70 Litre Tetra Akvaryumu Hangi Tür ?


aylinsaniyanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/10/2020
İl: Antalya
Mesaj: 23
aylinsaniyanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2021 07:49
70 litrelik bir akvaryum kuracağım sizce hangi türler güzel olur Danio,transgenetik,neon düşünüyorum koloni halinde geziyor mu hepsi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zafer3490Çevrim Dışı

Kayıt: 20/04/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 178
zafer3490Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2021 08:49
[QUOTE=aylinsaniyan]70 litrelik bir akvaryum kuracağım sizce hangi türler güzel olur Danio,transgenetik,neon düşünüyorum koloni halinde geziyor mu hepsi ?[/QUOTE]

Merhaba, Tetra'ları seviyorsanız Ember Tetralar hoşunuza gidecektir, bir göz atın derim... Transgenetikler çizgi film karakterleri gibi çok sahte duruyorlar. O hayvanları o hale getirmek için ne yapıyorlar bilmiyorum ama doğada böyle bir şey yok. Neon'lar da izlemesi keyifli türlerdendir. Şimdiden hayırlı olsun [:)]

Teşekkür Edenler: [T]227255,aylinsaniyan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkauraÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 02/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 4240
darkauraÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2021 09:52
Başlarda hepsi sürü yapar ama 70ltde bunu uzun sürdürmüyorlar. Büyük akvaryum olacak, korkacakları daha büyük balıklar ve korunaklı yerler arasında geniş boş alanlar olacak, o zaman kalıcı sürü hareketi görebilirsiniz.

Transgenic tetralar her ne kadar doğal bir tür olmasada inanılmaz şekilde dayanıklı. Co2 patlamasından kışın soğukda atan sigortaya bendekiler çok badire atlattı hiç bir şey olmadı. Cafcaflı renkleri olan balıklar genelde çok narin oluyorlar. Keza ya çok marjinal ortamlardan geliyorlar yada tür ıslahı ile kuşaklar boyu kardeş kardeşe çiftleştirilip gen havuzlarının daraltılarak üretilmiş oluyorlar. Trangenic tetralar vahşi türden genetik modifikasyonla üretilmiş olmalarından olsa gerek bu tip zayıflıklar göstermiyorlar. Ayrıca mavi led altında harika parlıyorlar. Siyah floresan altında artık ışık saçıyorlar.

Ember tetrada güzel türdür. Oldukça dayanıklıdır. Sevdiğim türlerden. Sürü formasyonuda fena değildir.

Bu ölçüde akvayuma bulabilirseniz bir çift ramirezi yada bolivian ram de güzel gider. Tetralarla tamamlıyıcı olur. Kribensisde güzel olur ama kribler üreme zamanında çok sertleşebiliryor dikkat etmek gerek.

Teşekkür Edenler: [T]227255,aylinsaniyan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir