Akvaryum Yeni Balıklar - Hasta Mı?


KarnolinÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 29
KarnolinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2017 15:41
Merhaba,
Akvaryum 30 lt. içinde siyah hagen kum,taşlar, mango kökü, ısıtıcı var; filtre sistemi olarak da 1 tane biolife c40 1 tane de iç filtre var suyu yukarıdan akvaryuma geri veriyor, oksijen dengesini sağladığını düşünüyorum, bu sistemle çok uzunca bir süre balık ölümü yaşamadım.
yakın zamanda geçen sene mart ayında doğan 2 platy kılıçkuyruk yavrusunu kaybettim. suyu temizledim uzun bir süre sadece çöpçü ve vatoz vardı. halen çöpçü ve vatoz yaşıyor bunlara ek olarak; 2 gün önce 2 turuncu tül kuyruk (1 tanesinin 1 gözü tamamen siyah), dün de 1 tane teleskop (Black Moor Goldfish) toplamda 3 japon aldım, suyun sıcaklığına alıştırdıktan sonra akvaryumcudaki suyu akvaryumuma çok karıştırmadan balıkları aktardım.
yalnız teleskop için suya aktarmadan önce henüz poşetten alman max 1 dk kadar önce mavi metilenden 1 damla damlattım suyun içinde biraz dağıldı ve balığı aldım sadece yüzey zararlı bakterileri gitsin diye, süzgeçle alıp akvaryuma aktardım. diğer ikili turuncular için poşeti akvaryumda bekletirken 2 delik açtım benim akvaryumdaki su poşete geçti zaten bi yarım saat sonra aldım akvaryuma yine süzgeçle.
önceki aldığım 2li bugün daha iyiler, son gelen teleskop bugün pek iyi değil gibi. japonlardan teleskop olanının bir tane pul döktüğünü söylüyor arkadaşım, ben görmedim. bugün de beyaz çok küçük dışkıladığını gördüm ve sürekli su yüzeyine yakın duruyor, dalıp yüzeye çıkan insanlar gibi nefes alma ihtiyacındaymış gibi.
ben de bugün 1/4 kadar dip çekimi yaptım filtreleri temizledim. taze su ekledim. şuan biraz daha iyi gibi ama yüzeye yakın takılmaya devam ediyor. beyaz dışkılama düşündürüyor. sarımsaklı yem mi alsam yoksa alışma süreci stres dolayısıyla mı olmuştur. diğer balıklar düne göre daha iyi ama teleskop endişelendiriyor. ne yapmalıyım sizce?[EDIT]Karnolin,2017-11-30 15:47:27[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21472
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2017 03:39
Selamlar yeni balıklarınız hayırlı olsun [:iyi:] Dediğiniz türlere fazla ısıtıcılı akvaryumlarda bakmıyorlar satılan yerlerde sizdede ısı fazla ise bundan olabilir. Bakın derim ben düşündüğünüz şeyler için temizce yıkayarak haşlayıp ıspanak verebilirsiniz.Severek yiyeceklerdir. Sadece birde ne için teleskopa o dediğiniz metilen uygulaması gereğini duydunuz acaba ?

Teşekkür Edenler: [T]182984,Karnolin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GtuncayÇevrim Dışı

Kayıt: 27/09/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 305
GtuncayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2017 04:42
Selamlar, öncelikle 30 lt. akvaryumuzda kum, filtre, ısıtıcı, taşlar ve kökler yüzünden suyunuzun hacmi oldukça düşük. 3 adet japon balığı için zaten uygun olmadığı kanaatindeyim. Ayrıca çöpçü ve vatozlarda varmış, umarım japonlarınıza yakın boydalardır. Size güzel balıklarınız strese girmeden ve herhangi bir kayıp yaşamadan nacizane önerim akvaryumunuzu büyütmeniz ya da bazı canlılardan vazgeçmeniz olacaktır.

Teşekkür Edenler: [T]182984,Karnolin[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KarnolinÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 29
KarnolinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2017 09:35
Teşekkür ederim, akvaryum küçük haklısınız ama özellikle söyledim 30litre olduğunu zaten 1çöpçü1vatoz varmış 3-5 japon eklenebilir demişti satan kişi.. Ben de 3 den fazla almadım zaten büyük değil balıklar.
Sarımsaklı yem ve pul yem aldım, dün yedi biraz sarımsaklıdan ama bugün daha kötü görünüyor. pullarında biraz açılmalar gözlemledim. ara sıra yan dönüyor, yüzeye yakın durmaya çabası ara sıra oluyor artık dipte takılıyor. Bu tarz durumlar için kullandığım 15 ltlik küçüğe aldım şimdi ısıtıcı da yok içinde. 30luk olanda da ısıyı düşürdüm şimdi.. Zaten akvaryumcu satarken detaylı anlattı baya poşetteki suyu akvaryuma almayın vs. doğru söylüyor tabi ama hani hasta balığı satmış olma ihtimali geliyor aklıma.. dün konuştuk geri getirin dedi, sanırım bugün geri götüreceğim :/

POfiste şuan zemine epoksi yapılyor, havada ağır bir kimyasal koku var, balıkların etkilenmesi olası mı sizce? çünkü tülkuyruk olan japonlar da dipte takılmaya başladılar.. [:(]

Teleskop da öldü bugün bu arada [:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir