Akvaryuma Bakmadan Geçmeyin


Mahmut orhanÇevrim Dışı

Kayıt: 06/05/2020
İl: Gaziantep
Mesaj: 17
Mahmut orhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2020 03:08
[:?][:?]Arkadaşlar hobiye bir kaç ay önce başladım akvaryumum hakkında bilgi verirmisiniz [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/223363/060520200308101.jpg[/IMG][:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tamer48Çevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2019
İl: Mugla
Mesaj: 196
Tamer48Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2020 03:24
Öncelikle yapay bitkiyi ve renkli taşları cikartmakla işe başlayabilirsiniz. Ayrica asagiya yazi birakiyorum okuyun lutfen

[QUOTE=Tamer48]Tankınızı aldıktan sonra uzun bir alışveriş süreci sizi bekliyor. Yakınınızdaki balıkçıya veya petshop’a giderek gerekli tüm ürünleri temin edebilir, veya bizim yaptığımız gibi internetten sipariş edebilirsiniz. Çeşitli alışveriş sitelerinde çoğu petshop’un dükkanları mevcut, ve bir çoğu da ihtiyacınız olan tüm ürünleri satıyor. Gelelim listemize…
1.Filtre
Bir filtreye ihtiyacınız var. Eğer filtre nedir, ne işe yarıyor merak ediyorsanız bu yazımızı okumayı unutmayın.
İnternette her markada iç ve dış filtreleri bulabilirsiniz. Tankınızın hacmine göre bir filtre seçmeyi unutmayın. Genellikle filtre’lerin açıklama bölümlerinde kaç litre tanklara uygun olduğu, ve bir saatte kaç litre su döndürdüğü yazar. Bu bilgilere göre alışverişinizi yapın.
İnternetten sıfır aldığınız filtreler genellikle içerisinde filtre malzemesi ile gelir. Bir arkadaşınızdan veya başka birisinden boş filtre alıyorsanız, filtreye uygun malzemeleri de temin etmeyi unutmayın.
2. Isıtıcı
Her tankta ihtiyacınız olmayabilir. Besleyeceğiniz türe göre, ve yaşadığınız koşullara göre ihtiyacınız olabilir ya da olmayabilir. Örneğin japon balıkları soğuk suyu severler, ve genelde ısıtıcıya ihtiyaçları yoktur. Ancak bulunduğunuz ortam gece ve gündüz ısı değişimi yaşıyorsa, tank içerisindeki ısıyı sabit tutmanız balıklar için yararlı olacaktır. Japon balıkları her ne kadar ısıtıcı ihtiyacı olmayan balıklar olsalar da, sabit ısıda durmak isterler. Unutmayın, her balık ısı değişimlerinde doğada olduğu gibi farklı mevsim geçişleri yaşadıklarını düşünerek farklı davranışlar sergilerler.

Eğer tropikal iklimden gelen balıklar besliyorsanız, yaz kış 26–28 derece arasında bir ısıda olmak isterler. Bu nedenle bir ısıtıcıya ihtiyacınız olur. Ancak tankınızın bulunduğu ortam sabit 26 derecede duruyorsa, ısıtıcı ihtiyacınız yoktur. Ancak biz yine de risk almayın ve bir ısıtıcı edinin deriz.
Isıtıcı alırken ücretten kaçınmamanızı öneririz. Ucuz ısıtıcıların akvaryum içerisinde patlama riski, aniden durma, elektrik kaçağı gibi sorunları olabiliyor. Bu nedenle bilinen markaları tercih edin ve mutlaka ısıtıcının etrafını saran plastik koruması olmasına özen gösterin. İyi marka da olsa özellikle vatozunuzun yanmasını istemezsiniz.
3. Kum
İnternette çeşitli kumlar göreceksiniz. İlk olarak gözünüze güzel gelen kumu almak isteseniz de, balıklarınızın ihtiyacını düşünerek hareket etmeniz daha doğal ve daha güzel olacaktır. Çocuklarınıza hazırladığınız bir tank varsa bile, lütfen pembe boyalı taşlardan almayın. Tankınızın tarzına ve balığınızın ihtiyacına göre kum veya çakıl taşı edinebilirsiniz. Kumunuzun rengi sizin zevkinize kalmış, doğal olarak elde edilen siyah, beyaz, ve sarı kumlar mevcut. Çakıl taşları ise dere çakılı adı altında, gri, siyah, sarı tonlarında satılıyor. Bitkili akvaryum yapmak istiyorsanız, bitkiler için satılan özel kumlar mevcut. Bu kumlar köklerin rahat büyümesi için daha geniş aralıklı, ve içerisinde yüksek oranda mineraller barındırıyor. Bitki kumu diye satılan ürünlere göz atabilirsiniz. Kesinlikle toprak, torf, veya deniz kumu kullanmayın. Akvaryumda Kullanılan Taşlar yazımızda anlattığımız suda çözünme oranı yüksek olan deniz kumları tankınız için tehlikeli olacaktır.

Özel bitki kumu
4. Dekor
Yine tarzınıza bağlı olarak çeşitli dekorlar satın alabilirsiniz. Taş satın almanızı önermiyoruz, zira çok pahalıya geliyor. Yukarıda da belirttiğimiz bu yazıyı okuyarak kendiniz çevrenizden taş bulabilirsiniz. Ağaç köklerini ise internetten satın alabilirsiniz. Bu kökler bildiğimiz köklerden değil, bazı özel ağaç köklerinin uzun yıllar suda ve su kenarlarında bulunması ile doğal bir süreçten geçen, çürümesi durmuş, tamamen kurumuş, suya salınım yapmayan ve suda çürümeyen ağaç kökleri “mangrove kökü”, ve “driftwood” adı altında internette mevcut. Yine de bu kökleri yakınınızdaki bir balık dükkanına giderek almanız daha iyi olacaktır. Şekilleri ve boyutları farklılık gösterdiği için görerek seçmenizi tavsiye ederiz. Bitki ise ayrı bir iş… İnternetten tipini beğendiğiniz bitkileri almak size sonradan zorluk çıkaracak, belki de çürüyüp gidecek ve zararlı çıkacaksınız.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218919/050520202232461.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218919/300420202017531.jpg[/IMG]

[/QUOTE][EDIT]Tamer48,2020-05-06 03:25:46[/EDIT]

Beğenenler: [T]213158,sina00[/T]
+1: [T]90358,Resul-1908[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8654
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2020 20:37
Akvaryumunuz balıklar için yetersiz gözüküyor. 3 tane japon balığı var galiba. Japon balıkları suyu hızlı kirleten ve geniş yüzme alanı ister. Japon balığı besleyecekseniz en az 50 litrelik bir akvaryumunuz olsun, her balık için 10 litre ekleyerek en az kaç litreye ihtiyacınıza olduğunu bulabilirsiniz. Yani en az 70-80 litrelik bir akvaryum almalısınız, ama sizin elinizdeki 20-25 litre gibi duruyor ki bu hacimde bir japon bile olmaz.
Ayrıca arkadaşın dediği gibi boyalı taşları akvaryumda kullanmaktan kaçının. Malzemesi ve boyası suya salınım yapmabilir ve balıkları zehirleyebilir, ayrıca iri taneli oldukları için aralarında yem artığı kalabilir, buda amonyak miktarını yüksektebilir. Yapay bitki için de aynı şeyler geçerli. Salınım yapabileceği gibi aralarına pislik sıkışabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FishloverxxÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/10/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 872
FishloverxxÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2020 20:52
1 adet ısıtıcı edinip güzel bir dere kumu veya silis kum ekleyip bir kaç adet elodea bitkisi ekerek ve Japon balığı yerine 1 adet Betta alarak çok daha güzel ve balıklar açısından rahat bir akvaryum olabilir bir nebze de olsa.

Beğenenler: [T]222611,Aqualover[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222611,Aqualover[/T]
+1: [T]222611,Aqualover[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir