Akvaryuma Aldığım yeni Japonlar


aykut..Çevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 18
aykut..Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2014 03:38
Öncelikle Merhaba benim elime 2-3 ay önce fanusta 2 tane japon balığı geçti ve biri malesef 1 ay sonra öldü. Çok üzülmüştüm. Nasıl iyileştirim vs derken bu forum çıktı karşıma :) Neyse konuya geleyim..
Tek kalan japonum tek kalmasın diye yanına 1 tane daha aldım bu arada balıklarım ufak sayılabilecek boydalar.
Daha sonra balıklara merak sardım bir anda, fanusta balık beslenmeyeceğini anladım ve 1 hafta önce 50cm yaklaşık 23-24 litrelik akvaryum aldım.

Akvaryumu yıkadım dinlenmiş suyunu koydum 1 gün boyunca motoru çalıştırdım ve fanustaki balıklarımı içine attım.

Daha sonra bu geçtiğimiz salı günü 2 tane daha ufak boyda japon aldım. Aldığım gün balıkların kuyrukları dikkatimi çekti evdeki balıklarıma göre kuyrukları çok kısaydı. Birde şöyle söyliyim aldıgım balıklar benim eski balıklarımla aynı boydalar kuyrukları hariç o yüzden çok dikkatimi çekti

Aldığım balıkları hemen akvaryuma koymadım poşetin içinde akvaryuma bıraktım su sıcaklıgı dengelensin diye 25-30 dakika sonra bıraktım akvaryuma. 

Daha sonra farkettimki Akvaryumun sağ ÜST köşesinde durup ağızları yukarı bakacak şekilde duruyorlar sürekli.Yem attıktan sonra canlanıyorlar ama 1 saat sonra tekrar oraya gidip duruyorlar.
Evet konuyu çok uzattım bitiriyorum az önce şu yeni aldığım balıklara bir daha bakim dedim dikkatlice kuyruklarında beyaz benekler gördüm 2sindede.

Vücutlarında herhangi bir sıkıntı yok. Acaba bu benekler aldığımda varmıydı benim mi dikkatimi çekmedi ? Yoksa akvaryuma koyduktan sonra olmuş olabilir mi ?  Yani yeni aldığım 2 balık bana hastalıklı olarak mı geldi ? Birde bu hastalık bulaşıcımı benim eski japonlarda bir sıkıntı yaratır mı ? Aldıgım balıkları geri götürsem adama ne demeliyim ? Teşekkürler.
aykut..2014-10-08 03:39:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2014 12:52
Araştırma yapmış olmanız gerçekten çok güzel ve taktir edilecek bir davranış. Ancak biraz eksikleriniz var.

Japonlar 20-30 cm kadar boylanabilirler. Bu yüzden balık bağına 30-40 lt gerekir. Yani akvaryum için sayınız biraz fazla.

Filtre kullanmıyor iseniz oksijen çabucak tükenecek, balıklar yüzeyde daha fazla zaman geçirmeye başlayacaktır. O yüzden akvaryumunuz aşırı bitkili (canlı) değil ise yahut gurami,beta yada cennet balığı gibi "labirentli" balıkları bakmıyorsanız çoğu zaman oksijen ihtiyacını filtre ile gidermeniz gerekecektir.

Beyaz lekeler bir hastalıktır,evet. Ani ısı değişimleri, yol stresi, ve kötü şartlardan yararlanarak ortamı ele geçiren, hızlı yayılan bir parazittir. Hasta almış olabilirsiniz, su fazla soğuk ise ona bu da neden olabilir. 
Hasta balıkları derhal bir kova vs bir yere ayırın. Suyun sıcaklığını biraz arttırın (20 derece civarı) suya metilen mavisi kullanarak ve bol bol su değişimi yaparak tedavi edebilirsiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zlatan ibrahimovicÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2014
İl: Van
Mesaj: 65
zlatan ibrahimovicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2014 04:05
bu adreste tedavisi yazıyor.
benim de sarı prenseslerime yeni aldığım erkekten geçti bu hastalık. muhtemelen yarına kadar hepsine bulaşmış olacak. benim önerim kullandığın tankta tedavi etmen. tedavi esnasında filtreni akvaryumundan çıkart. suyu ben 30 dereceye çıkarttım ama senin balıkların soğuk su balığı bu yüzden 28 derece yapmanı öneririm. yukarıdaki url'de değinilmemiş veya detaya girilmemiş kısımları da size şöyle aktarayım : 
1-) vatozun varsa onu akvaryumdan ayırman gerek. bir haftalığına kovada falan kalabilir. (kovada havalandırma yapmayı unutma )
2- ) tuzu eklerken ise önce akvaryumdan bi kavanoz kadar su al, sonra ona 1 yemek kaşığı kaya tuzu (annelerimizin turşu yaparken kullandığı tuz ) ekle. kapağını kapat ve çalkalayarak suda erit. sonra ise o suyun her defasında dörtte birini yarım veya 1 saat bekleyerek akvaryuma  yavaşça ekle. 
3-) sıcaklığı bir defada 28 dereceye alma.kademeli olarak ısıyı yükseltmen gerek. bu durumda da günde 1 veya 2 derece yükselt. sıcaklık 28 dereceye geldiğinde bırak 4 gün su 28 derecede kalsın.
4-) sıcak suda oksijen daha az çözüneceğinden dolayı hava motorun çift çıkışlı olmalı. tek çıkışlı ise bir tane daha alman gerekcek.
5-) metilen mavisi kullanırken akvaryumun ışık görmesini engellemen gerek. bu yüzden camlarını falan gazeteyle iyice kapla. yoksa pek etki etmez. (üst kapaktaki camı da kaplamayı unutma)
6-) ilk gün 4 damla, 2. ve 3. gün ise 2 damla damlat. 
7-) tedavi sonrası akvaryumdaki tüm malzemeleri (filtre de dahil ) dezenfekte etmen gerekecek. bu durumda bolca musluk suyu ile yıkamalısın. musluk suyu yeterli diyorlar ama ben tertemiz olamaları için 100 derecede kaynamış sudan 2-3 defa geçiricem malzemeleri. seçim senin. 
8-) EN ÖNEMLİSİ !!!!!!!!
en kısa zamanda akvaryumuna tatlı su midyesi alman gerek. tanesi 2-3 lira. akvaryumuna 1 veya 2 tane al. çünkü bunlar hem balıklardaki stresi azaltmada etkilidir hem de sudaki bakterilerle beslenir böylece hastalıkların oluşumunu çok çok büyük bi ölçüde engeller. bunun dışında diğer özellikleri ise şöyle :  
- Akvaryum içindeki suyu berraklaştırır ve temizler
- 1 Saatte 30 litre suyu filtre edip bakterilerden arındır
- Su içerisindeki nitratı azaltır
- Oksijene çok az ihtiyaç duyduğu için beslemesi kolaydır.
- Ekstra yem almanız gerekmemektedir
- Dip çekim temizliğini azaltır, böylece daha az temizlik yapmış olursunuz
- Akvaryumunuzu zenginleştirir.
- Balıklar için doğal bir ortam oluşturup Kumunuzu zenginleştirir.
- Filtresi olmayan yavru tanklarında suyun temiz kalmasını sağlar.

tatlı su midyesi için şu url'ye de bakmanı öneririm:
zlatan ibrahimovic2014-10-11 12:25:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir