ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkaura
Kullanıcı Grubu:
Kıdemli Akvarist
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4538
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 08:47
Son Ziyaret:
1 saat 51 dakika önce
Toplam Mesaj:
4157 [0.92 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
39 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa KALIN
Doğum Tarihi:
08 Kasım 1978
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/101090/020220180957011.jpg[/IMG] [url=https://www.akvaryum.com/Forum/bitkili_tankda_led_kullanimi_k772480.asp]Bitkili Tanklarda Led Kullanımı[/url]

SON 10 MESAJI

Fluval 307 Yeterli Mi?
Her tankın kendi dinamiği var, burdan kesin olur olmaz bir şey diyemem, bazen en olmaz işler olabiliyor. Heleki daha kurulmamış bir tankda. Durum ordaki bitki yoğunluğuna bağlı. Büyük ihitimal sıkıntı yaratacaktır.
Fluval 307 Yeterli Mi?
Canlı yükü fazla olamazsa biolojik olarak 307 yeterli olur, bitkininde biolojik dönüşüme katıkısı olacaktır ama sirkulasyon yeterli olmayacaktır. Bitki tankında sirkulasyon çok önemlidir, normal tankda sirkulasyon sağlamak kolar ama bitki yoğun tankda suyun her köşeye ulaşıp dolaşması daha zor oluyor. Suyun sirküle olmadığı yere hem gübren mineral ulaşamıyor hemde biolojik atıklar uzaklaştırılamıyor, dolayısıyla yosunlanma oluyor.
Fluval 207 Filtremin Sorunu Ne Olabilir?
Muhtemelen hava yapıyor, contaları zamanla aşındıysa yada kapağı tam oturmadıysa aralardan hava çeker tam dediğiniz gibi anlık ses yapar su kesilir hemen geri gelir.
Yeni Hongsloi Yavrularımız.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=yocndhDrvy4[/VID]

Yavruların son hali. Kum değişimi ile gerçek renklerini gösterdiler.
Discus Akvaryumum
Maşallah [:nazar:]. Her zamanki formlarındalar.
Bitkili Tankda Led Kullanımı
[QUOTE=miskin_efendi]Merhaba Darkaura bey (isminizi bilemediğimden bu şekilde hitap ediyorum)

Öncelikle yazınızı okuduğumu söylemek istiyorum hatta konu hakkında kafamın aldığı kadar bilgi sahibi de oldum ancak bu konularla alakalı satıcı ile aramda geçen bir dialogdan kafamda oluşan sorularla alakalı desteğinizi rica edicem. Akvaryumumun boyutu 90x35x35cm

Satıcı arkadaş iki farklı fiyat verdi ve basit, yeşil, co2 istemeyen başlangıç bitkileri ile çalışacaksam bu boyuttaki bir akvaryum için 2 sıra beyaz 1 sıra grow ledin yeterli olacağını söyledi.

İleride daha karmaşık farklı renklerde bitkilerle çalışacaksam da dilersem powerledli bir sistem kurabileceğini ama bunun haliyle daha pahalı olacağını söyledi.

Malum ekonomi şartlarında sizden ricam şu satıcının bahsettiği gibi basit bitkiler için önerdiği smd sistem benim için yeterli gelir mi 2 sıra beyaz ve 1 sıra grow(ki bu kısım mavi ve kırmızı ledlerden oluşacak anladığım kadarıyla) şeklindeki dağılım homojen dağıtılmak kaydıyla benim için yeterli olur mu? Ya da smd led bir sistemde %20-25 660nm deep red, %10 royalblue mavi, %5 420-430nm uv mor, %60 biraz üzerinde 6000-7000 kelvin soguk beyaz şeklinde bir tasarım istediğimi söylesem saçmalamış olur muyum? Şimdiden çok teşekkürler.

Saygılarımla [/QUOTE]

Satıcıların sözüne güven olmaz ama bu sefer doğru söylemiş. Düşük destek CO2 siz bitkili kurulumda 2 sıra soğuk beyaza 1 sıra full spectrum iyi iş çıkarır. Yada tek başına 10bin kelvin kaliteli chipli soğukbeyazda kullanabilirsiniz. Samsung olabilir, cree yada bridgelux olabilir. Samsungu daha uygun fiyata bulursunuz sahte olmamasına dikkat edin yeter.
Bu Nedir ?
Fotodan tam belli olmuyor, hydra sanırım. Andazol işe yarar, şok ısıtmada uygulanabilir, sıcağa dayanıklı değildirler. Tankda ne canlı olduğuda önemli tabi. Tahminim büyük balık yok. Hydra sorunu karides ve yavru tanklarında çok oluyor, bunları büyümeden temizleyecek balık olmadığında aşırı proteinli yemlenme yapıldığında çok hızlı her yeri sarıyorlar. Andazol bulamazsanız bitkileri balıkları tankdan çıkarın sıcaklığı 40 dereceye yükseltin öleceklerdir. Bitki üzerindekileride hidrojen peroksit oksijenli su ile temizleyebilirsiniz. Kalın yapraklı bitki ise kısa süre düşük doz oksijenli suya dayanır ama hydraların deri çok ince olduğu için hemen ölecektir, hidrojen peroksitin güzelliği geride artık bırakmaz, kısa sürede bozulup su ile oksijene dönüşür. Ama sakın çalışan filtre ile anatankda uygulamayın, filtredeki bakterileri katleder, filtreyi ve motorları kapatıp şırınga ile üzerlerine uygulayabilirsiniz, biraz bekleyin hidrojen peroksit kısa sürede bozulacaktır, sonrasında filtre açılabilir. İnce yapraklı bitkilerde dikkatli kullanmak gerek, onları yakabiliyor. Balıklar için, tankdayken aşırı doz vermedikce kullanılabilir. Doz oranları önemli burda. Birde tankda karides yada benzeri yoksa moli plati yada gurami gibi balıklar bunlara çok etkilidirler.
300 W Isıtıcım Suyu Sogutmaya Başladı
Bahsettiğiniz sorunla ilgili forumda başka başlık açanlarda oldu, benzeri sorunu bende yaşadım. Isıtıcılarda kalibrasyonun tam doğru olmaması her zaman karşılaşılan hadise, ısıtıcıda ayarlanan ile alınan sıcaklık 2-3 derece farklı olabiliyor ama smartın bazı ısıtıcılarında fark 10derecenin üzerinde, en üst ayarına getirseniz istenen sıcaklığa gelmiyor. Hepsinde değil, daha önce alıp senelerce düzgün kullandıım ısıtıcılarıda oldu.
Lav Kırığı Kum Zararlı Mı ?
Önce bakteri konusuna açık getirmek gerek, bakteri diyince aklımıza hep hastalık yapan zararlı bakteriler geliyor aslında tam tersine bakteriler çoğu zaman kendi halinde hatta faydalı canlılardır. İnsan içinde akvaryum içinde geçerli durum. Zararlı bakteriyi yaratan durum şartlardır. Akvaryum ortamında gördüğüm su sirkulayonunun iyi olduğu, oksijenin bol olduğu, ölü balık bozulan yem gibi zarar organik yükün bulunmadığı ortamda zararli bakteri barınmaz, barınamaz, tank eskidikçe yararlı bakteri yer ettikce zararlı bakteriye üreme alanı bıramaz. Ancak ölü balık, yenmeyen bozulan yem, düşük oksijen, düşük su sirkülasyonu olduğunda zararlı bakteri çoğalma ortamı bulur. Bu açıdan lav kırığı üzerinde kolonileşecek yararlı bakterilerle tankın dengesinin korunmasına yardımcı olur. Siz doğru şartları sağladığınızda lav kırığının üzerinde yararlı bakteri kolonileşir, zararlıları uzak tutar, suyun dengini korur, zararlı amonyak nitrit gibi maddeleri tüketip suyu temizler. Ama yararlı bakterilerin kolonileşmesi uzun sürmektedir, ancak bir kaç aydan sonra tam dengeli bir akvaryum olur.

Başka bir noktada metilen mavisi gibi ilaçları akvaryumun içine uyguluyorsanız bu yararlı bakterileri de yok eder, su kalitesi düşeceği için uzun vadede balıklar hastalığa daha açık hale gelirler. Bir ilaç uygulayacaksanız tankın dışında karantina tankında uygulayın. Zemini sürekli değiştirmek, oynamakda iyi değildir. Yararlı bakterilerinde bir canlı olduğunu belli şartlara ihtiyaç duyduklarını asla unutmayın.
Smart 300 W Isıtıcı Yanlış Isıtıyor
Aynısını 100watt smart ısıtıcı ile bende yaşadım. Kaliteli ısıtıcılarda bile ayarda bir kaç derece sapma olabiliyor, normal bir durum ama bundaki artık kullanımı etkileyecek boyutta, 10-12 derece sapma olacak iş değil, ısıtıcıyı 21-22 derecenin üzerine ayarlıyamıyorsun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.