AKVARYUMCULARDAN NEVRİ DÖNENLER


enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 12:33
Arkadaşlar hoşunuza gitmeyen yerlere gitmeyin,kimin ne yaptığınıda burada özgürce söylüyor ve tartışıyoruz.Ama Kerem beyin dediği gibi ana sayfada bunları teşhir etmek doğru değil,yönetiminde buna sıcak bakacağını sanmıyorum.Biz sadece eleştirebiliriz,yargılayamayız bunun için kanunlar ve kurallar var.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 12:36
[QUOTE=enginkoc34]Arkadaşlar hoşunuza gitmeyen yerlere gitmeyin,kimin ne yaptığınıda burada özgürce söylüyor ve tartışıyoruz.Ama Kerem beyin dediği gibi ana sayfada bunları teşhir etmek doğru değil,yönetiminde buna sıcak bakacağını sanmıyorum.Biz sadece eleştirebiliriz,yargılayamayız bunun için kanunlar ve kurallar var.
 
Saygılar
[/QUOTE]
 
Engin Bey bizde zaten eleştiriyoruz , yargılamıyoruz ki Smile
Yargılıyor olabilmemiz için , söz konusu akvaryumcuları karşımıza alıp , ''Kardeşim sen neden böyle yapıyorsun ?  Bu yaptıklarınız etik mi , insanlara yazık günah değil mi? ''gibi sorular yöneltmek gerekmez mi ?
 
Saygılar
Erdal Hoca2008-06-08 09:21:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rehinisÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2008
İl: Konya
Mesaj: 84
rehinisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 20:49
[QUOTE=ibrahimkayabasi]         Bu konuda sizlere katılıyorum bende zamanında çok kazık yedim.Ama sonra akvaryum.com u buldum okudum öğrendim doğrusuda bu zaten.Bu işe başlamamım sebebide memleketimde insanlara bu işi ögretmek malesefki fanusun içinde neon satan insanlar var burda.Gelen müşterilerime bişeyler anlattığım zaman çok şaşırıyorlar bize böyle öğretmediler diye,o balıkla ötekiyle yaşamaz dediğim zaman geçen aynısından bana verdiler diyor müşteri.Bütün müşterilerime akvaryum.com u tavsiye ediyorum okusunlar ögrensinler ben müşterilerimin benden bilgili olmalarını istiyorum çünkü bilen insana bişeyler anlatmak daha kolay.
        Son olarak şunlarıda eklemek istiyorum bütün suç akvaryumcularda değil müşterilerdede anlatmama gerek yok biz kendi insanımızın ne kadar menfaatçi olduğunu bilmiyormuyuz ...
[/QUOTE]
Dediğiniz gibi müşterinin sizin gibi işin uzmanlarından bilgilenmesi ülkemizde hobinin kaliteli yapılmasına yol açacaktır Maraş'a yakın zamanda geleceğim  petshopunuzu gezmeye gelirim.
 
Ancak insanların menfaatçi olmalarıyla ilgili yazdıklarınıza katılmam mümkün değil.Tabi ki insanlar müşteri olarak kendi menfaatleri doğrultusunda hareket edecektir.Hem biz akvaristler olarak, petshop sahiplerinin de menfaatleri doğrultusunda, hareket etmesinin karşısında değiliz ki, sadece insan gibi muamele görmek, köy bakkalı gibi dükkanlarda azarlanmak yerine, ailemizle gidebileceğimiz daha nezih bir ortam oluşturulmasını istiyoruz.Müşterisini hoşnut eden petshop sahibinin kazandığı parada gözü olanın gözü çıksın..
rehinis2008-06-08 02:35:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orhun93Çevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2007
İl: Konya
Mesaj: 326
orhun93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 21:16

Böyle şeylere artık alışmış durumdayım.Yavrularımı değerini bilen yerlere satıyorum Balıkları alırkende ucuza satan iyi esnaflardan alıyorum.Diğerlerine hiç uğramıyorum böyle kötü akvaryumcularında hiç çalışacağnında sanmıyorum.Bide akvaryumculardan bazıları kapkara kırmalaşmaktan şekli tanınmayan sarı prenseslere sana 20 olur demezmi sanki çok değerli balıkta...Bazılarıda zebraya papağan,ramiraziye malavi chiclid demezmi bunlar nasılı akvaryumcu anlamıyorum.Daha geçen bir akvarymcunun suya normal iyotlu sofra tuzunu döktüğünü gördüm hemde azda değil 1 kiloluk paketi sonra bütün japonlar ters dönünce zaten yeni gelmişti akvaryuma alışamadı vakti geldi öldü diyor.AngryAma işini düzgün yapanlarıda tebrik etmek gerek.Hatta bunlara madalya falan vermek gerekiyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 21:52
Aslında yapılacak basittir. Beğendiğiniz yerden alışveriş yapar, beğenmediğiniz yerden yapmazsınız. Mesela benim alışveriş yaptığım yer bellidir. Bir şey alacağım diyelim, başka yerde 20 lira olan şey onlarda 30 liradır ama gider oradan alırım. Çünkü güvendiğim kişinin para kazanması benim için daha önemlidir. Eğer onlarda bulamadığım bir şey olursa hobiciden veya güvendiğim bir internet sitesinden alırım.

Olay bu kadar basit. Aslında sorun biraz da bizde. Mesela ufak bir özeleştiri yapalım:

- Daha ucuz diye devamlı davranışlarından şikayet etttiğimiz bir esnaftan mı alışveriş ediyoruz? 3 kuruş daha fazla para verip diğerinden alsak canımız mı çıkar? Veya 3 kuruş daha az para vereceğz diye devamlı şikayet ettiğimiz yerden mal alıyorsak şikayet etmeye hakkımız olur mu?

- Sırf başka akvaryumcudan alışveriş yaptık diye "Diğer balıkları nereden aldıysan alışverişini oradan yap" mı diyor? O zaman bir daha uğramak bir yana selam bile vermeyin. (evet, ben kovuldumBig%20smile ve selam bile vermeyen de benim)

- Balıkların sağlıksız olmasına gelince; akvaryumcuda balıkları sağlıklı tutmak evdeki kadar kolay değildir. Devamlı balık sirkülasyonu vardır ve su değişimi, ilaç kullanımı vs. çok masraflıdır. İşi bilmemesi ise ayrı konudur. İşi bilmiyorsa o zaman bir şey demem. Ama hem işi bilmiyor, balıkları sağlıksız vs. diye şikayet edip duruyorsak hem de devamlı balık alıyorsak bu ne kadar doğrudur? En azından şikayetimizi onlara iletiyor muyuz? Kendilerini uyarmaya bile tenezzül etmiyorsak ve düzelmelerini bekliyorsak, halen oradan balık almaya da devam ediyorsak şikayet etmeye hakkımız var mı?

- Akvaryumcu da sonuçta bir esnaftır, esnafın da müşteriye güler yüzlü olması gerekir.  Asık suratlı olması veya sizinle ilgilenmemesi sizi rahatsız ettiyse bir daha alışveriş yapmazsınız biter.

Sonuçta biz şikayet edip eyleme dökmüyorsak, kötülediğimiz yerden devamlı gidip mal alıyorsak ve bu sektörde düzelme bekliyorsak kimse kusura bakmasın ancak konuştuğumuzla kalırız veya başka bir tabiri ile avcumuzu yalarız. Eğer esnafın tavırlarında değişiklik bekliyorsak şikayetimizi bildirip ardından düzelme yoksa o kişiyle tüm ticari ilişkimizi kesmemiz sonuca giden tek tepkidir. Böylece parayı güvendiğimiz ve memnun olduğumuz esnaf kazanır, diğerleri de onu taklit etmek veya iflas etmek zorunda kalır. Kendini düzelten işini de düzeltir, müşteriye karşı tavrını düzeltmeyen ve müşteriyi memnun edememek bir yana rahatsız eden ticaretin doğası gereği batar ki batmalıdır da. Zaten kalitesizler batmıyorsa ve kaliteliler iflasın eşiğinde ise o zaman sorun vardır. Aynen şu anda sektörde olduğu gibi.
encort2008-06-07 21:56:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaintedÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 477
SaintedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 22:47
Katılıyorum arkadaşlar gene siz büyük şehirlerde olan arkadaşlar şanslılar istemediğiniz kadar pet shop var ben Van'da oturuyorum toplam 3 tane pet shop var ve bunların hepsi sizin yazdığınız gibi ben ne yapayım onu söyleyin..
Adamlara fiyat soruyorum cevap vermiyorlar ne biçim insanlar ya...

Saolunlar forumdan 2 tane abimiz çıktı bana balık gönderecekler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 22:52
Aykut Bey; canlıları hem internet sitelerinden hem de sitede uzun zamandır görünen, kim olduğu belli olan kişilerden alabilirsiniz. Malzemeleri ise ikinci el isterseniz hobiciden, sıfır isterseniz internet sitelerinden alabilirsiniz. Ama alışverişi kesecek olursanız mutlaka nceden esnafı neden artık ondan alışveriş yapmadığınız hakkında bilgilendirin. Yoksa onların farkında olmadıkları davranışlarını siz söylemeden düzeltmelerini beklemek de insafa pek sığmaz. (sonuçta bu işten kazandıkları ile ev geçindiren insanlar) encort2008-06-07 22:57:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaintedÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 477
SaintedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 23:03
[QUOTE=encort] Aykut Bey; canlıları hem internet sitelerinden hem de sitede uzun zamandır görünen, kim olduğu belli olan kişilerden alabilirsiniz. Malzemeleri ise ikinci el isterseniz hobiciden, sıfır isterseniz internet sitelerinden alabilirsiniz. Ama alışverişi kesecek olursanız mutlaka nceden esnafı neden artık ondan alışveriş yapmadığınız hakkında bilgilendirin. Yoksa onların farkında olmadıkları davranışlarını siz söylemeden düzeltmelerini beklemek de insafa pek sığmaz. (sonuçta bu işten kazandıkları ile ev geçindiren insanlar) [/QUOTE]

Hocam ben belirttim hatta 2-3 kere dükkanın kapısını çarparak çıktım adamın suratına bakarak ilgilenmiyecek misin kardeşim diyorum adam hiç takmıyor ters ters cevap veriyor bakıcaz diye dükkan da benden başka müşteri yokken. Balıkları herkes gönderemiyor hocam vanda oturuyorum üretici arkadaşlar bile gönderemiyorlar 10-15 balık alıcam en fazla onların yol parası filan ve harcadıkları zaman otobüse vermek için onlar için zor oluyor bende kimseyi zor durumda bırakmak istemediğimden  ısrar etmiyorum. Saolun Polat hocamdan balık alıcam 20 adet reis abi oksijen basacak ve vana gönderecekler haftaya inşallah sağ salim gelirler. Malzemelerimi internetten almayı tercih ediyorum genellikle zaten..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

van helsingÇevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2006
İl: Kastamonu
Mesaj: 789
van helsingÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 23:05
Zaten deneme yanılma yöntemiyle herkes bir kez alışveriş etse malum şahışlardan, onlar bu döngüyü sürdürüp gidiyor. Herkes bir kere alışveriş etse yeter onlar için. Özellikle büyük şehirlerde. Yargılama doğru olmaz ama sözüne güvenilir insanların tavsiyeleriyle hareket edersek o akvaryumcu arkadaşlarda biraz olsun kendilerini yargılayıp değişmeye karar verebilirler diye düşünüyorum. Türk sineması sektörüne benziyor bu sektör. Biz berbat filmleri izleyip sesimizi çıkarmadıkça adamlar berbat filmler çekmeye devam ediyorlar. Eğitim şart. Bu işi belli standartlarda yapmak lazım bence. İpini koparan akvaryumcu oluyor. van helsing2008-06-07 23:06:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 23:15
Aykut Bey; merak etmeyin Poalt balıklara gözü gibi bakar, balıklarında sorun yaşayacağınızı zannetmem. Paketlemeyi Uğur Abi yapacaksa zaten paketlemeden de sorun yaşamazsınız. Yani balıkların yolda sorun yaşaması ihtimali de çok az.

Ayrıca bir esnafın o şekilde davranması normal bir davranış değil. Sanırım internetten haberleri bile yok, müşteri bana mahkum gözü ile bakıyorlar.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SaintedÇevrim Dışı

Kayıt: 18/03/2008
İl: Diyarbakir
Mesaj: 477
SaintedÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 23:18
[QUOTE=encort]Aykut Bey; merak etmeyin Poalt balıklara gözü gibi bakar, balıklarında sorun yaşayacağınızı zannetmem. Paketlemeyi Uğur Abi yapacaksa zaten paketlemeden de sorun yaşamazsınız. Yani balıkların yolda sorun yaşaması ihtimali de çok az.

Ayrıca bir esnafın o şekilde davranması normal bir davranış değil. Sanırım internetten haberleri bile yok, müşteri bana mahkum gözü ile bakıyorlar.


[/QUOTE]

Onur Bey malesef öyle 3 tane olunca burunları havada geziyorlar...  Polat kardeşten burda olmayan türleri istedim bakalım yavrularını götürüp sadece göstericem  almak isterse poşeti uzatıcam sonra geri çekicem vazgeçtim diye inşallah. Reis paketliyor sorun olmaz Çin'e kadar bile gider dediyse tamamdır. Polat zaten türünün güzel örneklerini besliyor onuda biliyorum saolsunlar benim için zahmet edecekler. Otobüste bişiy olmazsa sorun kalmaz. Gelince resimleri burada yayımlarım inş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AQUAGENÇevrim Dışı

Kayıt: 16/12/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 2119
AQUAGENÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 23:19
   Bazı zamanlarda akvaryumcularada hak vermek gerekir. Sürekli olarak anlatılanı dinlemeden ve tam dizaynlı bir akvaryum kurmaktan kaçınan kişileri ele alalım. Balık alırlar ve bir kaç gün sonra balıklarım öldü neden öldü , yenisini verin gibi tekliflerde bulunurlar. Balık alır 3 gün sonra bu balığı alın yerine başka balık alıcam denir. Eminimki hiç bir iş dalında bu kadar takas olayı geçen bir meslek yoktur. Bu akvaryumcuların hatası olmadığı anlamına gelmez ama birazda hatayı kendimizde aramakta yarar var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maussollosÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2007
İl: Mugla
Mesaj: 314
maussollosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 23:20
Pseudambassis baculis (Cam Balığı) evet bildiğimiz cam balığı, hani şu boya enjekte edilen.Geçenlerde ilk kez akvaryum kuran bir arkadaş moly almak için Bodrum'daki bir pet shop a gitmiş.Akçam beni çağırdı, tankına bakmam ve gelirkende bir kaç balık getimem için.Boykot edildiği için neden cam balığı aldın diye kızdım.O da ne camı abi?Ben moly istedim bunu verdiler dedi!!!
Bir diğer akvaryumcumuz ise dükkana girdiğinde yüzüne bakmıyor.Çeşitleri ve fiyatları çok güzel, ancak dükkanda tedirgin oluyorsunuz, resmen eziyet...
Bir diğer akvaryumcu yine insanın suratına bakmayanlardan ve inanılmaz pahalı.Tetra 6 ytl, valifera 7.5 ytl!!!
Diğer başka bir akvaryumcu ise boy boy japon dışında bişey getirmiyor.
Yaşadığım yerdeki 4 akvaryumcunun durumu bu.Bu durumda ne yağabilirim?Yapacak bişey yok, nette beslemek istediğim balığa karar verip direkt gidip alıyorum suratsız adamdan.Bu adama nasıl esnaflık öğretebilirim?Ya da hobiyi bırakmak zorundayım...
Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rehinisÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2008
İl: Konya
Mesaj: 84
rehinisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 00:14
[QUOTE=encort] Aslında yapılacak basittir. Beğendiğiniz yerden alışveriş yapar, beğenmediğiniz yerden yapmazsınız. Mesela benim alışveriş yaptığım yer bellidir. Bir şey alacağım diyelim, başka yerde 20 lira olan şey onlarda 30 liradır ama gider oradan alırım. Çünkü güvendiğim kişinin para kazanması benim için daha önemlidir. Eğer onlarda bulamadığım bir şey olursa hobiciden veya güvendiğim bir internet sitesinden alırım.

Olay bu kadar basit. Aslında sorun biraz da bizde. Mesela ufak bir özeleştiri yapalım:

- Daha ucuz diye devamlı davranışlarından şikayet etttiğimiz bir esnaftan mı alışveriş ediyoruz? 3 kuruş daha fazla para verip diğerinden alsak canımız mı çıkar? Veya 3 kuruş daha az para vereceğz diye devamlı şikayet ettiğimiz yerden mal alıyorsak şikayet etmeye hakkımız olur mu?

- Sırf başka akvaryumcudan alışveriş yaptık diye "Diğer balıkları nereden aldıysan alışverişini oradan yap" mı diyor? O zaman bir daha uğramak bir yana selam bile vermeyin. (evet, ben kovuldumBig%20smile ve selam bile vermeyen de benim)

- Balıkların sağlıksız olmasına gelince; akvaryumcuda balıkları sağlıklı tutmak evdeki kadar kolay değildir. Devamlı balık sirkülasyonu vardır ve su değişimi, ilaç kullanımı vs. çok masraflıdır. İşi bilmemesi ise ayrı konudur. İşi bilmiyorsa o zaman bir şey demem. Ama hem işi bilmiyor, balıkları sağlıksız vs. diye şikayet edip duruyorsak hem de devamlı balık alıyorsak bu ne kadar doğrudur? En azından şikayetimizi onlara iletiyor muyuz? Kendilerini uyarmaya bile tenezzül etmiyorsak ve düzelmelerini bekliyorsak, halen oradan balık almaya da devam ediyorsak şikayet etmeye hakkımız var mı?

- Akvaryumcu da sonuçta bir esnaftır, esnafın da müşteriye güler yüzlü olması gerekir.  Asık suratlı olması veya sizinle ilgilenmemesi sizi rahatsız ettiyse bir daha alışveriş yapmazsınız biter.

Sonuçta biz şikayet edip eyleme dökmüyorsak, kötülediğimiz yerden devamlı gidip mal alıyorsak ve bu sektörde düzelme bekliyorsak kimse kusura bakmasın ancak konuştuğumuzla kalırız veya başka bir tabiri ile avcumuzu yalarız. Eğer esnafın tavırlarında değişiklik bekliyorsak şikayetimizi bildirip ardından düzelme yoksa o kişiyle tüm ticari ilişkimizi kesmemiz sonuca giden tek tepkidir. Böylece parayı güvendiğimiz ve memnun olduğumuz esnaf kazanır, diğerleri de onu taklit etmek veya iflas etmek zorunda kalır. Kendini düzelten işini de düzeltir, müşteriye karşı tavrını düzeltmeyen ve müşteriyi memnun edememek bir yana rahatsız eden ticaretin doğası gereği batar ki batmalıdır da. Zaten kalitesizler batmıyorsa ve kaliteliler iflasın eşiğinde ise o zaman sorun vardır. Aynen şu anda sektörde olduğu gibi.
[/QUOTE]
Aslında bu konuyu forma taşımamda ki amaç, akvaristlerin daha titiz davranmasını sağlayabilmekti. Belirttiğiniz hususlar altı çizilecek öneme sahip, ancak bireysel çabalarla sistemin gıcırtılı iyleyişini düzeltmek imkansız. Eğer müşteri olarak bizler daha titiz hareket edersek sanırım  bu geçiş evresi daha kısa süreli olur .
Ancak şikayetleri esnafa iletme hususunda farklı düşüncedeyim . Çünkü benim dert yandığım insanlar asosyal kişilikler, defalarca bu yöntemi denememe rağmen, değişme negatif yönde oldu. Nerdeyse kapıya resmimi yapıştırıp, altına giremez yazacak oldular.
Hiç kimse sevmediği birinin kaprisini çekmez, ama bahsettiğiniz üzre akvaristler memnun olmadığı pet-sohp'a gitmeyerek protosto etmiyor. Zaten asıl sorun burdan kaynaklanıyor .Tek çabam akvaristleri, pet-shop sahiplerinin, biz olmadan onların bu işi yapamayacaklarına inandırmak.
Saygılar.
rehinis2008-06-08 00:37:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir