Akvaryum suyunda beyaz hareketli noktalar


asa03005Çevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 43
asa03005Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 12:12
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: -

Akvaryum Kapasitesi (litre): 25

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: java moss

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce büyük bir akvaryum kurdum, 25 litrelik bitkili akvaryumdaki lepisteslerimi de büyük akvaryuma taşıdım ama yeni akvaryumun tabanı henüz hazır değildir diye düşünerek bitkilerimi bir süre daha küçük akvaryumda bekleteyim dedim. Balık da yok diye düşünerek iç filtreyi ve ısıtıcıyı da kapattım. Günde 8-10 saat grolüx 15 watt ışık ile aydınlattım.
Sonuç: 1 ay sonra suyun yüzeyinde toz gibi beyaz bir tabaka oluştu ve suyun içerisinde de zıplıyor gibi hareket eden beyaz nokta büyüklüğünde canlılar ve cama yapışarak yüzen ve belki 1-2 mm boyunda solucan gibi canlılar oluştu. Şu an bitkilerimi daha önce taşımadığım için çok pişmanım. Bu akvaryumu tamamen kaldıracam ama son çare size bir sormak istedim. Bitkilerimi kurtarmanın bir yolu var mı?



Arkadaşlar resimleri de ekliyorum. İlk 3 resimde camdaki solucanımsı canlıyı göreceksiniz. Son 2 resimde de suyun yüzeyindeki toz-tül gibi tabakayı göreceksiniz



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

neutralizerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/11/2009
İl: Mugla
Mesaj: 316
neutralizerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2012 12:46
Solucana benzeyen canlı planarya isimli canlıdır,forumu araştır planarya ile mücadele için fikir alabilirsin.Ancak ben kurtulamadım,akvaryumu boşalttım,yıkadım,kuruttum.Kumu çıkarıp yıkayıp komple kuruttum.Kurutmamın sebebi kum içerisinde eğer yumurta var ise yok olsun(ölsün).Bitkilerden bu canlıları nasıl temizleyeceksin tam olarak bilmiyorum.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir