 tankıydı 350 litrelik ancak ozamanki teknoloji ile şu anki yapı bir haylı değişmiş düşün benim ozaman alman malı florasanlar vardı en iyi aydınlatma

Ancak ben kendime bir nano tank kurmak istiyorum ve bu konuya cok yabancıyım

Satıcılardan cok hobicilere danısmak istiyorum bosuna ihtiyacım olmayan malzeme veya ekipman almak yerine almam gereken malzemeleri üç aşağı beş yukarı bunlardır diyebilecek tecrubeli hobidaşların tecrubelerinden faydalanmak istedim

Sizce daha sonradan upgrade edilebilecek ekler yapılacak blackwaterden diger yapıya gecebilecek de bir sistem olsun istiyorum o yüzden yardımcı olurmusunuz


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8570
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2021 16:47
Son dediğiniz şeyi çok anlayamadım. Ama bahsettiğiniz gibi blackwater bir beta akvaryumu için tavsiyeler verebilirim.

Kısaca bir akvaryum kurmak için gerekli şeyler filtre, ısıtıcı, aydınlatma, taban malzemesi. Türden türde birşeyler ekleniyor buna.
-Beta için çok akıntı yapmayan bir filtre gerekir.
-İsıtıcı şart, ısıtıcıdan emin olmak için termometrede alabilirsiniz.
Işıklandırma olarak çok tavsiye veremeyeceğim. Hazır florasanlardan alabilirsiniz yine, power led den veya smd led den armatür yaptırabilirsiniz veya tasarruflu ampul kullanabilirsiniz. Bitki olduğu için bitkiyi yetiştirecek bir aydınlatma lazım.
-Taban kumu olarak yine beta için bitkili akvaryum iyi olacağı için bitki için uygun bir kum almanız yerinde olur. Dere kumu, lav kırığı, bazalt, hagen, aquacly vs. vs. seçenekler var.
-Bitkiden bahsediyorum. Bettaların yaşadığı ortam hafif bitkili olur genel olarak. Birkaç basit bitki ile güzel bir ortam oluşturursunuz.
-Bir de su değerleri için birkaç malzeme kullanabilirsiniz. Petshoplarda satılan mangrow veya yati kökleri, uygun ağaç dalları, yaprakları, catappa yaprağı, kızılağaç kozalağı vb. doğal malzemeler. Biliyorsunuzdur zaten, blackwater istediğinize göre. Blackwater için şart şeyler bunlar.
-Ve son olarak uygun bir diyet için çeşitli yemler. Piyasada yeterli miktarda kaliteli yem markası var. Bunlara ek olarak canlı yem de kullanmanızı kesinlikle öneririm.

Birde tavsiyem youtubeden biraz video izleyin. "betta fish tank setup", "blackwater aquarium setup", "betta nano planted tanks" tarzı aramalar yaparsanız kurulum aşamasını izleyebilirsiniz. Hangi malzemeler kullanıyorlar bakabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir